Pracovní doba vašich mužů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pracovní doba vašich mužů
Ahoj holky, řešíme s manželem takové téma ohledně délky pracovní doby / času stráveného doma a s dětmi.
Mohu se zeptat, jak je to u vás? V kolik se manželé vrací ve všední den domů a kolik času poté stráví s dětmi a s vámi? Máte na sebe dostatek času?
A s tím souvisí ještě jeden dotaz - pokud na mateřskou/rodičovskou nastoupí muž, je možné, aby byl s dítětem doma také třeba 2-3 roky stejně, jako by byla žena?
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, tak u nás je to pracovní doba non stop (krom spánku)
, děti ještě nemáme ale i s nimi to bude stejné. Manžel chodí domů večer a i pak ještě pracuje doma v pracovně. Pro sebe máme prakticky sobotu, neděli dělá doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to dost špatné… chlap se vrací okolo šesté a v sedm dávám malou spát, takže když přijde tak já jdu akorát koupat, toho on se nezúčastní pak jí jde akorát se mnou uložit… ![]()
Jinak myslím, že chlap když jde na RD má stejné možnosti jako žena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak ten můj dělá ofiko 8 hodin denně, ve skutečnosti tak 10-12, někdy i 24 h. Vidím ho v poklusu, do toho všeho dělá školu, takže když máme volný den, tak je to svátek.. S dětma tráví velmi málo času, vše je na mě. Ale jsem zvyklá a je lepší, vidět se denně hodinu, než si lézt na nervy..
- Citovat
- Upravit
Ahoj, přítel dříve dělal ve 3 směnném provozu, ranní od 6 do 14, odpol.od 14 do 22, noční od 22 do 6 hod, pokud měl odpolední, tak jsme se viděli jen chvilku dopoledne a potom až druhý den ráno, jinak při ranní, noční jsme se viděli každé odpoledne. teď jim v práci zavedli jen ranní směnu, občas dělá přesčas do 18 hod, někdy 16ku do 22 hod, někdy jde do práce ještě v sobotu. Kromě času stráveného v práci se snaží věnovat čas především nám, jak nejvíc to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel je doma jen na víkendy a občas ani ty ne, jezdí s kamionem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj přítel jezdí domu až v 10 večer někdy i později…takže v dny kdy je v práci tak malého vůbec nevidí, protože jak se vrátí malý už spí a ja pomalu taky ![]()
Jinak ohledně muže na RD. Myslím že má ty samé možnosti co žena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás je to jak kdy, nejčastěji jezdí tak kolem té šesté, takže si chvilku s malým pohraje, pak ho nakrmí a jdou se spolu koupat, ukládám pak já. Ale jsou dny kdy malého vůbec nevidí, což je maličko problém, protože malý je zvyklý, že kaši dává tatínek a mě nechce jíst… na druhou stranu jsou i dky, kdy přijede ještě když malý odpo spí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to právě podobné. Domů se vrací kolem 17:30, jdeme večeřet, koupat a kolem 19:00 malá spí. Takže spolu taky skoro žádný čas netráví a dle mého jí to chybí. Částečné řešení právě vidím v tom, že by u druhého (pokud se tedy zadaří) šel na rodičovskou tatínek (teď je taky, ale jen kvůli penězům, ale chodí normálně do práce a o malou se starám já) a mohl by tím pádem být s námi doma (?). Já podnikám, takže jsem stejně 80% času doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj dělá na nepřetržiťák tzn. 3 dny ranní od6 do 6 přijede a koupe uspává.. pak 2 a půl dne volno, potom 3 dny noční od6večer do 6 ráno, spí do 12 a pak jdem ven všichni, pak má 3a půl dne volno. Když má volno tak se snaží dělat nějakej melouch, ale vždycky se vrátí tak, aby si stihl s malým alespoň pohrát. Když má hodně práce a malýho nestíhá je na něm vidět, že se mu po malým stejská.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodí domů kolem půl páté, někdy déle, max. o půl hodinu. Občas musí vyjet hodně daleko (je obchodní zástupce) a vrací se různě až večer, ale je to tak dvakrát třikrát za měsíc. Věnuje se dětem každý den (jídlo, přebalování, koupání, hra, procházka, knížky…), plus dle potřeby něco v domácnoti (údržba, opravy, nákup) a když je uložíme, máme čas na sebe- povídání, film, vínko, tupé zírání vedle sebe na gauči (to je z únavy poměrně častá společná činnost
). Oba máme prostor pro koníčky nebo večerní posezení někde v restauraci, kavárně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak muj dela do 17-18 hod a pak jeste sedne k pocitaci a musi delat nabidky. Takze secpotkavame u jidla a v postely. Ale zas si rikam ze to dela pro nas abychom si mohli neco koupit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak můj bude nejspíš výjimka rano odchází v 7 večer se vrací v pul 10 a to treba i v sobotu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel má pracovní dobu 7 - 15:30, takže normálně může být po 16:15 doma. Ale pokud není hotovo, tak se domů nejde, dokud se nedooperuje. Asi 20 dní v měsíci drží navíc pohotovost. Kdykoliv ve volnu ho můžou zavolat a vystřelí fofrem do práce.
Příspěvek upraven 05.12.14 v 11:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit