Mzdová účetní - poradíte?

Anonymní
29.10.12 13:18

Mzdova ucetni - poradite?

Dobry den, prosim o radu mzdovou ucetni. Kamaradovi odestla mzdova ucetni na materskou, jinou zatim nesehnal a tak mu od cervna zpracovavam mzdy za tri zamestnance. Vse v pohode az do dneska. Jeden zamestnanec onemocnel. Muzete mi prosim poradit, co musime udelat? Ja jsem vycetla toto:
Rozhodnuti o docasne neschopnosti, ktere dostane zamestnanec od lekare – zamestnavatel dostane z toho dva papiry ( rozhodnuti o zacatu a konci neschopnosti). Protoze nepredpokladam nemoc delsi nez tyden (ma anginu), nic z toho zamestnavatel na socialku odevzdavat nemusi a necha si to jen u sebe ve slozce zamestnance. Je to tak?
Mzda – za prvni tri dny, tj. od dneska do stredy nedostane zamestnanec nic. Od ctvrtka pak nahradu mzdy. To bude asi orisek spocitat, ale spadne to do dalsiho mesice, tak mi to ted tolik netrapi
A mesicni vyuctovani pojistneho, co se posila na socialku – chapu dobre, ze v nem vycislim nahradu mzdy a polovinu nahrady mohu odecist od splatneho pojistneho? Taky spadne do pristiho mesice, ael jen pro zajimavost.
Nic jineho me nenapada. mame jeste nejakou povinnost? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.10.12 14:07

Ahoj, jj papíry si necháš u sebe. vypočítat náhradu není problém na stránkách cssz.cz si najdeš kalkulačku a je to (jinak mzdový program to určitě taky umí spočítat). Sodíálka už žádnou náhradu nevrací. to bývávalo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.12 14:23
@Anonymní píše:
Ahoj, jj papíry si necháš u sebe. vypočítat náhradu není problém na stránkách cssz.cz si najdeš kalkulačku a je to (jinak mzdový program to určitě taky umí spočítat). Sodíálka už žádnou náhradu nevrací. to bývávalo

Diky moc :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.12 14:53

Tak jeste zmena - dozvedela jsem se, ze nemocny je zamestnanec uz od minuleho ctvrtka. Tri dny bez nahrady uplynou dnes, zbyvaji dva dny do konce mesice, za ktere mu ma nalezet nahrady mzdy. Nejak to spocitam, jen nevim - je potreba listek na penize nebo jak se tomu rikalo, abyh mohla vyplatit nahradu mzdy? Nikde to nemuzu najit, zda ho musim porad mit na prelomu mesice.

• Citovat
  • Upravit
14598
28.2.13 08:51

Potřebuji radu mzdové účetní. Najde se ochotná??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
28.2.13 08:56

Zkus napsat dotaz, třeba se někdo chytne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.2.13 08:59

@j.a.n.i1 ty ne??

Jde mi o odpočet z daně na děti. Řekla bych, že manželovy nebyly odpočteny děti ze základu daně… nebo ne v dostatečné výši. Došlo k nějakým změnám??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
28.2.13 09:05

@Markittka Ke změnám nedošlo, jestli chceš, tak se ti na to kouknu, ale potřebuju údaje z výplatní pásky, klidně do SZ. Jinak zas celé mzdové neumím, ale tohle dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.2.13 10:37

Aby jsi mohla zaplatit ty dva dny, tak musí přinést potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti k 28.2.2013 (dříve lístek na peníze), jinak ty dva dny můžeš proplatit až při ukončení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.2.13 10:38

@Markittka myslíš při ročním zúčtování daní nebo v běžné výplatě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.2.13 11:07

@Rybka V běžné výplatě. Měli mu zjevně odečíst 1117,–/1 dítě a neudělali to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.2.13 11:14

Tak ať se zeptá MÚ, třeba nedoložil potvrzení od tebe z práce, že ty neuplatňuješ. Nebo to mzdovka prostě spletla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.2.13 11:18

@Rybka I vidím to na chybu v komunikaci, mezi šéfem a účetní. ode mě papír měl, ale asi účetní nedal… Potřebovala jsme to „jen“ ověřit. Kontakt na MÚ nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
28.2.13 11:23

Na takhle stručné dotazy se těžko odpovídá :think:.
Nárok na odpočet má každý, kdo má nezletilé dítko. Nad 18 let se musí každý rok dokládat potvrzení o studiu.
Ten kdo chce uplatnit měsíční odpočet, musí mít vyplněné tzv. růžové prohlášení a v něm mít dítě uvedeno.
Dále musí doložit od druhého z manželů, potvrzení, že ten nárok na odpočet neuplatňuje.
Pak musí mít v tom měsící dostatečně vysokou daň, aby bylo vůbec možno odpočet udělat.
Víc mě nenapadá, pokud jste toto vše udělali, reklamujte to u zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.2.13 11:49

@radka101 Pokud je daň nízká, pak je přece odpoček kompenzován Dańovým bonusem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie