Pracovní poměr dohodou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.1.13 14:00

Pracovní poměr dohodou

Dobrý den,
prosím Vás potřebuju poradit. Pracuju od září na dohodu, mám částečný úvazek na 6 hodin. Mám zdravotní omezení. V únoru mi končí smlouva. Jenže jdu a IVF, ještě před koncem. A doufám, že se to už konečně povede a já budu těhotná. Jen se chci zeptat. Když nastoupím na nemocenskou budu jí brát i po ukončení dohody, tak jak je to normálně?? A kdyby se to nepovedlo a já otěhotněla další měsíc, budu mít nárok na nemocenskou?? holky psali, že se dá nemocenská vystavit ještě 3 měsíce co skončím v práci?? Nebo jak to prosím je poraď te děkuji moc.
Jo nejde mi o to jestli si budu moc vybrat délku mateřské, ale jen o nemocenskou v průběhu těhotenství

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
15.1.13 14:25

Otazkou je jakou mas smlouvu..jestli dohodu o provedene praci (coz tak chapu z toho co pises) tak na nemocenskou narok nemas vubec…pokud mas normalni pracovni smlouvu na snizeny uvazek tak narok mas…ale po skonceni pracovniho pomeru tezko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
15.1.13 14:45

Pokud máš smlouvu, tak na nemocenskou dávku máš i po ukončení PP a to do 1roku v příp. že ji začneš při trvání pracovní smlouvy, pokud onemocníš po sončení prac.sml., tak je myslím nárok do ukončení ochranné lhůty - jsou to nějaké dny po ukončení PP, už nevím, kolik to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.13 14:48

@Osmanka moc děkuji, ano mám normálně smlouvu ne dohodu o provedení práce. Jen je napsaný poměr dohoda na zkrácený úvazek. Takž snad se to už konečně povede

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat