Problém s prací v zahraničí

2435
14.1.13 23:25

Problém s prací v zahraničí

Hezký večer,
vím, že tu chodí spousta lidí, kteří by mi mohli pomoci.
Přítel se před asi 3 měsíci vrátil z Londýna, kde rok legálně pracoval v mekáči. Teď se hlásil na pracák, ale chtějí po něm zápočťák, což je logické, ale z Londýna mu to nechtějí poslat. Volal tam, psal, pořád nic. Je to fakt už na palici, nevíte někdo, jak by se to dalo vyřídit? Mají tam spoustu času. Přítel už neví, co dělat, aby to z nich dostal. Moc díky za radu, třeba někoho něco napadne nebo má zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rachel55
14.1.13 23:37
@Granda píše:
Hezký večer,
vím, že tu chodí spousta lidí, kteří by mi mohli pomoci.
Přítel se před asi 3 měsíci vrátil z Londýna, kde rok legálně pracoval v mekáči. Teď se hlásil na pracák, ale chtějí po něm zápočťák, což je logické, ale z Londýna mu to nechtějí poslat. Volal tam, psal, pořád nic. Je to fakt už na palici, nevíte někdo, jak by se to dalo vyřídit? Mají tam spoustu času. Přítel už neví, co dělat, aby to z nich dostal. Moc díky za radu, třeba někoho něco napadne nebo má zkušenost.

to asi myslis P45, ale jak to resit, to je tezky, kdyz uz pritel neni v UK, zkusit zavolat o patro vys, nadrizenemu cloveka s kterym to resil doted

• Citovat
  • Upravit
2435
14.1.13 23:45
@rachel55 píše:
to asi myslis P45, ale jak to resit, to je tezky, kdyz uz pritel neni v UK, zkusit zavolat o patro vys, nadrizenemu cloveka s kterym to resil doted

to je dobrý nápad. vím, že volal té nějaké šéfové. má tam i kamarády, kteří jsou ochotní to tam vyzvednout a poslat mu to, ale ani jim to nechtějí dát. prý jsou to citlivé údaje. problém je, že nedostane ani podporu v nezaměstnanosti bez toho a peníze dost chybí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
14.1.13 23:50

@Granda Jsou to lemplové. Já žádala o P45 jako potvrzení abych dostala mateřskou. Neposlali. Až si to musela vyžádat paní z úřadu, na to už ohledy brali. Na normální lidi kašlou, ale když žádají úřady, tak to najednou jde. :zed:

• Citovat
  • Upravit
2435
14.1.13 23:58
@nikol.ondrášovka píše:
@Granda Jsou to lemplové. Já žádala o P45 jako potvrzení abych dostala mateřskou. Neposlali. Až si to musela vyžádat paní z úřadu, na to už ohledy brali. Na normální lidi kašlou, ale když žádají úřady, tak to najednou jde. :zed:

takže myslíš, že skočit na pracák, aby tam napsali oni? přítel byl i na pracáku, který řeší práci v zahraničí, tak snad tam něco vymyslí. protože tohle je hrozný. moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
15.1.13 01:14
@Granda píše:
takže myslíš, že skočit na pracák, aby tam napsali oni? přítel byl i na pracáku, který řeší práci v zahraničí, tak snad tam něco vymyslí. protože tohle je hrozný. moc díky

Myslím, že stojí za to to zkusit. Řekni příteli ať skočí na ten pracák, a řekne tam, že o to žádal, ale že doteď nebyli schopni to dodat. Já řekla tohle paní co mi vyřizovala mateřskou a ta říkala, že to zkusí ona a pak to šlo. Sice se to stejně táhlo a celou mateřskou jsem dostala zpětně najednou, ale radši později, nežli vůbec. Taky ale záleží, na koho na pracáku narazíte, ne všichni jsou ochotní a vstřícní. Každopádně přeju hodně štěstí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2282
15.1.13 08:06

Cesky pracak mu s nicim pomahat nebude.
Mrknete na stranky EURESu, jsou tam formulare na zaslani primo HM revenue.
Mela jsem vsechny podklady od zamestnavatelu, ale pro uznani byl potreba vypis primo od danoveho uradu v Britanii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
16.1.13 00:35

@Petulinaxx Taky sem mela primo formular a vysrali se mi na to

• Citovat
  • Upravit
8814
16.1.13 00:50

Pokud vím tak tohle vyřizuje nejaky úřad v Newcastlu. Je to nejaky tén formular E něco. A myslím ze ještě potrebuje P45 a posledni payslip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
16.1.13 00:56

E 301

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
16.1.13 07:16
@Loki01 píše:
E píše: Více

To je presne ono. :palec: me bylo receno, ze bez nej mam smulu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
16.1.13 07:18

Jenom dodam, ze se to resi jenom pisemne, takze by to nemel byt problem vyridt i z Cech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
16.1.13 10:43

Moc všem děkuji, příteli vyřídím, třeba to pomůže  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie