Dohoda o pracovní činnosti u dvou zaměstanavatelů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ja mam dve smlouvy na DPC zdravotni a socialni odvadim z obou ale ruzovy papir na dane smist podepsat jen u jednoho zamestnavatele!!! Mam ho podepsat, tam kde mam vyssi vydelek. Rodicak by ti sebrat nemeli. Ja uz po novu muzu jit i na hlavni pracovni pomer a nic mi nevemou!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz je ale vydelek do 10 000,–, tak se neodvadi nic, ne? Ja to tak do konce roku mela. Jinak rodicak mam taky uz tu novou variantu.
Danove prohlaseni podepisu u sveho stareho zamestnavatele. Tam budu delsi dobu, takze by to melo byt vyhodnejsi. Mne jde o to, kolik mi strhou z penez u toho noveho. Kolik jsou pak ty odvody za zdravotni a socialni a dane. Nevis?
- Citovat
- Upravit
Tak mas ale DPP na 300hodin na rok, ne??? Ja mam DPC 20hodin tydne-zkraceny uvazek jakoby a z toho se zdravotni a soc odvadi, tedy ja aspon jo.mam vydelek do 10000,– hrubeho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to jo, veslo se to do 300 hod. Zacala jsem az v zari. A kolik procent ti teda seberou?
- Citovat
- Upravit
Aha, tak to je podle tve hrube mzdy. Snad nekdo bude vedet presna procenta. Ale diky.
- Citovat
- Upravit
Z dohody o provedení práce tedy DPP se do výdělku 9.999,– Kč a splnění podmínky max. 300 hod. za rok, neodvádí zdravotní a sociální pojištění, daň 15% ano. Pokud je podepsáno růžové prohlášení a výdělek je do zmiňovaných 9.999,– je v tomto případě daň nulová.
Dohoda o pracovní činnosti tedy DPC podléhá odvodům jak ZP tak SP v obvyklé výši tedy ZP 4,5% a SP 6,5% a samozřejmě odvodu daně zase 15%, ale pozor tato dohoda se smí uzavírat pouze na 1/2 pracovní doby - tedy zkrácený úvazek. Odvody ZP a SP se neodvádějí pokud výdělek nepřesáhne 2.000,–Kč měsíčně.
Růžové prohlášení se může podepsat jen u jednoho zaměstnavatele, nejlépe tam kde je největší příjem. Při souběhu zaměstnání pak na konci roku podáte daňové přiznání, kde vám případné přeplatky na dani ze závislé činnosti vrátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radka101 diky, tak to je naprosto vycerpavajici a zaridim se podle toho. ![]()
- Citovat
- Upravit
Dekuji za rady, aspon vím na co mám nárok, začala jsem teď chodit do prce, tak je fajn zjistit co a jak, abych zbytečně nepřišla o peníte
přece nebudeme platit státu, když ten nám všechno bere. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vyznat se ve všech těch věcech už je teď skoro nemožné. Je téměř potřeba mít valstního účetníhi, i když nepodnikám, ale jsem spíše tak výdělečně činný, když se něco najde, ale odvádět daně musím, že a loni mi dělal přiznání někdo jiný než předloni a docela jsem se divil, jak mi vyšli úplně jiné doplatky na zdravotním pojištění. Ano oni sami tomu úplně nerzumí. A pro vás po mateřské, nebo ma mateřské to musí být úplný guláš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kultura obchodu
No jo podnikání, daně, pojištění, stálé témata. K podnikání mohu jen doporučit kulturu obchodu, tam se dá i něco najít.
www.kulturaobchodu.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dámy, určitě podnikejte, rady se dají vždy někde najít, nebo lidi, kteří Vám pomůžou. Sama jsem podnikatelka a neměnila bych
Pokud si chcete zachovat kulturu obchodu, hledejte info, ale taky neporušujte své zásady slušnosti
hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
poradi mi prosim nekdo ohledne pracovnich smluv?
Pobiram rodicovsky prispevek a ucim v jazykovce na DPC. Od ledna budu mit novou smlouvu, takze kdyz podepisu ruzove danove prohlaseni a nevydelam vic jak 10 000,–, nebudu muset za 300 hod prace platiti zadne odvody. To uz jsem si zde na emiminu zjistila.
Jenze ted jsem dostala nabidku u dalsiho zamestnavatele. Odpracuji u nej za 2 mesice cca 160 hod, proste plnny uvazek. Kdyz tam podepisu DPC, uz budu muset platit odvody, ze? Kolik to je? Budu u te druhe smlouvy normalne platit socialni a zdravotni i dane? Nemuzu prijit o rodicak, kdyz si zajistim peci o dite, kteremu je 23 mesicu?
Ta nabidka me laka, mohlo by mi to pak pomoci si tam najit praci po RD, ale nerada bych nekde financne neco zblbla.
Diky za pomoc.