Dohoda o pracovní činnosti u dvou zaměstanavatelů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Kettlery
14.1.13 14:15

DPC u dvou zamestanavatelu

Ahojte,
poradi mi prosim nekdo ohledne pracovnich smluv?

Pobiram rodicovsky prispevek a ucim v jazykovce na DPC. Od ledna budu mit novou smlouvu, takze kdyz podepisu ruzove danove prohlaseni a nevydelam vic jak 10 000,–, nebudu muset za 300 hod prace platiti zadne odvody. To uz jsem si zde na emiminu zjistila. :)

Jenze ted jsem dostala nabidku u dalsiho zamestnavatele. Odpracuji u nej za 2 mesice cca 160 hod, proste plnny uvazek. Kdyz tam podepisu DPC, uz budu muset platit odvody, ze? Kolik to je? Budu u te druhe smlouvy normalne platit socialni a zdravotni i dane? Nemuzu prijit o rodicak, kdyz si zajistim peci o dite, kteremu je 23 mesicu?

Ta nabidka me laka, mohlo by mi to pak pomoci si tam najit praci po RD, ale nerada bych nekde financne neco zblbla.

Diky za pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
14.1.13 14:19

Ja mam dve smlouvy na DPC zdravotni a socialni odvadim z obou ale ruzovy papir na dane smist podepsat jen u jednoho zamestnavatele!!! Mam ho podepsat, tam kde mam vyssi vydelek. Rodicak by ti sebrat nemeli. Ja uz po novu muzu jit i na hlavni pracovni pomer a nic mi nevemou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
14.1.13 14:24

Kdyz je ale vydelek do 10 000,–, tak se neodvadi nic, ne? Ja to tak do konce roku mela. Jinak rodicak mam taky uz tu novou variantu.

Danove prohlaseni podepisu u sveho stareho zamestnavatele. Tam budu delsi dobu, takze by to melo byt vyhodnejsi. Mne jde o to, kolik mi strhou z penez u toho noveho. Kolik jsou pak ty odvody za zdravotni a socialni a dane. Nevis?

• Citovat
  • Upravit
2947
14.1.13 14:27

Tak mas ale DPP na 300hodin na rok, ne??? Ja mam DPC 20hodin tydne-zkraceny uvazek jakoby a z toho se zdravotni a soc odvadi, tedy ja aspon jo.mam vydelek do 10000,– hrubeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
14.1.13 14:30

Jo, to jo, veslo se to do 300 hod. Zacala jsem az v zari. A kolik procent ti teda seberou?

• Citovat
  • Upravit
2947
14.1.13 14:42

Ty jo, presne nevim, ale dohromady cca 600,– plus minus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
14.1.13 15:27

Aha, tak to je podle tve hrube mzdy. Snad nekdo bude vedet presna procenta. Ale diky.

• Citovat
  • Upravit
5702
15.1.13 08:33

Z dohody o provedení práce tedy DPP se do výdělku 9.999,– Kč a splnění podmínky max. 300 hod. za rok, neodvádí zdravotní a sociální pojištění, daň 15% ano. Pokud je podepsáno růžové prohlášení a výdělek je do zmiňovaných 9.999,– je v tomto případě daň nulová.
Dohoda o pracovní činnosti tedy DPC podléhá odvodům jak ZP tak SP v obvyklé výši tedy ZP 4,5% a SP 6,5% a samozřejmě odvodu daně zase 15%, ale pozor tato dohoda se smí uzavírat pouze na 1/2 pracovní doby - tedy zkrácený úvazek. Odvody ZP a SP se neodvádějí pokud výdělek nepřesáhne 2.000,–Kč měsíčně.

Růžové prohlášení se může podepsat jen u jednoho zaměstnavatele, nejlépe tam kde je největší příjem. Při souběhu zaměstnání pak na konci roku podáte daňové přiznání, kde vám případné přeplatky na dani ze závislé činnosti vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
15.1.13 19:28

@radka101 diky, tak to je naprosto vycerpavajici a zaridim se podle toho. :palec:

• Citovat
  • Upravit
9
27.2.13 11:11

Dekuji za rady, aspon vím na co mám nárok, začala jsem teď chodit do prce, tak je fajn zjistit co a jak, abych zbytečně nepřišla o peníte ;) přece nebudeme platit státu, když ten nám všechno bere. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.2.13 12:06

No vyznat se ve všech těch věcech už je teď skoro nemožné. Je téměř potřeba mít valstního účetníhi, i když nepodnikám, ale jsem spíše tak výdělečně činný, když se něco najde, ale odvádět daně musím, že a loni mi dělal přiznání někdo jiný než předloni a docela jsem se divil, jak mi vyšli úplně jiné doplatky na zdravotním pojištění. Ano oni sami tomu úplně nerzumí. A pro vás po mateřské, nebo ma mateřské to musí být úplný guláš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.2.13 19:08

Kultura obchodu

No jo podnikání, daně, pojištění, stálé témata. K podnikání mohu jen doporučit kulturu obchodu, tam se dá i něco najít. ;) www.kulturaobchodu.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.3.13 16:54

Dámy, určitě podnikejte, rady se dají vždy někde najít, nebo lidi, kteří Vám pomůžou. Sama jsem podnikatelka a neměnila bych ;) Pokud si chcete zachovat kulturu obchodu, hledejte info, ale taky neporušujte své zásady slušnosti ;) hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat