Jak si vyjednat co nejvyšší plat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak si vyjednat co nejvyšší plat?
Dobrý den,
nastupuji teď do úplně prvního zaměstnání po škole a chtěla bych vědět, jak si mám vysmlouvat co nejvyšší plat. Nabízeli mi cca 15 tisíc pro bakaláře a VOŠ (řídí se podle tabulek), ale já si řekla u pohovoru o 22 a nejspodnější hranice 17 - 18 (jsem Mgr). Přijali mě, ale místi personalistky se mám dostavit k šéfovi - myslím si, že bude chtít usmlouvat se mnou výši platu. Co mu mám říct??
Podle mě ta funkce je o velké zodpovědnosti a pro jednoho člověka je to strašně moc práce, to jsem mu řekla i u pohovoru. Navíc oni potřebují abych nastoupila ihned uprostřed měsíce, tak si myslím, že jim celkem teče do bot
Co myslíte? Co byste řekli? Zase je to velká příležitost pro mou praxi v oboru a nechci ji zahodit, ale 15 tisíc mi dají i v administrativě a budu mít polovinu zodpovědnosti a žádné víkendy ani večery v práci, jak bych musela dělat tady na této pozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak prostě slušným způsobem řekni přesně to cos teď napsala
myslím že je to ok. Třeba Ti chce něco jiného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dagmarkav píše:
Tak prostě slušným způsobem řekni přesně to cos teď napsalamyslím že je to ok. Třeba Ti chce něco jiného
Souhlasím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekni sefovi, ze jestli ti neprida, reknes vsem, ze ti pridal.
- Citovat
- Upravit
@ncc1701 píše:
Rekni sefovi, ze jestli ti neprida, reknes vsem, ze ti pridal.
Cože??
Co tím jako dosáhnu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic lepsiho asi neporadim, pri prvnim zamestnani se to smlouva tezko…vlastne krome „prislibu“ ze budes dobre pracovat nemas moc „hmatatelnych“ dukazu o svych schopnostech (vychazim z obecneho predpokladu, mozna je tvoje situace jina
. Navic se zjevne hlasis nekde, kde se ridi tabulkou ![]()
Teoreticky kdyby se branili a o tu pozici stojis, lze vyjednat prislib (samozrejme pisemny), ze treba po skusebce dojde k uprave platu - pak uz budes moct rict, ze jsi udelala vec xy, ktera treba usetrila firme tolik a tolik penez…
A jinak prijali te a jeste nemad smlouvu? Protoze to, ze se mas prvni den hlasit u sefa neni nic neobvykle a vubec to vyjednavani o platu nemusi znamenat, tot aspon moje zkusenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
Cože??Co tím jako dosáhnu?
Ze tvuj prvnu den bude i posledni…to je fakt rada
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Říct co umíš a že práci děláš dobře spíše více jak dobře a chceš ji mít oceněnou.
Nejhorší je říct potřebuji kvůli rodině…mám dluhy atd. i takoví jsou.Ale ty to zvládneš hlavně nepovolit a spíš použít asertívní přístup tam se nikde nezamotáš a nedaš šéfovi šanci tě slovně dostat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslím si, že setkání s šéfem musí nutně znamenat, že Tě chce „přemluvit“ k nižšímu platu..Pokud už Tě přijali, na částce bych trvala (důvod jaký jsi napsala je pěkný, klidně ho takto přednes i šéfovi). Maximální ústupek, který bych na tvém místě udělala - že bych přistoupila na dohodnutý plat až po zkušební době. Písemně zaznamenat
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono taky zalezi na jake vysi se pohybuji nastupni platy v dane firme, to je celkem zasadni a je dobre to nejak zjistit. A taky jaky je to kraj, ne vsude dosahnes na vysneny plat. Ja na svuj prvni pohovor sla s nejakou predstavou, kterou mi vnuknul muj tchan, ktery vedel jake platy jsou v dane firme. To ze vsude jinde byly nastupni platy pro absolventy v mem i o 10 tisic mene byla vec druha, ale me muj navrh prosel a to jsem to navrhla jan tak mezi jidlem na obede ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
Dobrý den,
nastupuji teď do úplně prvního zaměstnání po škole a chtěla bych vědět, jak si mám vysmlouvat co nejvyšší plat. Nabízeli mi cca 15 tisíc pro bakaláře a VOŠ (řídí se podle tabulek), ale já si řekla u pohovoru o 22 a nejspodnější hranice 17 - 18 (jsem Mgr). Přijali mě, ale místi personalistky se mám dostavit k šéfovi - myslím si, že bude chtít usmlouvat se mnou výši platu. Co mu mám říct??Podle mě ta funkce je o velké zodpovědnosti a pro jednoho člověka je to strašně moc práce, to jsem mu řekla i u pohovoru. Navíc oni potřebují abych nastoupila ihned uprostřed měsíce, tak si myslím, že jim celkem teče do bot
Co myslíte? Co byste řekli? Zase je to velká příležitost pro mou praxi v oboru a nechci ji zahodit, ale 15 tisíc mi dají i v administrativě a budu mít polovinu zodpovědnosti a žádné víkendy ani večery v práci, jak bych musela dělat tady na této pozici.
pokud tě přijali tak si myslím, že s tebou nějak handlovat o peníze nebude, jen se domluvíte blíž co a jak a za jakých podmínek ti dá třeba těch 22 apod… je důležité se umět ocenit, to taky u pohovoru něco znamená.
- Citovat
- Upravit
@PaníBovaryová potom napiš, jak jsi dopadla, jsem docela zvědavá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit