Pracuje někdo na Úřadu práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Muzes jít klidně později, ale podporu dostaneš až od té doby kdy se zaregistrujes. Doklady můžeš taky doložit později. Co vše bude potřeba ti řeknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Muzes jít klidně později, ale podporu dostaneš až od té doby kdy se zaregistrujes. Doklady můžeš taky doložit později. Co vše bude potřeba ti řeknou.
Děkuji, a když jsem ukončila (respektive správně formulováno přerušila) živnost včera, tak stačí kdykoliv během července - myslím skrz soc. a zdr., to mám na červen zaplaceno. Takže nejde se zaregistrovat a říct, že formulář na podporu bych ráda vyplnila později? Automaticky to řeší hned při registraci? Já bych tam raději šla, jakmile budou změny propsané na OR, nicméně mám papíry od notáře, že bylo tehdy a tehdy změněno jednatelství na jinou osobu, na druhou stranu nevím, jestli dnem zániku funkce jednatele je datum z notářského zápisu nebo až datum změny v OR (nebo může být obojí shodné).
- Citovat
- Upravit
Hezký večer, potřebovala bych radu/ověření, jelikož na netu jsem toho moc nenašla. První rozporuplná věc - je nutné se nahlásit na ÚP do 3 dní od ukončení prac. poměru? Co se stane, když to bude později? Věc druhá - neukončila jsem pracovní poměr, ale pozastavila živnost - jaké doklady musím doložit - musí to být nutně na první schůzce? Nestačí na první se jen registrovat a potřebné doložit později? A za poslední - jsem napsaná jako jednatelka ve dvou firmách, ani v jedné za jednatelství neberu žádnou odměnu (peníze), dočetla jsem se, že to je problém pro výplatu podpory (nepřiznají vám ji a to i v případě, že z jednatelství žádný profit nemáte). Z obou firem jsem se tedy „vyvázala“, nicméně změny nejsou ještě propsané - ani na živnostáku, kde jsem byla včera to vidět ještě nebylo, natož na veřejném obchodním rejstříku. Můžu se tedy registrovat a o podporu si zažádat později nebo naopak ihned s tím, že uvedu, že k danému dni registrace na UP už jednatelem nejsem? Děkuji za info