Pracuje zde někdo na ČSSZ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21.9.24 16:51

Pracuje zde někdo na ČSSZ?

Mám problém. Prosím bez výčitek.
Před 8 lety jsem pracovala 2 měsíce na DPP.
Nyní jsem krátce na úřadu práce, zažádalo se o podporu.( práci si usilovně hledám).
Volala mi paní z úřadu, že nemám nárok na podporu, pokud mi DPP trvá. Já měla za to, že ne.
Můžete mi říct, jak mám zrušit poměr na DPP, když ta firma už 7 let neexistuje?
Ještě jednou prosím, odpovědi přímo k mému tématu, bez výčitek, nadávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20823
21.9.24 16:56

@Zasloužilka napiš si výpověď, antidatovanou na x let zpět. Že jsi to tehdy posílala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
21.9.24 19:37

@Zasloužilka Opravdu DPP? Neřekla DPČ?
Protože pokud máš neukončenou DPP, v evidenci nemůžeš vůbec být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.24 20:18

@renduli ano, DPP. Zitra tam mám schůzku a měla bych podepisovat podporu. Jsem zvědavá, co se tam dozvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.24 20:35
@Cenarius píše: Více

Nebude vadit, že tam nebude podpis a razítko zaměstnavatele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.24 23:02

Dobry den, pardon ale chci se zeptat ono jde DPP na neurcito nebo co? To neni vzdy k nejakemu datu?

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
22.9.24 23:08

Jak zjistili, že máš DPP, když se to donefávna nikde nehlásilo. A jedtli firma tanikla, tak zanikla i smlouva.

• Citovat
  • Upravit
8494
23.9.24 05:53

@Vyzvědačka zřejmě měla v některém měsíci nad 10tis. Takže ji firma přihlásila a už neohlásila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8494
23.9.24 05:58
@Anonymní píše: Více

DPP může být klidně na neurčito. Vzhledem k tomu, že se do letošního července dohody do 10000 nikde nehlásily, musel ji zaměstnavatel nahlásit kvůli překročení tohoto limitu. A už ji neodhlásil. Proto chce UP to ukončení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
23.9.24 06:15
@Cenarius píše: Více

jak prokáže, že to skutečně odeslala?
Zákony jsou pro všechny občany, kdo je nečte jeho věc, neznalost neomlouvá.
Kdo jim nerozumí poradí se s tím kdo jim rozumí,,nejlépe s tím, kdo má právní povědomí, doporučuji vynechat ty s diplomem z Plzně.
Ale získat dávky podvodem? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
23.9.24 06:22
@Hanula1212 píše: Více

Píše, že firma již 7 roků nexistuje, že by tam zapomněli zamčenou v kanclu mzdovou účetni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
23.9.24 06:28
@Vyzvědačka píše: Více

ty nemáš zuby nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8494
23.9.24 06:57

@Divná Bára co to meleš? Víš jak to vůbec funguje? Pokud před 7 lety měla DPP a překročila limit pro odvody, tak ji firma přihlásila na socku. No a pak ji měla odhlásit. A to zřejmě neudělala. Teď se hlásí všechny DPP, takže ÚP má zřejmě přístup do systému OSSZ a tam vidí, že jí běží ta dohoda pořád. To, že firma 7 roků neexistuje neznamená, že není v systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
23.9.24 07:24

@Hanula1212
firma která dává DPP si hlídá aby nebylo překročené 10 t. kvůli odvodům a že by byli tak poctiví a hned jí hlásili a náhodou jí zase zapomněli odhlásit?
Problém je, že zaměstnanci často neví jestli jsou na DPP/DPČ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8494
23.9.24 08:00
@Divná Bára píše: Více

My třeba dáváme dohody kvůli tomu, že je to pro nás jednodušší. Potřebujeme např. výpomoc přes léto a je nám jedno, jestli si vydělá 2000 nebo 30 tis. Klidně ty odvody srazíme. Dohodu má ten člověk proto, že je to jen např. na určitou práci nebo proto, že nemusíme řešit neschopenku, výpověď atd. jako u HPP. Jakmile práci ukončí, tak skončí i dohoda. A ano, odvody srazíme, každého takového přihlásím a pak odhlásím. Socka chodí každé 2 roky na kontrolu, takže by přišla na to, že někdo jim v systému pořád „visí“. A takhle to má spousta dalších firem, hlavě tam, kde jsou nejake sezónní práce. Pokud máš 10 brigádníků, každému vyplatíš 30000 měsíčně, papírově jen 10000, tak ti měsíčně letí 200tis. které nemáš v nákladech. To si každá firma nemůže dovolit. U některých to třeba půjde rozhodit na víc měsíců, ale třeba u těch, kteří pak třeba nastupují na ÚP to nejde.
S tím DPČ a DPP máš pravdu. Často je v tom zmatek. Ale tady je to asi jedno. Prostě tazatelka visí v systému socky a to proto, že ji před lety nikdo neodhlásil. Pokud je firma vymazaná z OR, ukázala bych to na pracáku. Pokud není vymazaná, má jednatele nebo likvidátora. Tak bych se spojila s ním a dohodu ukončila. Se sockou to musí řešit on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat