V práci mě kolegyně nepřijaly
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V práci mě kolegyně nepřijaly
- Citovat
- Upravit
Reakce:
Jak rikas, do prace chodis vydelavat penize, kamaradky mas mimo praci. Nebavi se s tebou, ale neni tam zadna sikana, neskodi ti u nadrizenych, takze pro mne by to duvod odejit nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K čemu je konkrétně potřebuješ? pokud tě nebrzdí v práci, neškodí ti, tak si jich prostě nevšímej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyprdla bych se na ně. Píšeš, že práci děláš sama a nikoho k tomu nepotřebuješ. Takže je maximálně potkáš někde na chodbě a na obědě. Za chvíli je to přestane bavit a určitě bych to neřešila, když mají potřebu pomlouvat ať si pomlouvají, pak mají hodně nudný život a it o kamarádství na pracovišti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby to byl tvůj pracovní kolektiv a byla jsi na nich nějak závislá, tak bych odchod asi řešila. Takhle bych se na to zvysoka vybodla, myslela si o nich svoje a dělala si svou práci. Chápu, že kolektiv je důležitý, ale jsou důležitější věci. Neodcházej, není důvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neodcházela bych, ikdyž naprosto věřím, že to musí být nepříjemné. Beru to z hlediska toho, že si děláš svoji práci a nejsi na nich nějak závislá. Ono víš jak, v jiné práci bys taky neměla jistotu, zda by kolektiv byl lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez na to přes jednu, nějakou nejmilejší, něco ji popros nebo tak…tak by ses mohla dostat „dál“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CernaKocka PresCest píše: Více
Zkoušela jsem, ale opravdu to nejde, jak kdyby ty ledy nechtějí prolomit. Je tam jedna silně dominující holka, která tu skupinu táhne a ta mě právě evidentně hodně nemá ráda, ostatní jak kdyby převzaly její vzorec. Nikdy jsem toto nezažila:((((.
- Citovat
- Upravit
To je práce snů, s nikým nespolupracovat, nikoho nepotřebovat, pracovat si na svém…
Brala bych všemi 10 a na oběd chodila klidně sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyšší manažerská pozice, dobře vyděláš, a ty uvažuješ, že odejdeš kvůli pár slepicím? Aspoň máš víc času na práci a nikdo tě nezdržuje. Máš k tomu i pružnou pracovní dobu a home office? Baví tě ta práce? Nebo bys raději méně pracovala a více tlachala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych neodešla. Píšeš, že děláš samostatnou práci nezávisle na jiných. Tak bych ji dělala a na ostatní bych se vykašlala. Mnohem horší by bylo, kdybys musela s nimi spolupracovat a ony ti dělaly naschvály. Takové jsou holt některé ženské kolektivy. A nemusela jsi udělat vůbec nic špatně. U nás byla třeba taková jedna slepice, která měla na ostatní dost velký vliv. Přišla jedna nová a šla se ostatním slušně představit. Ta slepice ji pak hned pomluvila, že jí tiká oko, že je nějaká nervózní, což vůbec nebyla pravda, oko jí netikalo. A už se s ní ostatní také nebavily. Ty kolektivy nejsou stabilní, někdo odejde, jiný přijde a zase to pak třeba bude úplně jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, si odpovím sama, asi více tlachala, když tak vidím délku přispěvku. Nějak jsem nezaznamenala, co znamená ten vizuál?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne by to bylo sumak. Nejsem na zakladce, abych trpela kvuli tomu, ze me nejaka particka holek mezi sebe nechce. Kdyz nechteji, tak nechteji, zily by mi to nervalo ani nahodou. Mas kamaradky jinde, takze se na ne vybodni a existuj soliterne. Nevidim duvod pro to, aby bylo nutne se s kolegynemi, nota bene takovymi, ktere nepotrebujes ke sve praci, kamaradickovat a brat si osobne, ze ony nechteji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hibou
Já jsem za svoji práci zodpovědná vůči vedení, takže nikdo ji za me neudělá. Takže pracuji, i vikendy, jak kdy je potřeba. Není nutné se do mě pouštět, jestli chci tlachat nebo pracovat.
Na pracovišti bych si přála dobré vztahy, občas prohodit pár slov, nebýt pořád sama zavřená v kanceláři…
- Citovat
- Upravit
@Hibou
Vizuálem myslela kolegyně to, že je hezká (což opravdu je moc hezká holka) a já asi nevypadám taky úplně zle. Ale ony ani ty kolegyně rozhodně nevypadají špatně.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
jdu se spíš vypovídat, případně budu ráda za Váš názor, jestli jste to třeba také někdy nezažily, jak jste to řešily dál.
Jsem v nové práci 3/4 roku. V předchozím zaměstnání jsme všichni táhli za jeden provaz, nikdy žádné hádky nebo pomluvy. Dodnes jsme s holkama kamarádky a stýkáme se. Bohužel jsem samoživitelka a kvůli penězům jsem musela odejít.
Našla jsem si dobře placenou práci, nemám defacto podřízené, dělám specifickou práci, co nikdo jiný ve firmě nedělá/neumí. Jsem na vyšší manažerské pozici. V práci s nikým nespolupracuji, dělám to „sama za sebe“.
Co je ale velký problém, některé kolegyně mě nepřijaly dobře (asi 6 holek). Mají svoji „komunitu“, do které mě nepustí. Nebaví se se mnou, jen pozdrav. U obědu se všechny spolu baví, snažila jsem se zapojit, ale vůbec mě neberou, většinou ani nevnímají, co řeknu, nikdy se mě nezeptají na nic z mého života (co děti, jak bylo na dovolené, zájmy…), pokud se zapojím do jejich diskuze, max. odpoví dvěma slovy a už zase debatují mezi sebou. Je mi z toho čím dál víc těžko, doneslo se ke mě, že mě pomlouvají. Nikdy jsem nic neřekla, co by mohlo toto způsobit, snažím se být milá, nepovyšuji se…
Už to ve mně došlo tak daleko, že zvažuji odchod z práce. Na druhou stranu si vždycky říkám, že kamarádky mám holt mimo práci a do práce chodím pro peníze. Finančně jsem si pomohla a nevím, jestli bych sehnala takto placenou práci jinde. Jsem z toho dost nešťastná.
Pořád si říkám, že si to sedne, ale je to asi čím dál horší. Ta ignorance už asi nemůže být větší.
Jedná kolegyně mi říkala, že měla úplně to samé, a že vizuál ony neodpouští. Říkám si ale, že nemají co závidět, jsem o trochu starší, chodím hezky oblékaná, ale to ony taky. Nemám nic extra navíc, ba dokonce si myslím, že jsem na tom i životně hůř (ony většinou vdané, spokojené, mají děti, jezdí na dovči,…). Já o svém životě raději nic neříkám, jednak to nikoho ani nezajímá a pak, když jedu na dovolenou, nechci dávat podnět k tomu, že by pomlouvaly, kam zas jedu…jak byste se k tomu postavily?