Pracujete některá u soudu - zkušenosti s prací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
18.2.14 12:23

A abych řekla pravdu, doufám že už se tam nevrátím..budu se snažit o druhé dítě aby mi navazovala rd na sebe a pak si budu hledat něco jiného..samozřejmě když nic nenajdu tak se tam na čas vrátím, ale s tím že stále budu hledat něco jiného..

• Citovat
  • Upravit
356
18.2.14 12:26

@smurfka Když jsem si to tady přečetla, tak bych to asi brala také jako „přestupní stanici“, než se najde něco jiného. Bohužel práci hledám už delší dobu a stále nic nenacházím, tak se už chytám všeho. I tak si ale myslím, že je ta práce zajímavá, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.2.14 12:26

@CokeLady
asi tak.. :nevim:
já si za ty prachy jela svoje..žádné přesčasy a bylo mi to jedno..na spisy máš určitou lhůtu, to jsem si hlídala, ale abych něco udělala navíc mě ani nehlo..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
18.2.14 12:28
@lennca píše:
@smurfka Když jsem si to tady přečetla, tak bych to asi brala také jako „přestupní stanici“, než se najde něco jiného. Bohužel práci hledám už delší dobu a stále nic nenacházím, tak se už chytám všeho. I tak si ale myslím, že je ta práce zajímavá, nebo ne?

ani ne..možná na trestu - ale tam je nevíc práce, tak to člověk ani nestíhá sledovat ty kauzy..nebo třeba na civilu, kde píšeš rozvody a tak..ale jak říkám člověk má tolik práce že to nestíhá sledovat nebo číst prostě to děláš automaticky..já dělám na exekucích a nic zajímavého tam teda není..akorád lidi chodili k nám a vylívali si na nás vztek, jakobysme mohli za to že dluží a že jsme je obeslali..takže to někdy bylo zajímavé ale tak že ten člověk musel přijít v doprovodu justičky..

• Citovat
  • Upravit
2947
18.2.14 17:36

Delala jsem v Praze na exekucich. Jo bylo krasny rikat, ze makam na soude, ale i jako pokladni v Lidlu mam vic penez! A zajimavy to neni vubec. Tolik prace, tolik spisu, ze te to prestane hned bavit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.14 08:01
@palapa píše:
Delala jsem v Praze na exekucich. Jo bylo krasny rikat, ze makam na soude, ale i jako pokladni v Lidlu mam vic penez! A zajimavy to neni vubec. Tolik prace, tolik spisu, ze te to prestane hned bavit!

máš pravdu..v pokladně na tescu mě to bavilo více.. :palec: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1914
19.2.14 20:49

Já teda dělám u soudu téměř 5 let a ta práce me hrozne baví. Ano, peníze jsou za to hrozný, ale co se týče kolektivu a vedení, tak mám kliku a jsem naprosto spokojená. Zajímavý to je, když chodíš do jednacky, exekuce jsou na mašli, to je hrozná nuda - taky jsem je dělala. A množství práce? Když si to umíš rozvrhnout a tvůj soudce je člověk, je to v pohodě. Zatím určitě nechci měnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
19.2.14 21:11

@Helenka89 Děkuji, trošku si mně zvedla optimismus. Mě právo moc baví, a proto si myslím, že by se mi ta práce líbila. Jen ty peníze…
Můžu se ještě zeptat, jaký jsi dělala přijímací pohovor? Byla tam třeba i zkouška ze znalosti práce na PC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
19.2.14 21:43

Me to taky baví, z práva mam alespoň maturitu a chtěla jsem k tomu aspoň přičuchnout :-) ta jednání me baví nejvíc, tam je to o něčem :-)
U prvního soudu jsem psala diktát na PC všemi deseti, šlo tam o rychlost psaní a pravopis. K druhému jsem tam odsud odešla a tam jsem pohovor nedělala, v podstatě jim stačila moje tříletá soudní praxe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
19.2.14 21:46

@Helenka89 A ten diktát jsi psala tak, že zkoušející mluvil plynule a ty jsi to hned psala, nebo diktoval trochu pomaleji? Nevím, jestli bych to zvládla jen z plynulé řeči + nervozita na začátku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
20.2.14 12:58

@CokeLady Já jsem tenkrát nastupovala jako zapisovatelka a diktát byl normální, ve stylu jako diktát ve škole. Paní, která psala rychlostí plynulé řeči, jsem jednou viděla ve zprávách, páč psala asi 600 čistých úhozů za minutu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
20.2.14 13:15

@CokeLady Teď mi odpověděli ze soudu a píšou tam, že je nejlepší mít SZZ z kancelářského psaní. Zkoušela jsem, jak rychle píšu a je to asi 180 úhozů, tak nevím, jestli by to stačilo. Také ale nevím, na jaké všechny administrativní pozice se lze k soudu hlásit :nevim:
Co jste napsaly do žádosti vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
20.2.14 13:39

Žďár nad Sázavou, Jihlava, Třebíč - všechny stejně daleko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
20.2.14 15:39

@CokeLady A můžeš mně, prosím tě, poradit, na jaká místa se tam dá hlásit? Myslím ta spojená s administrativou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.14 16:03

@lennca no, ono je to docela i o tom, na jaký soud narazíš, jakou agendu, jakého soudce budeš mít… šikovná zapisovatelka je moc důležitá, ale nepředstavuj si, že sama můžeš v této pozici něco rozhodovat, máš prostor jen pro přepisování pokynů soudce, psaní protokolů z jednání, rozesílání… proto i tak málo peněz - protože na to nepotřebuješ nijakou zvláštní kvalifikaci…

pokud už bys chtěla pracovat s „právem“ přímo, rozhodovat, číst spisy, musela bys být vyšší soudní úřednicí - udělat si školu v Kroměříži… to už je jiná práce…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat