Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Framik Na Žižkovské věži jsme byli minulý rok. Je to tam moc pěkné, ale děti to bavilo chvíli. Je dobré tam jít spíš k večeru. Videt Prahu za světla, a pak už čekat, jak padne tma a rozsvítí se celá Praha.
Muzeum zemedelství doporučuji. Muzeum techniky je nádhera, dětem se stačilo koukat.
Bludiště na Petříně je pěkné, ale máte ho za chvíli prošlé.
@Framik píše:
@nozu my tam budeme až v listopadu a to muzeu smyslu je co? A botanickou zahradu myslíš tu u zoo nebo jinde?
Jinak díky za tipy určitě pujdeme do zemědělského i techniky a vydáme se i na mašinky.
@eliskaj tam se s nimi bojím jít, že už nevyjdeme ven
Holky a co Žižkovská věž? Stojí to za to? A ještě mě napadlo zrcadlové bludiště na Petříně nebo muzeum Karla Zemana nebyli jste tam někdo?
Zrcadlove bludiste je i v Hamleys..
@Babs18 píše:
Zrcadlove bludiste je i v Hamleys..
ano. a je lepsi nez to na petrine.
jinak muzeum smyslu je interaktivni a jsou tam ruzne pristroje treba se zrakovymi klamy. maji to hezky popsane na netu.
Muzeum smyslu je super.Mas tam ruzne opticke klamy,pokusy,hlavolamy
Zizkovska vez v listopadu ok,to uz by pod ni mohlo byt otevreno kluziste (je tam kazdy rok jen,co se ochladi),tak si po vyhlidce muzete pujcit brusle a zabruslit si.jinak my chodime do zoo,zemedel.muzea,obou botanickych zahrad a v zime do ruznych divadel,treba Minor nebo divadlo Spejbla a Hurvinka.
@Framik Zrcadlové muzeum na Petříně bylo zklamáním (jdeš prostě rovně a hotovo), ale zas by se jim mohla líbit cesta lanovkou ![]()
Botanická zahrada je jednak v Troji, ale to je na celý den a v listopadu teda nevím nevím, to spíš ne. Sice je tam krásný skleník, a jsou tam různě průlezky, ale pro tříleťáka by to bylo moc velké. Je ale ještě druhá botanická zahrada PřfUK na Albertově, ta je malá a mohla by je bavit: https://bz-uk.cz/
Holky moc vám děkuji za tipy. Máme jich tolik že to ani nestihneme vše obejmout.
Jak časově to je v tom muzeu zemědělství a železnice, nijak nebude spěchat ale kolik cca času počítat?
@Framik To muzeum zemědělství počítej tak na 3 hodinky rychlejším tempem, na 4, 5 hodin pomalejším. Je to tam tak zábavné, že prostě děti nechtějí opustit jednu exhibici a jít na další. V podzemí můžou řídit simulátor traktoru i jezdit na různých šlapacích kolech, traktůrkách atd. v dalších patrech mají různé kvízy, poznávají přírodu, lesy, rostliny, zvířata, učí se, které potraviny jsou z jaké země, zkouší si práci prodavačky atd. Pokud vám vyjde počasí, na střeše je krásná travnatá plocha, kde můžete posvačit s výhledem na celou Prahu. Líbí se tam vždycky nejen synovi, ale i mně ![]()
@Framik píše:
Holky moc vám děkuji za tipy. Máme jich tolik že to ani nestihneme vše obejmout.Jak časově to je v tom muzeu zemědělství a železnice, nijak nebude spěchat ale kolik cca času počítat?
My byli v zemedelskem muzeu 2 hodiny a prosli jsme tak tretinu (deti 4 roky a 1,5 roku)…takze za me opravdu na cely den…
Holky dáte mi ještě tip kde se slušně a levněji najime v okolí muzea Karlova mostu? Od tam někde budeme vyplouvat na Čertovku.
@Framik píše:
A kolik času počítat na to království železnic?
v Království železnic mi kluk (7 let) vydrží klidně celý den
Ale většinou souhlasí, že od otvíračky do obědu stačí.
@Framik píše:
Holky dáte mi ještě tip kde se slušně a levněji najime v okolí muzea Karlova mostu? Od tam někde budeme vyplouvat na Čertovku.
Tam levneji jedine mekac ![]()