Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, pojdte zavzpominat ![]()
Ja nostalgicky vzpominam na restauraci nahore v Kotve, kde pani vzdycky tlacila vozicek s napoji, ja si davala grenadinu, cekani na jidlo vzdycky trvalo vecnost, nekdy se cekala fronta i na misto u stolu.
V Kotve mela maminka znamou ve skladu, pamatuju si ty navstevy tam, asi tak mamka sehnala i neco pod pultem.
Na Vaclavaku byvalo reznictvi, kde se slo dolu do suterenu, tam byla jidelna, takova nudle. Chodili jsme tam na drstkovku.
Pak jsem mela moc rada bar nebo restauraci, uz nevim, U Zlateho lva v Karlove ulicce, byly tam takove boxiky a krasne soukromi ![]()
Na co vzpominate vy?
@Eliška píše: Více
Pokud mluvíš o jídle, tak se nedá nevzpomenout jahodový koktejl v Koruně na Václaváku ![]()
@sysi rozhodne a zmrzlina dole na Vaclavaku polevana cokoladou ap., ale to uz jsou mozna devadesatky
Devadesátky? Tak to jsem měla ráda hamburger, co prodávaly ve stánku vedle Máje. Housku rozpejkali, takže byla křupavá a bylo tam zelí a bylo to dobrý. Kam se hrabal Mekáč. A fakt je ten, že tak ovlivnili můj názor na hambáč, že co skončili, tak jsem ho víceméně přestala jíst, protože už to nikde nebylo ono
A ještě v devadesátkách jsem do Koruny (krom koktejlu) ráda chodila na vafle, to je další z jídel, který jsem později jinde párkrát ochutnala a začala se tomu vyhejbat.
Ale jinak na tu zmrzku jsem úplně zapomněla, teď jsi mi ji připomněla, taky jsem na ni chodila ráda
Asi fakt spíš v devadesátkách, já přes centrum chodila na střední, takže jsem Václavák měla po ruce. Z osmdesátek si pamatuji spíš tu šílenou frontu na zmrzlinové pohády ve Světozoru, kam jsme velmi občas svátečně s rodiči vyšli.
@sysi píše: Více
jojojojo, hambac se zelim, prasarna, tecou mi sliny!
@sysi píše: Více
mam pocit, ze fronty byly vsude, bylo to takovy normalni. Dneska cekat na misto v restauraci? no mozna u Mysaka
Spíš myslím pozdní osmdesátky.
Já milovala hranolky s tatarkou v Arbatu ![]()
Pistáciovou zmrzku nahoře na Václaváku.
Párek v rohlíku naproti orloji, myslím, že stával 2,50. ![]()
Zmrzlinové poháry ve Světozoru jsem milovala, na gymplu jsme po škole ještě chodili na poháry do hotelu Forum.
@Nevšední… píše: Více
Arbat jsem zapomnela, samozrejme, to bylo zjeveni. S plastovym napichovatkem.
Koruna.. dole na Václavaku… Nejlepsi jahodový koktejl
Karamel a smazak ve Vodičkovy
Ovocné speciality pod Muzeem
Rybarna Jalta
Já jsem si nedávno vzpomněla, že hodně často byly v ulicích takové ty dřevěné konstrukce, když se opravoval dům. Že jako dítě jsem jimi často procházela.
@AnastazieB píše: Více
jo, to také ještě pamatuji, žádné jako dnes "přejděte na protější chodník!!, hezky byly udělané pořádné průchody
Jsem z jihu Čech… V Praze jsme byli velmi výjimečně. Třeba na lední revue od taková podniku. Anebo si pamatuji ZOO a tam nějakou zahradní restauraci, kde měli vemku zvláštní plastové židle.. kovová konstrukce a na tom podle mě ve tvaru křesílka z bakelitu… barevná.
A pamatuji si u nás v Českých Budějovicích Zeměživitelku a tam jsem poprvé měla hranolky s tatarkou práve v kelímku a k tomu napichovátko jako od jednohubek.
@AnastazieB píše: Více
To si pamatuji taky a často tam byly roky. Třeba v Plzni, kam jsme jednou za uherák jeli k příbuzným, tam bylo tohle lešení na baráku snad 5 let.
@alisekR píše: Více
na Zemi Zivitelce jsem taky tehdy byla a byl to pro me velky zazitek. Konkretne uz si moc nepamatuju, ali asi tam bylo zbozi, co jinak nebylo. Urcite nas s mamkou zajimaly latky.
Ledni revue v Praze z te doby si taky pamatuju. Taky zjeveni!