Praha v osmdesátkách, na co vzpomínáte vy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17887
19.4.26 15:38

Praha v osmdesatkach

Ahoj, pojdte zavzpominat ;)
Ja nostalgicky vzpominam na restauraci nahore v Kotve, kde pani vzdycky tlacila vozicek s napoji, ja si davala grenadinu, cekani na jidlo vzdycky trvalo vecnost, nekdy se cekala fronta i na misto u stolu.
V Kotve mela maminka znamou ve skladu, pamatuju si ty navstevy tam, asi tak mamka sehnala i neco pod pultem.

Na Vaclavaku byvalo reznictvi, kde se slo dolu do suterenu, tam byla jidelna, takova nudle. Chodili jsme tam na drstkovku.

Pak jsem mela moc rada bar nebo restauraci, uz nevim, U Zlateho lva v Karlove ulicce, byly tam takove boxiky a krasne soukromi :srdce:

Na co vzpominate vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1687
19.4.26 15:56
@Eliška píše: Více

Pokud mluvíš o jídle, tak se nedá nevzpomenout jahodový koktejl v Koruně na Václaváku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17887
19.4.26 15:58

@sysi rozhodne a zmrzlina dole na Vaclavaku polevana cokoladou ap., ale to uz jsou mozna devadesatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
19.4.26 16:02

Devadesátky? Tak to jsem měla ráda hamburger, co prodávaly ve stánku vedle Máje. Housku rozpejkali, takže byla křupavá a bylo tam zelí a bylo to dobrý. Kam se hrabal Mekáč. A fakt je ten, že tak ovlivnili můj názor na hambáč, že co skončili, tak jsem ho víceméně přestala jíst, protože už to nikde nebylo ono :mrgreen: A ještě v devadesátkách jsem do Koruny (krom koktejlu) ráda chodila na vafle, to je další z jídel, který jsem později jinde párkrát ochutnala a začala se tomu vyhejbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
19.4.26 16:04

Ale jinak na tu zmrzku jsem úplně zapomněla, teď jsi mi ji připomněla, taky jsem na ni chodila ráda :mrgreen: Asi fakt spíš v devadesátkách, já přes centrum chodila na střední, takže jsem Václavák měla po ruce. Z osmdesátek si pamatuji spíš tu šílenou frontu na zmrzlinové pohády ve Světozoru, kam jsme velmi občas svátečně s rodiči vyšli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17887
19.4.26 16:55
@sysi píše: Více

jojojojo, hambac se zelim, prasarna, tecou mi sliny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17887
19.4.26 16:56
@sysi píše: Více

mam pocit, ze fronty byly vsude, bylo to takovy normalni. Dneska cekat na misto v restauraci? no mozna u Mysaka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
19.4.26 17:16

Spíš myslím pozdní osmdesátky.

Já milovala hranolky s tatarkou v Arbatu :srdce:

Pistáciovou zmrzku nahoře na Václaváku.
Párek v rohlíku naproti orloji, myslím, že stával 2,50. :P
Zmrzlinové poháry ve Světozoru jsem milovala, na gymplu jsme po škole ještě chodili na poháry do hotelu Forum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17887
19.4.26 17:25
@Nevšední… píše: Více

Arbat jsem zapomnela, samozrejme, to bylo zjeveni. S plastovym napichovatkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105771
19.4.26 18:32

Koruna.. dole na Václavaku… Nejlepsi jahodový koktejl

Karamel a smazak ve Vodičkovy

Ovocné speciality pod Muzeem

Rybarna Jalta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13744
19.4.26 18:53

Já jsem si nedávno vzpomněla, že hodně často byly v ulicích takové ty dřevěné konstrukce, když se opravoval dům. Že jako dítě jsem jimi často procházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76199
19.4.26 18:58
@AnastazieB píše: Více

jo, to také ještě pamatuji, žádné jako dnes "přejděte na protější chodník!!, hezky byly udělané pořádné průchody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
19.4.26 19:01

Jsem z jihu Čech… V Praze jsme byli velmi výjimečně. Třeba na lední revue od taková podniku. Anebo si pamatuji ZOO a tam nějakou zahradní restauraci, kde měli vemku zvláštní plastové židle.. kovová konstrukce a na tom podle mě ve tvaru křesílka z bakelitu… barevná.
A pamatuji si u nás v Českých Budějovicích Zeměživitelku a tam jsem poprvé měla hranolky s tatarkou práve v kelímku a k tomu napichovátko jako od jednohubek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
19.4.26 19:03
@AnastazieB píše: Více

To si pamatuji taky a často tam byly roky. Třeba v Plzni, kam jsme jednou za uherák jeli k příbuzným, tam bylo tohle lešení na baráku snad 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17887
19.4.26 19:05
@alisekR píše: Více

na Zemi Zivitelce jsem taky tehdy byla a byl to pro me velky zazitek. Konkretne uz si moc nepamatuju, ali asi tam bylo zbozi, co jinak nebylo. Urcite nas s mamkou zajimaly latky.

Ledni revue v Praze z te doby si taky pamatuju. Taky zjeveni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí