"Prali" jste Croozer?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
"Prali" jste Croozer?
Koupili jsme použitý Croozer a potřebovala bych ho nějak vyčistit - prach, bláto atd. - běžné nečistoty, ale špinavý je hodně. Prodávající maminka říkala, že ho neprala, aby se nenarušila impregnace - což mě trochu nahlodalo, chtěla jsem to vzít normálně kartáčkem a vodou s nějakým pracím saponátem.
Máte s tím někdo, zkušenosti? Prali jste? Jak to dopadlo? Jak je to vlastně s tou impregnací?
Ještě mě napadá to pak něčím nastříkat, třeba něco na stany nebo na boty nebo tak
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já Ti sice moc neporadím, my máme asi 14 dní Croozer nový, ale je fakt, že při včerejší projížďce po dešti jsem celou dobu přemýšlela, jak to budu časem pucovat.
Rozhodla jsem se zavolat do firmy, kde jsme ho koupili, majitel má s Croozerem několikaleté zkušenosti, na stránkách má všelijaké testy, vyrábí odpružení atd.
Jenže jsou tam až od 11, tak jim tam zkus cinknout… Já budu volat až později páč budem na cvičení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angu s croozrem zkušenosti nemám,a le na impregnaci by rozhodně neměla přijít aviváž(zkušenosti s bundami) takže za sebe bych to udělala jak navrhuješ - vzít kartáčkem a asi nejlépe jen mýdlem a pak nastříkat impregnací asi na batohy?
Já takhle impregnuju šusťákovku na kolo ale je pravda, že už to stejně není ono jako když byla nová. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem si vygooglila návod a píšou tam toto:
Látku potahu lze očistit běžným mýdlem nebo jemným čistícím prostředkem a teplou vodou. Nikdy nepoužívejte škrabky nebo čistící písky.
Možná kdybych si to našla dřív, tak nemusím zakládat zbytečné diskuze
Tak vezmu asi jádrové mýdlo s vodou a půjdu do toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panuško, vidíš, na batohy by to mohlo být ončo - asi by to teda podle návodu nemělo nic udělat, ale když to stříknu, tak nezkazím nic,ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky za diskuzi, taky sjem nad tím přemýšlela a mě popravdě napadla měkká houbička a prací prášek na softshelové apodobné bundy a na závěr postříkat impregnací na boty
takže si můžu ušetřit ten prášek.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
Panuško, vidíš, na batohy by to mohlo být ončo - asi by to teda podle návodu nemělo nic udělat, ale když to stříknu, tak nezkazím nic,ne?
Nezkazíš. Ono to stejně moc prodyšné není, v létě stejně budeš muset větrat otevřením, takže když se to zaplácne impregnací, ničemu to neuškodí. ![]()
- Citovat
- Upravit
neczuz píše:Angua píše:Nezkazíš. Ono to stejně moc prodyšné není, v létě stejně budeš muset větrat otevřením, takže když se to zaplácne impregnací, ničemu to neuškodí.
Panuško, vidíš, na batohy by to mohlo být ončo - asi by to teda podle návodu nemělo nic udělat, ale když to stříknu, tak nezkazím nic,ne?
Jasně, hlavně když mi bobánek nenamokne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:neczuz píše:Jasně, hlavně když mi bobánek nenamokneAngua píše:Nezkazíš. Ono to stejně moc prodyšné není, v létě stejně budeš muset větrat otevřením, takže když se to zaplácne impregnací, ničemu to neuškodí.
Panuško, vidíš, na batohy by to mohlo být ončo - asi by to teda podle návodu nemělo nic udělat, ale když to stříknu, tak nezkazím nic,ne?![]()
![]()
Ono až začne pršet, tak začnete stejně safra rychle hledat úkryt pro sebe
a do té doby ten crooze vydrží.
- Citovat
- Upravit
neczuz píše:
Ono až začne pršet, tak začnete stejně safra rychle hledat úkryt pro sebea do té doby ten crooze vydrží.
A to je vlastně taky pravda
![]()
Už ho drbu, mám venek, vnitřek už dneska nestíhám, ale letí to dolů krásně, je skoro jak nový - až na pár skvrnek, na které chci zkusit ještě něco na fleky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme světle zelený, ale bláto zněj jde fakt blbě. Zkoušela jsem houbičku s mýdlem, ale dočista dočista to není. Stejně jsem ho hned napoprvé zacákala opět, tak už to tak neprožívám.
Impregnaci nedávám, zevnitř je trošku pogumovaný. Čím mén+ chemie bude kolem dítěte, tím lépe. Myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo,to je fakt, toho pogumování jsem si taky všimla, jak jsem to pucovala. My máme též ten světle zelený a šlo mi to pěkně - na můj vkus teda - ty nejhorší fleky zatím nešly, ale přinejhorším to stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ho normálně vyprala v pračce, přítel ho rozšrouboval a jednotlivé díly jsem vyprala s gelovým práškem na 30 v pračce… jen ta hlavní část nešla, tam jsou všité takové pružné tyčky po stranách, tak to jen ve vaně kartáčkem a tím gelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit