Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bré ráno ! V poslední době mi pračka pere bílé prádlo do barvy lehce našedlé..prášek mám kvalitní pračka stejná,filter jsem čistila..zkoušela jsem i panáka Sava na prádlo,prát na 40,60 a 90 , výsledek stejný…možná jediné co jsem nezkusila ( a ted me to napadlo) je předepírka…Další problém jsou ručníky. Mám je jako struhadlo , používám aviváž Silan sensitive,ručníky dávám na 60
Nemáte nějakou babskou radu ?
A namáčíš ho předem? Já ho namáčím do Hanky, Žabky nebo jiného připravku na namáčení.
Taky mi pomáhá na ručníky místo aviváže ocet, jsou pak krásně jemné a voňavé, ten ocet není vůbec cítit. Jo a ještě dávám extra máchání - tchýňka má stejnou pračku a vyzkoumala, že i po dvojím máchání, když namočí vyprané prádlo, jdou z něj mydlinky. Tak máchám radši víckrát.
a nepere špatně pračka? Já peru vše na 40st., používám více méně gely na praní a Silan senzitive a ok…na namáčení předem bych se mohla
to už pak můžeš vzít rovnou valchu ne?
taky se přikláním, že to může být pračkou. třeba jestli dostatečně ohřívá na požadované stupně a tak. Taky peru bílé a ručníky na šedesát a používám jen gel a mám prádlo úplně bělounký. místo aviváže taky doporučuju ocet a nebo sušičku ![]()
Podle mě m áte tvrdou vodu - ta může způsobit zašednutí i tvrdnutí. Nevěřila jsem tomu, dokud jsem neprala plínky u mamky…
Nevím jestli pračkou..máme ji 2 roky a je po revizi…jak zjistím jestli dobře ohřívá vodu?
Milli a namáčíš všechno prádlo,anebo jenom bílé…hodně špinavé…nikdy jsem nenamáčela,pokud opravdu nebylo proč a to namáčím jenom do vody s trochou Lanza mýdla…
Novire píše:
Podle mě m áte tvrdou vodu - ta může způsobit zašednutí i tvrdnutí. Nevěřila jsem tomu, dokud jsem neprala plínky u mamky…
rezetovad píše:
Nevím jestli pračkou..máme ji 2 roky a je po revizi…jak zjistím jestli dobře ohřívá vodu?
Milli a namáčíš všechno prádlo,anebo jenom bílé…hodně špinavé…nikdy jsem nenamáčela,pokud opravdu nebylo proč a to namáčím jenom do vody s trochou Lanza mýdla…
Namáčím jen bílé nebo když je něco extra špinavé. Stačí hodit to do dřezíku s vlažnou vodou tak 2-3 hodiny před praním, to zase taková práce není. A fakt to pomáhá. Nejsem žádná extrovní stepfordská panička, ale zrovna tohle mi zatěžko nepřijde
.
Já dávám do každé pračky s bílím prádlem 2 pytlíčky kypřícího prášku.
rezetovad píše:Na ty ručníky prý pomáhá namočit je na noc do slané vody, pak změknou.
Bré ráno ! V poslední době mi pračka pere bílé prádlo do barvy lehce našedlé..prášek mám kvalitní pračka stejná,filter jsem čistila..zkoušela jsem i panáka Sava na prádlo,prát na 40,60 a 90 , výsledek stejný…možná jediné co jsem nezkusila ( a ted me to napadlo) je předepírka…Další problém jsou ručníky. Mám je jako struhadlo , používám aviváž Silan sensitive,ručníky dávám na 60![]()
Nemáte nějakou babskou radu ?
rezetovad píše:
Nám odešlo topné těleso a zjistili jsme to dost náhodně. Pračka neprala nic moc, ale nenapadlo nás to. Jenže zrovna u nás překopávali nějak odpad a pračkový odpad nám vyvedli ze zdi do vany. A musela jsem ho hlídat, aby to nenadělalo paseku. Tím pádem mi přišlo divný, že program na 2a půl hodiny má za 60 minut dopráno. Pak jsem i stopovala odečítání pračky a minuta tam proběhla za 20 vteřin. Dřív jsem k pračce nechodila a když jsem došla za ty dvě a půl hodiny, tak dopráno bylo. Jenže už pěkně dlouho. Když jsem prala 60 a 90°C, tak vrátka pračky byla studená, 60 °C je cítit, 90 je už dost hodně, takže si sáhni při ohřívací fázi.
rezetovad píše:
A jak to řešíš? Používáš Calgon?
Neřeším to nijak… Zašedlé prádlo (a kór plínky) mě nerozhází, zas tolik toho bílého nemám. Na struhadla si už všichni taky zvykli ![]()
Novire píše:rezetovad píše:Neřeším to nijak… Zašedlé prádlo (a kór plínky) mě nerozhází, zas tolik toho bílého nemám. Na struhadla si už všichni taky zvykli
A jak to řešíš? Používáš Calgon?
Já taky vůbec nepoužívám aviváž /syn je atopik/, přidávám ocet a jsem spokojená.
Na praní používám persil sensitive nebo formil z Lidlu, předpírku používám ruční
mýdlo s jelenem nebo Lanza, a to u špinavého prádla např. límečky u košil, fleky od jídla na tričku. Prádlo mám krásně bílé.
@jonatanka píše:
Já taky vůbec nepoužívám aviváž /syn je atopik/, přidávám ocet a jsem spokojená.
Na praní používám persil sensitive nebo formil z Lidlu, předpírku používám ručnímýdlo s jelenem nebo Lanza, a to u špinavého prádla např. límečky u košil, fleky od jídla na tričku. Prádlo mám krásně bílé.
Ahojky, chtěla bych zeptat, kolik tam toho octa dáváte??