Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Určitě všechno vyper,nikdy nevíš kdo na to sahal a kde se to válelo ![]()
Vsechno vyprat…
Nikdy nevis, kdo na tom mel ruce, ikdyz to bylo treba zabalene a vune po prasku je prijemnejsi, nez ten zapach-nezapach z obchodu. ![]()
Pro miminko bych to vyprala určitě
U starších zas až tak důsledná nejsem.
no jo mi perem porad
ono to pak tak krasne voni po tech miminkovskejch avivazich, tak pak chodim a cucham
a hlavne to hrozne rada vesim a zehlim, jak je to malinky ![]()
akorát ty věci co jsou vevnitř vypllněné vateliném nebo nejakým dutým vláknem -neprat s aviváží . ![]()
pavlak5 píše:
akorát ty věci co jsou vevnitř vypllněné vateliném nebo nejakým dutým vláknem -neprat s aviváží .
proč?
ono to teda ještě platí i pro zavinovačky plněné a kombinézky ,protože aviváž "zalepí " to duté vlákno i vatelín a už to není tak nadýchané ,nejde to sice poznat po prvním praní ,ale až později ale nemá se to snižuješ tím životnost
-byla jsem poučena odborníkem technologem textilií(myslím ,že se ta funkce tak jmenovala )
no tak to dekuji za upozorneni, ja prala i rychlozavinovacku, fusak, kombinezky atd. a je pravda ze jsem se bala co to stim udela ale nic, porad stejne nadychany
ale asi jak rikas udelat to vickrat tak to asi nakej vliv na to mit bude
peru všechno co se vejde do pračky, nikdy nevíš kde se to válelo a kdo to měl v rukách ![]()
Jo a aviváž prckové nedávám vůbec na nic, používám ocet takže to je myslím OK ne? ![]()
Určitě vyprat, nejen kvůli tomu, kdo na to všechno šahal a co po tom všechno lezlo za havěť, když to bylo ve skladu, ale i proto, že spousta textilií bývá od výrobce napuštěna nějakými chemikáliemi, aby to nezplesnivělo během převozu (většinou převoz přes moře - z Číny)…
Krásné ráno všem
,
prosím vás perete před prvním použitím deky pro miminka(třeba fleecové z ikei),fusaky,ohrádku kolem postýlky,peřiny a tak?Nijak to nezapáchá tak nevím poraďte