Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
většinou na 40. Na 60 ne, pokud to tam není, už se mi stalo, že vyšší teplotou tričko tak divně zvarhánkovatělo.
Peru podle citlivosti. Na 60 určitě ne. Jestli si to někdo zkusil je mi upřímně jedno, špinavé věci nekupuju.
Přesně, prát na 30 podle etikety např. triko v parném létě, kt. na sebe lidi narvou třeba i po celém dni venku, je humus. Ta špína nemusí být vidět.
@Anonymní píše: Více
To přece vypere pračka, tak si tam nalej desinfekci. Jinak si to tričko prostě zničíš ![]()
Peru na 30 nebo na 40, podle štítku a přidávám Sanytol na prádlo.
Příspěvek upraven 03.10.24 v 22:08
Peru na 40 a dávám Sanytol nebo dezinfekci na prádlo z DM. Na 60 bych se bála, že oblečení zničím…i když pro jednou by se asi nic nestalo, kolikrát jsem něco vyprala na 60 omylem a v pohodě ![]()
@Sofie2013 to jo pokud je to kvalitnější tak se nic stát nemusí ale když si někdo koupí něco levnějšího např z Kiku, sinsay, Pepco tak se to srazí klidně o 2 velikosti…(Vyzkoušeno na manželovo tričkách) 😂 Tesco se taky srazi…
Tak věci z obchodu dávám většinou na nějaký rychlejší program na 30 a přidávám desinfekci na prádlo.
Vetsinu na 40, bile, rucniky a podobne obcas na 60, vybrane veci na 30 (sofshell apod).
Peru dle štítku. Jako když to vemu kolem a kolem. Když si to tričko spotím sama a pak ho vyperu, tak ho taky beru jako čisté. Když nezapomenu koupit, tak davam k prani desinfekci.
Peru vše na 40. Na štítky nekoukám ![]()
Jen ručníky a utěrky na 90…
Kromě speciálních věcí (vlna, softshell, merino..) peru vše na 60 (štítky neřeším), ručníky a osušky na 95. Nově koupené peru dle barvy se „starými“ kousky.
Perete nové oblečení na stupně dle štítku? Např. mikinu na 30? Mám tendenci vše prvně prát aspoň na 40 st. s párou převrácené naruby. Nejraději bych dala na 60. X krát zkoušené z obchodu x lidmi…