Myš v ložnici

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
1.10.24 09:23

myš v ložnici

Dobrý den, nevím kde se zeptat, tak jsem zavítala sem. žijeme v rodinném domě který je pod neustálým předěláváním a je to jedna velká stavba. v mojí ložnici to ještě není dodělané, zdění a těsnění se dělalo na rychlo. je tedy logické, že mi sem zavítala návštěvnice z venku - zřejmě malá myška nebo rejsek. už pracujeme na zbavení se malé potvory ale musela tu už být dlouho, už nejmíň měsíc slyším divné zvuky a až teď začala hlodat věci. to ale není můj největší strach - mám veliký strach z nemocí. žádné bobky ani moč kterých bych si všimla ale to víte - google řekl že dostanu tuhle a tuhle nemoc a já tomu věřím. má s tím někdo zkušenosti? opravdu dostal někdy někdo nějakou ‚myší nemoc‘? připadám si stupidní. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8627
1.10.24 09:26

V paneláku pod polem jsme mívali rejsky pořád. Nikdy jsme nic nechytili. My jsme z toho už měli srandu, byli to naší „domácí mazlíčci“. Teď máme zase kunu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4467
1.10.24 09:36

Bydlíme v bytovce v patře. Asi v zimě, když byly otevřené dveře do bytu sem vběhla myš. Vůbec nevím, jak dlouho tu mohla být, ale jednou večer jsem si všimla něčeho, co zaběhlo za gauč. Prvně jsem si říkala, že se mi něco zdálo. No a pak vylezla na gauč, když jsem byla večer v kuchyni a čuměla na mě. Tak jsme další den nastražili pastičky a během dvou hodin se do jedné chytla. Veškeré věci pro dceru jsem vyprala/vydesinfikovala, protože se schovávala v krabicích s hračkama.
Vypadá, že jsme všichni ok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.10.24 09:41

My taky s tím měli problém. Protože mám barák hned naproti lesu, kousek je pole, tak si to umíš představit. Naštěstí máme kočku, která je opravdu lovec a chytá. Co nesvede kočka, tak pastičky. Osvědčila se lovecký salám, to hezky voní a láká to. Hned vedle únikových cestiček. Jejich hnízdo bylo pod kuchyňskou linkou, jednou mě na myšku upozornil syn. Kočka a pastičky (plastové jsou nejlepší) nás toho zbavili. Všechno jsem pak vydrhla octem, pořádně vyprala, nikdo žádnou nemoc nedostal. I když muž žertoval, že to jsou myši lesní, ty nemoce nemají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39470
1.10.24 09:46

Já jednou pustila na manželovo naléhání micinu ven a donesla mi živou hračku…v pastičce (ano, plastová) nezabral žádný salám či sýr, ale tcháni poradili dobře - ořechy! A bylo. No když nám tam lítala za mrazákem a lednicí, pak zas za linkou několik dní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79771
1.10.24 09:51

Myši máme každý podzim, je pořád otevřeno a stahují se z pole. Nic jsme od nich nechytli, jak asi? Kočku nechci, to mám zase raději myši než tyhle mrchy.

Příspěvek upraven 01.10.24 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
1.10.24 09:51
@calypso7 píše: Více

Ahoj,

bud v klidu. V 97 u nás bylo vody po pás a nikdo neonemocněl myší nemocí. Ani jsem o ní neslyšela. Takže z jedné myšky za skříní bych si hlavu nedělala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
1.10.24 09:52

Oni ted i ve zprávách se bavili o myší nemoci (chřipce?) u lidí zasažených povodní. No nevím. Spíš je prostě hodně krys a potkanů - vyplavilo je to. U nás třeba podél řeky, desítky mrtvých hlodavců. Takže spíše dobré vědět pro pejskaře - psům dát náhubek, aby nic nesežrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79771
1.10.24 09:55

@chs.jasmin A hlavně zasažené zdroje pitné vody. Takže i když ji třeba nepiješ, ale umyjes se a to riziko tu je. Letos je to u vás dobré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11784
1.10.24 10:10

Dětství strávené v rodinném domě..myši jsme brali do rukou, kočky nám je nosily mrtvé na práh, nebo jsme je sbírali po dvorku když je nesezrali. Ve sklepě, na půdě na seníku kde jsme pořád lezli byly bobky jistě i moc…pak jsme si šli na zahradu utrhnout rajče nebo jabko a sneli jsme ho (téma neumytyma rukama) a nikdy jsme nic nechytili… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5310
1.10.24 10:15

My měli doma myš už spoustukrát (vesnice je holt vesnice) a nikdy jsme od ní nic nechytili :nevim:
Jinak potvrzuju, že ji nejlépe chytíš do takové té plastové pastičky na ořech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
1.10.24 10:28

Ano, můžeš chytit nebezpečnou leptospirózu, ovšem to dostaneš z vody kontaminované močí a není to moc pravděpodobné. Takže pokud budeš pokoj umývat, tak dezinfekce a rukavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
1.10.24 10:38

Taky chytám myši na ořechy. Je to nejspolehlivější. Měli jsme jednu i v Praze v paneláku ve 4. patře.

A jako dítě jsem žila v domě u potoka, myší hormada, kočka v létě každé ráno naskládala ke dveřím okolo 7 kousků. Taky potkanů jsme tam měli hodně. Žádnou myší nemoc jsme nechytli.

No a myší nemoc (konkrétně leptospirózu) chytl jeden známý, když se napil z neumyté pelchovky. Na pár dní skočil v nemocnici. Jinak o žádném případu nákazy člověka myší nemocí nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
1.10.24 10:47
@inkakřivák píše: Více

Asi 3 dny se právě nedala pít voda, resp dělaly se rozbory vody - doporučovalo se převařovat. Jinak dobrý. Máme dva nové rybníky a je vylévací pole = zaplavené pole před vesnicí, ale vesnice v pohodě. Tedy pár sklepů vytopených spodní vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.24 13:16

Ona to často není jedna myš, bývá jich víc. Rejsek dělá víc hluku. Je potřeba najít odkud ti tam lezou (může to být i mini škvíra) a zadělat jí to. Pomáhají paštičky, dát na místa kam lezou. A taky doporučuji otrávené návnady: nastražit tak, aby si je nemohla odnést, ale musela je sníst na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný