Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
To by se mi teda taky platit nechtělo, jak jste to měli minulý rok?
Musíš to začít urychleně řešit nebo spíš jsi to měla řešit už dávno. Teď je to společná voda a budete ji společně platit. Obrať se na předsedu svj, aby to s těmi lidmi řešil a aby uznali spotřebu. To na to koukáte celý léto a neřešíte?
@arinecka píše: Více
Minulý rok se nevyužívala, protože tu ještě nebydleli a nikdo z dalších rodin vodu nevyužívali, až tento rok
@Janli píše: VíceŘeším, jsem teď doma, tak to chci řešit a vyřešit, snad nebude pozdě, vyúčtování bývá začátkem roku
@Janli píše: Více
Správci bytu napíšu email i přímo pronajímateli. Je lepší formou pošty a poslat doporučeně?
Bazény se obvykle vyjímají ze společného vyúčtování, nebo je přímo zakázané je napouštět vodou z řádu, takže pro příští sezonu to řešte na schůzi svj/družstva.
Obávám se, že zpětně už to nevyřešíte. Pokud nemáte ve stanovách přímo zákaz napouštění bazénů, tak je to ve stylu „sousedka vedle se v jednom kuse koupe, já to platit nechci“. Ale na příští sezonu to ošéfujte.
To jste měli zatrhnout hned jak začali prvně napouštět bazén.
Tak bazén je snad na zahradě, ne? Když si dáte do stanov, že bazény se z řádu nenapouštějí pod pokutou - nevím- 10 000,–, tak si to dost rozmyslej.
To jim přece máte říct vy…. Ne to řešit až expost. Když jsem v bytovém domě bydlela, tak jsme používání venkovní vody hlídali a nadměrný odběr řešili okamžitě. Jestli se na to koukáte celou dobu, tak je to vaše hloupost. Jestli to teď vyřešíte, to fakt nevím a spíš pochybuju.
Tak oni z jejich pohledu nedělali nic co by nemohli. Můžeš toto řešit na další rok, ale určitě ne zpětně. Zvlášť když na to všichni celý léto koukají a nic neřeknou.
Dobrý den, potřebuji radu🙏bydlím v bytové o 12 bytech. Dole v přízemí bydlí romská rodina, která v létě nonstop využívala venkovní společnou vodu na bazén. Dá se nějak vyčlenit z tohoto vyúčtování, které bude po novém roce, když jsem vodu nevyužila? Jde mi o to, že nebudu doplácet za něco, co nespotřebují. Stačí, že jim dotujeme bydlení a veškeré další příspěvky. Moc děkuji za případné rady