Společná voda - vyúčtování

Anonymní
3.10.24 09:51

Společná voda - vyúčtování

Dobrý den, potřebuji radu🙏bydlím v bytové o 12 bytech. Dole v přízemí bydlí romská rodina, která v létě nonstop využívala venkovní společnou vodu na bazén. Dá se nějak vyčlenit z tohoto vyúčtování, které bude po novém roce, když jsem vodu nevyužila? Jde mi o to, že nebudu doplácet za něco, co nespotřebují. Stačí, že jim dotujeme bydlení a veškeré další příspěvky. Moc děkuji za případné rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33694
3.10.24 09:58
@Anonymní píše: Více

To by se mi teda taky platit nechtělo, jak jste to měli minulý rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
3.10.24 10:02

Musíš to začít urychleně řešit nebo spíš jsi to měla řešit už dávno. Teď je to společná voda a budete ji společně platit. Obrať se na předsedu svj, aby to s těmi lidmi řešil a aby uznali spotřebu. To na to koukáte celý léto a neřešíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 10:25
@arinecka píše: Více

Minulý rok se nevyužívala, protože tu ještě nebydleli a nikdo z dalších rodin vodu nevyužívali, až tento rok

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.24 10:27
@Janli píše: Více
Řeším, jsem teď doma, tak to chci řešit a vyřešit, snad nebude pozdě, vyúčtování bývá začátkem roku
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.24 10:30
@Janli píše: Více

Správci bytu napíšu email i přímo pronajímateli. Je lepší formou pošty a poslat doporučeně?

• Citovat
  • Upravit
53190
3.10.24 10:31

Bazény se obvykle vyjímají ze společného vyúčtování, nebo je přímo zakázané je napouštět vodou z řádu, takže pro příští sezonu to řešte na schůzi svj/družstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21885
3.10.24 10:32

Datovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.24 10:32

Obávám se, že zpětně už to nevyřešíte. Pokud nemáte ve stanovách přímo zákaz napouštění bazénů, tak je to ve stylu „sousedka vedle se v jednom kuse koupe, já to platit nechci“. Ale na příští sezonu to ošéfujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
3.10.24 10:37

To jste měli zatrhnout hned jak začali prvně napouštět bazén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 11:02
@unuděná píše: Více

A jak to můžou vědět, že napouštěji bazén?

• Citovat
  • Upravit
53190
3.10.24 11:03

Tak bazén je snad na zahradě, ne? Když si dáte do stanov, že bazény se z řádu nenapouštějí pod pokutou - nevím- 10 000,–, tak si to dost rozmyslej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 11:04
@mado píše: Více

Tu bohužel nemám

• Citovat
  • Upravit
6626
3.10.24 11:05

To jim přece máte říct vy…. Ne to řešit až expost. Když jsem v bytovém domě bydlela, tak jsme používání venkovní vody hlídali a nadměrný odběr řešili okamžitě. Jestli se na to koukáte celou dobu, tak je to vaše hloupost. Jestli to teď vyřešíte, to fakt nevím a spíš pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20900
3.10.24 11:11

Tak oni z jejich pohledu nedělali nic co by nemohli. Můžeš toto řešit na další rok, ale určitě ne zpětně. Zvlášť když na to všichni celý léto koukají a nic neřeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný