praní pánského obleku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
praní pánského obleku
Ahojky,
prosím o radu:
Praly by jste pánský oblek (velmi kvalitní a drahý) je-li na cedulce značka, že se dá prát v pračce na 40°C?
Manžel se bojí a chce ho dát do čistírny. Já vyprat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky jsem pro čistírnu… Tam by mělo být alespoň pojištění kdyby se zničil… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když se manža bojí, tak ať si ho zanese do čistírny
Kdyby se nebál, vyprala bych… Ale je fakt, že v čistírně Ti ho líp nažehlí a máš to bez práce a bez manželových keců ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky jsem pro cistirnu, v pripadnem zniceni ti daji nahradu a doma si budes akorat drbat hlavu. Navic si nedovedu predstavit to zehleni saka…
- Citovat
- Upravit
Kvalitni a drahe obleky neprat! Zasadne do cistirny a idealni je si nechat udelat i apretaci - ochranu proti spineni. Stoji to sice asi 90 Kc navic, ale ochrani to oblek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vyprat
Já bych ho prala a nebála bych se toho. Pokud tam sám výrobce uvádí, že se to vyprat dá a když píšeš, že byl drahý a kvalitní, tak by si to výrobce nedovolil. Pokud si nejsi jistá, tak se ještě podívej z jakého materiálu je - pokud by tam bylo hedvábí nebo vlna, pak by to byl asi problém.
Já mám taky pár pracích kostýmů - sako-kalhoty, ne levných, a peru je. A žehlit se nemusí (max. kalhoty, když se na nich ze sezení udělají takové ty varhánky), stačí je při sušení pověsit na ramínko a je to.
Za sebe musím říct, že mám raději, když se to může vyprat, pěkně to voní, kdežto v čistírně z toho ten pach nedostanou.
Dul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, přidám se s dotazem, manžel má oblek v čistírně třikrát do měsíce, někdy i častěji, kalhoty dostávají zabrat, pokud zrovna nemrzne, takže musí dát čistit celý oblek, jedno čištění 300,–. Máte nějaký fígl? Nebo se prostě nedá nic dělat a platit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebovala bych radu. Myslíte, že můžu dát do pračky oblekové kalhoty? Nejsou nějak kvalitní, byly levné, ale není tam žádný štítek, tak nevím…Případně na kolik stupňů prát a jak žehlit? Děkuju za pomoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzkub tak podle toho, z ceho jsou, pokud umelina, dala bych nejaky kratky program, nebo rucni, vlnene asi nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem prala, taky levnější. Prala jsem jako jemné prádlo na 30´ a přežili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ale byla to nějaká syntetika. Problém byl jenom jak to vyžehlit, aby se tam neudělali takový ty lesklý místa. Nakonec jsem to žehlila přes mokrý kapesník a byla to docela fuška.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vyprat to zkusím…když byl levný, tak kdyby to nevyšlo, tak se zas tak nic moc nestane
ale to žehlení…jej to bude mazec teda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit