Šicí stroj i na patchwork

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50725
12.12.09 20:27

Šicí stroj i na patchwork

Zdravím všechny šičky a patchworkářky :mrgreen:

Vybírám letos od Ježíšků příspěvky na šicí stroj a potřebuju si tedy nějaký vybrat. Ale totálně nevím, od čeho se mám odpíchnout. Ráda bych, aby se na tom dalo i quiltovat jinak než rovně, takže asiže aby šel vypnout podavač látky a jináč moc nevím, co od toho požadovat :roll: (jako líbilo by se mi, kdyby to i vyšívalo, ale to už jsme cenově jinde…) Našla jsem jeden (který už nemůžu najít :evil: , značka byla na B a Brother to nebyl) asi za 5500,–, to by se mi tak líbilo, taková cena, ale zase bych chtěla, ať je to nějaká kvalitní značka, žádný noname… :roll:

Mno, je to dost zmatené, ale třeba mi někdo poradí… Jaký máte stroj vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
12.12.09 23:31

Poraď se Steevem :) Je přes stroje ještě větší machr než přes sedačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.12.09 23:36

Fakt? Tož to jsem nevěděla… 8-o No jo, už jsem našla i odkaz na autosedačkových stránkách… Tak se jdu podívat, co tam má :mrgreen: Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
30.8.15 19:30

Oživuji diskuzi. Chtěla bych v budoucnu zkusit šít patchwork, je možné se ho naučit, když jsem na sroji nikdy nešila? Pořídila bych si i stroj, dívala jsem se i na ceny, ale jsou stroje za šest, dvanáct, ale i dvacetčtyři tisíc. Stačil by i ten levnější nebo radši zainvestovat? Nebo se nechat odradit, co když mě to pak nepůjde, když nemám zkušenosti s šitím? Díky za odp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
30.8.15 20:05

Je otázka jak moc se tomu chceš věnovat. Pokud chceš šít sem tam košíček, polštářek stačí i levnější stroj. Pokud chceš deku, přehoz atd. tak se s normálním strojem budeš vztekat, protože tam tu deku nenarveš. Takže určitě se poradit s odborníkem a on ti řekne o stroji co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
30.8.15 20:26

@Aspera Já bych chtěla zvládnout ušít právě přehoz, takže radši zainvestovat…
A jak moc je náročné se naučit šít? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
30.8.15 21:10

Naučit se šít není tak těžké, když budeš mít pořádný stroj. Chce to, ale začít s něčím jednoduchým a na tom se naučit pořádně ovládat stroj, naučit se šít rovně, prošívat rovně atd. Nejlépe na plátně, to se nejméně táhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.8.15 10:40
@ewik pepik píše:
Oživuji diskuzi. Chtěla bych v budoucnu zkusit šít patchwork, je možné se ho naučit, když jsem na sroji nikdy nešila? Pořídila bych si i stroj, dívala jsem se i na ceny, ale jsou stroje za šest, dvanáct, ale i dvacetčtyři tisíc. Stačil by i ten levnější nebo radši zainvestovat? Nebo se nechat odradit, co když mě to pak nepůjde, když nemám zkušenosti s šitím? Díky za odp.

Patchwork šiju a řeknu ti to tak, že základní kurz, tvz. základová deka, se šije v ruce. Záleží teda na tvé šikovnosti, já bych ti nějaký ten kurz srdečně doporučila. Ne kvůli tomu ručnímu šití, ale aby sis osahala, o čem to vlastně je, naučila se nejen základy, ale tipy, triky, které jako samouk budeš těžce hledat. Pustit se rovnou do přehozu, bez návyků, bez sebemenší zkušenosti se šitím… no nevim nevim… to je jako dodneška nedržet v ruce vařečku a doufat, že vymazlíš svíčkovou.

Patchwork je silně návykový, takže věřím, že když už nyní slídíš okolo, takže se tomu věnovat budeš. ALE záleží na tom, jak moc. Jde taky o celkový rozpočet, protože to není jen šicí stroj, ale i další pomůcky, bez kterých se neobejdeš. Řezák, pravítka, podložka, látky, nitě… No, obejdeš, ale není to „vončo“. Když se vrátím k té svíčkové, je to jako mít vybavenou kuchyni a nebo jeden hrnec, jednu vařečku a jednoplotýnkáč. Taky to uvaříš, ale… A samozřejmě čas a místo a…

K šicímu stroji, samozřejmě, nabídka je široká a my samy patchworkářky „ujíždíme“ na svých oblíbených značkách. To máš jako s autama, někdo nedá dopustit na škodovku, jinej na citrouše. (Já osobně značku JUKI.) Ze začátku, aby sis vůbec osvojila základy, ti stačí opravdu jen něco obyčejného. K tomu ale počítej s tím, že opravdu budeš šít jen jednoduché věci jako ubrusy nebo polštářky. Na přehoz už potřebuješ něco, co umí řádně prošívat. Tím nechci říkat, že musíš nutně investovat já nevím kolik, ale pak už je třeba si najít model, který je určen na šití quiltů.

Čili za sebe, naučila jsem se šít na nějaké mašince z Globusu (začínala jsem řádově před šesti lety), a loni jsem dostala k narozeninám už opravdu „něco lepčejšího“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
31.8.15 12:31

@Emilie @Aspera Moc děkuji za příspěvky. Já to nemyslela tak, že chci hned ušít přehoz, samozřejmě, že první mě čekají polštáře atd. drobné… A tak si říkám, jestli je výhodnější koupit hned „mašinu“, kterou později využiji na ten quilt. Chtěla bych se přihlásit do kurzu, ale nejbližší je myslím ve Zlíně, v Kroměříži jsem nic nenašla. Ono nejjednodušší by bylo mít kamarádku stejně zapálenou, což nemám a ani o žádné známé, která by se tomu věnovala nevím. Ještě mám relativně čas na nákup stroje, mladej má teprve půl roku, takže nehrozí žádný větší koníček. Zatím sháním informace, budu tak i nadále pokračovat.
@Emilie Jestli se mohu zeptat, jaký stroj máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.8.15 12:34
@ewik pepik píše:
@Emilie @Aspera Moc děkuji za příspěvky. Já to nemyslela tak, že chci hned ušít přehoz, samozřejmě, že první mě čekají polštáře atd. drobné… A tak si říkám, jestli je výhodnější koupit hned „mašinu“, kterou později využiji na ten quilt. Chtěla bych se přihlásit do kurzu, ale nejbližší je myslím ve Zlíně, v Kroměříži jsem nic nenašla. Ono nejjednodušší by bylo mít kamarádku stejně zapálenou, což nemám a ani o žádné známé, která by se tomu věnovala nevím. Ještě mám relativně čas na nákup stroje, mladej má teprve půl roku, takže nehrozí žádný větší koníček. Zatím sháním informace, budu tak i nadále pokračovat.
@Emilie Jestli se mohu zeptat, jaký stroj máš?

http://www.sici-centrum.cz/…ed-hzl-f-600

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat