Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný večer,
dostala jsem od muže k narozeninám celkem drahou péřovou bundu. Na stránkách značky píšou, že jí klíďo můžu vyprat doma na jemný program s přípravkem na peří. A klidně ji i hodit do sušičky na nízkostupňový program.
Chci se zeptat, zda někdo takhle bundy a jiné výrobky z peří pere doma, nebo to dáváte kompetentnějším lidem? Představa, že zničím bundu za 11k mě děsí.
Peru v pračce na jemné praní, teď nevim kolik je to přesně otáček asi 600. A sušim v sušičce. Mám tam přímo program na peří.
Peru, ale pak do sušičky přihazuju tenisáky, aby se to peří hezky vybouchalo rovnoměrně.. když jsem ji poprvé vyprala a vysušila bez, málem mě trefilo ![]()
Péřovou bundu dávám vždy do čistírny. Můžu se tě zeptat, jakou značku bundy máš? ![]()
@HellenS Vždy, když jsem dala péřovou bundu do čistírny, byla jak nová.
Mám pro syna (batole, takže se hodně špiní) bundu, o které jsem 2 sezony nevěděla, že je peřová, dokud z ní jedno peříčko nevylezlo. Peru ji normálně na 40 a běžný program a vypadá pořád stejně, i když ji suším většinou jen na věšáku. Značka United colors of Benneton.
Příspěvek upraven 11.01.24 v 19:04
Peru a pak strkam do susicky s balonkama. Jednou jsem dala uschnout volne a vsechno peri bylo v jedny casti bundy a ve zbytku nic. ![]()
Mam Salewa, peru v pračce v přípravku na peří a několika míčky. V sušičce nesuším, suším na topení a pročechrávám a rukou, je to piplačka na dlouho, ale sušička je sice dobrá na usušení peří, ale ničí švy a zátěr, to je špatně.
Do čistírny bych péřovku nikdo nedala, právě protože tam bundy suší v sušičce na neúměrně vysokou teplotu.
Mam perove polstare a periny, peru v pracce s gelem urcenym na peri, susit by se melo v susicce. Prala sem je uz stokrat.
Toho je fakt bojím a když mám drahý kousek, tak raději čistírna, ručí za to.
Péřové věci normálně peru, jen snižuji otáčky a pak suším v sušičce, myslím, že mám dokonce program na peří. Míčky nepoužívám, vždy usušeno dokonale. Bez sušičky bych to doma nezkoušela.