Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, holky potrebovala bych poradit s pranim polstare
ma jako vypln takovou tu umelotinu 100%polyester a ja nevim jestli to muzu vyprat normalne v pracce, polstar je zatim takovy nadychany nikde splacly a ja se bojim abych to tim pranim nejak nezkazila. Na cedulce je napsany ze se muze prat na 60 ale nevim jestli tim nemysli jenom ten potah(ale ten se asi samotny prat neda protoze to umele vlakno je v nem jenom nahazene a to nevym kam bych ho prerovnala) Vo myslite, vyprali by jste ho? ![]()
Ahoj, polštáře normálně peru, a když ho pak pořádně protřepeš tak bude znova nadýchaný. Peru ale jen na 40.
Já polštáře taky normálně peru, max. ale na 40 a volím šetrnější program co tam mám třeba na svetry apod. a nebo snížit otáčky. Sice se to pak dýl suší ale je to šetrnější ![]()
@marrlinka ja jsem se ted docetla ze roztoci v polstari se znici od 57stupnu tak to asi taky risknu na tech 60 ![]()
@tvetinka píše:
@marrlinka ja jsem se ted docetla ze roztoci v polstari se znici od 57stupnu tak to asi taky risknu na tech 60
na to je ale teplota 60 stupňů v pračce moc krátce si myslím.
vyper to a neřeš. roztočí neroztočí, pokud nejsi megaalergik, bude ti stačit počit, že to máš vyprané a voní to ![]()
@marrlinka jojo, o ty roztoce mi vazne ani tak nejde spis o to jak ma hlavne pritel ten polstar silene propoceny
![]()
Já teda manželův peru i na 95°C, ale u něj je to povolené. A zrovna mám v pračce opět manželův plus dva malé na 60°C se Savem Perex.
@tvetinka
jak to dopadlo?? Řeším aktuálně to samé, chci využít vedra a vyprat celé polštáře, ale nechci ty PES „kousky“ z toho povlaku někam vysypávat… vypralo se to tvarově v pohodě?
@Clementine tak je to vyprany, dala sem to na sedesat a zatim vypada ze bude dobry i ten tvar ale jeste to neni uplne doschly, u nas byl hroznej liak tak to musim susit jen na pude. Ale vypada dobre uz ted tak to urcite taky zkus ![]()
Tak u mě taky dobrý, už je skoro suchý a tvar v pohodě
taky na 60st.
@tvetinka píše:
To mne to vubec nechce schnout ten vnitrek
a jak to poznáš? Já to mám zašité v tom polštáři (zatím jsem vyprala manželův, ten můj vysypávací zítra). Ale měla jsem ho několik hodin na přímém slunci, tak počítám, že už bude dost vyschlý
na omak nevím. Tak uvidím zítra na tom svém, tam se dá strčit mezi výplň ruka.