Praní prádla - barvy a vůně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Myshka
6.5.09 11:11

Praní prádla - barvy a vůně

Prosím Vás o radu. Vždycky jsem prala v prášku + aviváž. Jsme ale dosti outdoorová rodina a tak bývá prádlo špinavé a je třeba prát relativně často a na vysoké teploty - což odnáší barvy. Zkusila jsem tedy řadu Woolite (zejména black a pak na jemné prádlo) a není mi úplně jasné, jestli se k tomuto prostředku může přidat i aviváž, či za je pro zachování např. černé barvy prádla potřeba aviváž vynechat.

Taky máme strašně tvrdou vodu - myslíte že používání těch práškových změkčovačů nemůže škodit?

No a poslední prosba, jak docílíte, aby Vám prádlo vydrželo voňavé nejen po vyprání, ale i během uložení ve skříňích do dalšího nošení, zkrátka aby si vůni uchovalo až do dalšího praní…

Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5579
6.5.09 11:43

S pranim ti asi moc neporadim, ale ve skrinich mam nastrkany kostickovy mydla v otevrenych krabickach. Vzdycky jsem jich dostavala hromady od sve babicky a nevedela co s nima, pac v koupelne pouzivame sprch.gely. Pak me napadlo navonet tim pradlo ve skrinich :) a taky jsem zjistila, ze od te doby neni po molech ani pamatka, asi jim to mydlo nevoni :)

Jo a jako zmekcovac ti muze poslouzit i trocha obycejnyho octa (ten by mel dokonce ustalovat i barvy, pouzivam ho na ustaleni barev po batikovani).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
6.5.09 16:54

S praním nevím, mně připadá že ani ten woolite nezabíra… Ale když v něm peru jemné, aviváž přidávám.
Aviváž používám Lenor a prádlo voní i když je jakou dobu ve skříni…Navíc tam mám i mýdla jako Doriang :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný