Kuchyně

• Fotoalbum (9)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
30.4.09 20:16

Kuchyně

Ahoj holky, můžete mi, prosím, poradit, jaká značka kuchyně je dobrá, např. jaké máte zkušenosti s kuchyní koryna apod.

Díky moc.

Mějte se krásně.

Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
30.4.09 20:29

Máme od Oresi, maximální spokojenost…
http://www.oresi.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
30.4.09 20:41

My máme Korynu asi 6 let a maximální spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
30.4.09 20:54

jano, a chceš z nejakeho duvodu tyhle velký kuchynský studia? ono se to kvalitativne moc neliší. respektive jsou ti zrejme schopni nabidnout ruzne kuhyne v ruznych materiálech. Mi vyhovovala mala kuchynarska firma - vyber maj proste stejny jak ty velké, jen mi přislo milejší jednaní a hlavne přijatelnejší cena. Tu ale chce vybirat podle toho kde bydlis, zbytečne nevybrat nejakoju co je od tebe 200 km, že ? :-)

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
30.4.09 21:10

Já jsem si taky nechávala dělat kuchyni do domu u malé místní firmy (Kladno) a nemůžu si je vynachválit. Příjemné osobní jednání, opravdu poradili, vymysleli, vyšli vstříc ve všem, co jsme si zase pro změnu vymysleli my. Nevím, jaké by bylo cenové srovnání s velkými kuchyňářemi, ale dražší rozhodně být nemůžou, protože neplatí reklamu a obrovskou režii.
Srovnávala jsem to jen s Ikeou, a tam mi ta kuchyně bez spotřebičů vyšla jen o 20 000 Kč levněji (12m kuchyně) než ta od kuchyňáře. A to bychom si to ještě museli dovézt, stavět a nakonec by to stejně nebylo to pravé ořechové.
Já mám prostě raději to osobní jednání, kdy Tě znají jménem a můžeš jim kdykoliv zavolat a poradit se, než když jsi jen „číslo smlouvy“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
30.4.09 21:20

Evikk: 20.000 je pro tebe málo? My z IKEA máme, skládali jsme si ji sami, už 5 let slouží bez chybičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
30.4.09 21:45

Neříkám, že 20.000 Kč je málo, ale ta kuchyně je fakt obrovská, členitá, a tak při představě, že bychom to několik víkendů museli stavět (protože ten dům je 55 km od našeho nynějšího bydliště) a ještě navíc bychom tam museli udělat spoustu kompromisů, jsme se rozhodli, že nám to za to nestojí. Celá rekonstrukce baráku stála spoustu peněz, takže tohle už bylo to nejmenší.
Ikea např. nedělá zvýšené skříňky pro vysoké lidi a naopak nedělá snížené, které jsme také potřebovali kvůli nízko položenému oknu, rampy nad skříňky taky nemají nic moc, ten dům je navíc starý a nemá rohy přesně 90 stupňů, takže se všechno muselo upravovat, aby to dobře sedělo apod.
Mně se některé vychytávky od Ikey moc líbily a chtěla jsem to od nich, ale na druhé straně bych musela oželet jiné drobnosti a to podstatnější. Nakonec tito kuchyňáři některé blbinky v Ikei koupili a do té kuchyně mi zakomponovali tak nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
30.4.09 21:47

www.nadop.cz, máme už jednu asi 3 roky - naprostá spokojenost, tak teďka objednáváme další do nového bytu. Nepíšeš odku jsi - tidle jsou kousek od Brna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
30.4.09 21:49

Mame Korynu, taky peji chvalu, pani maximalne ochotna, i se zasla na byt kouknout, mame atyp a vse na pohodu. Co jsem si vymyslela, to tam mam. . Zalezi i na koho clovek narazi. A asi rozhodujici je financni strop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
1.5.09 10:40

100% souhlas s harpyje . Pokud netrváš na značce, pak netřeba chodit do velkých kuchyňských studií. Menší truhlářská firma ti nabídne to samé co se týče barev, materiálu, vybavení i spotřebičů. A některá studia mají pouze typizované skříňky, takže vlastně vůbec nedělají zakázkovou výrobu a nebudeš mít kuchyň na míru pokud je potřeba.
U menších firem zaplatíš určitě méně za minimálně stejnou, ne-li lepší kuchyň. Toť mé bohaté zkušenosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
1.5.09 10:48

Velká kuchyňská studia se taky liší, chce to dobře vybrat a nechat si poradit od těch, co už s nimi mají zkušenostmi. Já sama chci jít do Ikey, protože to, co jsem viděla od některých truhlářů, co nám dělali skřínky nebo stolky do práce, to mě zrovna nepřesvědčilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
1.5.09 11:11

Janine- ono taky záleží, na jakého truhláře narazíš, neházej všechny do jednoho pytle… Můj manžel je truhlář a jeho výrobky znám perfektně, když vidím kuchyně ve studiích nebo zmíněné Ikee chce se mi brečet a zvracet najednou, kolik za to chtějí peněz a jak je to udělané… A i kdybych truhláře doma neměla, určitě bych zvolila kuchyň na míru od nějaké malé firmy, než od těch velkých, které to mají dražší už jen tím, že se na tom živí více lidí atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
1.5.09 11:14

janine24 - nejlepší je dát třeba na něčí doporučení, já osobně taky znám nějaké truhláře od kterých bych nábytek nechtěla… je to stejné jako v každém oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
1.5.09 11:20

Ne, tak jsem to nemyslela, já jen zatím nenašla žádnýho v blízkém okolí, který by mě přesvědčil. A nechci to tahat 100 km daleko od domova :roll:

Velký firmy versus malý, jasně, radši podpořím malýho obchodníka než nadnárodní moloch, ale Ikea podle mýho dělá i dobrý věci a zajímavý projekty na podporu potřebných nebo ekologie. Takže i tam jsou vyjímky, jako u těch truhlářů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
1.5.09 11:27

Janine- určitě má Ikea i dobrý věci, neříkám že ne, tak tam kupuju, ale ne nábytek…Když i já laik vidím, jak jsou ty vystavené skříně spojené jen šrouby a ještě jsou vidět, nesedí spáry skříněk co jsou u sebe, atd… Nevím, samozřejmě jak to vypadá nové, když si to sestavíš doma, ale aspoň by to co mají vystavené a dělá jim vlastně reklamu, měli mít pořádně sestavené a tak…
A proč ne, truhláře 100km daleko? Ten můj taky dělá zakázky dál, i přes těch 100km, to je přece jedno ne, jak daleko to poveze, to má na strarosti on a ne ty jako zákazník, součástí vyrobení je přece i dovezení a montáž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný