Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobre rano, my mame doma z Ikea, cernou Ramsjo i ze spotrebicema, komplet celou. Nejvice se nam libilo, ze je na ni zaruka 25let. Cokoliv se znici, tak prijedou a vymeni.Mam ji od lonska jsem nadmiru spokojena. ![]()
My máme kuchyň od http://www.kuchynedvorsky.cz/ a maximální spokojenost ![]()
My máme kuchyň od fy Sefir (Ústí n. Orlicí, teď nově pobočka Zlonín /u Prahy/) a spokojenost maximální
První návrh jsem si nechala zpracovat u Sykoru a pak ho předložila u nich
Výsledek je dizajnově identický, materiál detto, akorát cena o více jak třetinu nižší
![]()
My jsme nedávno kupovali kuchyň ikea, vychitali jsme akci, takže jsme měli docela velkou slevu… Po cca 5 měsících používání jsme zatím spokojení, švagr, truhlář, nám ji pomohl složit a říkal, že za ty peníze by se to nevyplatilo dělat…
Neměl proti tomu nějaký větší výhrady… ![]()
Já doporučuju si nechat udělat kuchyň od truchláře, ne z kuchyňského studia ani z jiného obchodu na nábytek apod. Tam to vyjde mnohem dráž, než od truhláře. My máme od soukromého truhláře všechno, od kuchyně, po obývák, přes nábytek v předsíni a ušetřili jsme tím určitě dost ![]()
My máme kuchyň a vestavěné skříně od firmy Libovický http://www.libovickyskrine.cz/
@Hellísek píše:
Já doporučuju si nechat udělat kuchyň od truchláře, ne z kuchyňského studia ani z jiného obchodu na nábytek apod. Tam to vyjde mnohem dráž, než od truhláře. My máme od soukromého truhláře všechno, od kuchyně, po obývák, přes nábytek v předsíni a ušetřili jsme tím určitě dost
Nám to švagr počítal a říkal, že by se pod cenu, kterou jsme dali za kuchyň my, nedostal…
Takže já osobně bych šla do kuchyně na míru v případě, že by mi tam něco z té z Ikey nesedělo, ale nám to vyšlo na centimetry přesně…
Ale je fakt, že nebýt toho, že jsme to montovali sami a odvozil to manžel taky sám, byla by ta cena vyšší, no…
![]()
Když sde tu probírá Ikea, ráda bych přidala dotaz. Jaký je materiál dvířek na údržbu? Nejvíc by se mi líbila celobílá lesklá, ale bojím se, opatlávání (děti, manžel) a že tam bude vidět každý tah utěrkou. Pak je ve hře ještě Nexus bříza dýha a bílá lesklá jen na horní skříňky. Je Nexus na údržbu lepší? Díky!
Švagr je truhlář a taky by se na ikeáckou cenu nedostal. Dvířka kromě masivních taky bere od výrobců a ikeácký drátěný systém přímo doporučuje.
Jinak naši mají větší část linky do Oresi a po nespokojenosti s nimi (sfušování několika skříněk, laxní reklamace) zbytek (pult) od truhláře a kvalitou neporovnatelné ve prospěch živnostníka.
Já doporučuji http://www.truhlarstvi-bednar.cz, dokáže udělat kuchyň na míru do 100tis. i se spotřebiči, podruhé bych už nešla do Ikey, vyjde to sice levněji, ale kvalita a vzhled prostě nic moc
@C.H. píše:
Když sde tu probírá Ikea, ráda bych přidala dotaz. Jaký je materiál dvířek na údržbu? Nejvíc by se mi líbila celobílá lesklá, ale bojím se, opatlávání (děti, manžel) a že tam bude vidět každý tah utěrkou. Pak je ve hře ještě Nexus bříza dýha a bílá lesklá jen na horní skříňky. Je Nexus na údržbu lepší? Díky!Švagr je truhlář a taky by se na ikeáckou cenu nedostal. Dvířka kromě masivních taky bere od výrobců a ikeácký drátěný systém přímo doporučuje.
Jinak naši mají větší část linky do Oresi a po nespokojenosti s nimi (sfušování několika skříněk, laxní reklamace) zbytek (pult) od truhláře a kvalitou neporovnatelné ve prospěch živnostníka.
my máme žlutobílou lesklou a na údržbu je to docela fajn, nevim, jak by to bylo s tou čistě bílou…
Ale my jsme nechtěli jít do dřevěnýho dekoru na dřevotřísku, takže jsme kvůli tomu vybrali tuhle a vidět na tom toho tolik není… ![]()
Jinak co se vzhledu týče, zatím všichni (včetně lidí, co říkají, co si myslí
) byli z té naší kuchyně nadšení…
![]()
Jinak co se pojezdů šuplíků a kování u skříněk týče, tam švagr přemýšlel, že je koupí, až bude dělat kuchyň tchyni (tu chtějí dělat z masivu)… Že jsou prostě dobrý…
Já fakt zatím nenarazila na nic, co by mi u té naší kuchyně vadilo…
jediný snad, že se neuklidí po vaření sama ![]()
@kate02 Díky za zkušenost! Taky nejsem zastáncem něčeho, co se tváří jako dřevo a není, ale máme kuchyni spojenou s obývákem a tam se bude bříza a bílý lesk opakovat. Linka je na severní straně, tak to tam pěkně prosvětlí. Zase ale nejsem člověk, co by měl úklid jako koníček, tak určitě vyhraje praktičnost nad designem.
Třeba se tu objeví ještě @NTANA KALAVITI a napíše, jak je to s tmavým leskem.
@C.H. Podle mě na té světlé to „omatlání“ není tolik vidět jak na tmavé…
Jako když se to pobrindá čajem, je to vidět, ale to zas není problém otřít
Taky nerada uklízím a ve skrytu duše jásám, že se nám do kuchyně nehodila kuchyň v červené lesklé barvě, kterou chtěl manžel… ![]()
Trosku opozdene, ale ahoj.Ta nase je neleskla, celej den na ni sviti slunicko nic videt neni, snad jen prach. Manzela bratr si nechal delat taky z Ikea s nami(daly nam slevu-dovoz a montaz zdarma),ten ma lesklou abstrakt sedivou. Prstiky jsou videt, prach ne.My jsme chtely klasiku on ma moderni. Mechamizmus je pomalu zaviraci, na to si priplatis, jinak normalne zavyraci dvirka jsou levnejsi…
@NTANA KALAVITI Díky za reakci! Ještě máme čas, tak sonduju spokojenost a zkušensti s Ikea. Máme to 150 km, tak jentak na kukačku jet nemůžu.
Ahojte holky toto téma je pro mě také aktuální, protože chceme komlpet rekonstruovat kuchyň a možná i obývák, takže beru veškeré reference na firmy, obchody co kde a jak, díky