Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Všechny tady zdravím a potřebuji poradit. Měnili nám okna - plasťáky, ale při mytí jsem objevila, spíše ucítila nerovnosti a když jsem se zahleděla, uviděla jsem černé čárečky, něco jako žíhance. U výměny byl přítel, a ten říkal, že jim přečníval nějaký kov z rámu a že ten řezali flexou. Tak to je jasné, že ty žíhance jsou z toho. Jsou černé, malé, sice nenápadné, ale když umývám sklo, cítím, jak mi hadr zadrhává. V sobotu mají přijít na dodělání a já se na ně chystám. Zajímalo by mě ale, jestli nemáte podobnou zkušenost a jak to dopadlo. Děkuji všem
Ahoj
Olik
Oni ty rámy neměli polepený samolepkama? V podstatě takový dlouhý a široký pásy to byly. U nás to tak bylo a rámy jsou bez poskvrny ![]()
já bych řekla,že olik myslí černé čárky na skle ne na rámu ![]()
pokud řezali flexou,tak je to jasné a ty tečky jsou od toho
stála bych si trvala bych si tvrdě na výměně skel ![]()
přeju hodně štěstí a pevné nervy ![]()
knoflice,to sice je,ale stojí spoustu peněz
ale trvala bych na tom,přece nebudu platit,za něco poškozeného ne mojí vinou
tak to jsem teda zvedava -my mame s okenarskou firmou tu nejhorsi zkusenost -pokud by to byla nase firma, tak jedinym resenim by bylo nezaplatit jim - ale treba mate nejakou solidnejsi…
No okna…máme taky velice špatnou zkušenost. Skla teda né, nám špatně udělali rámy, to bylo v roce 2005. po první zimě všude v rámech plíseň. Upozorňuji, že větráme, okna myji 4 x do roka a plíseň se udělala uvnitř křídla, né na skle, nebo kolem na zdi. Tak jsme jim asi 100 x volali, pokaždé přijel někdo jiný a řekl nám něco jiného. Jednou špatné gumičky, jednou nevytékají kanálky, prostě bludy a bludy. Nakonec k nám poslali technika s protiplísňovým sprejem, že nám to má umýt.
Tak jsme nelenili, objednali si soudního znalce v oblasti vady díla a jednalo se s firmou přes tohodle člověka. Loni v červnu nám dělali okna nová. Zjistilo se, že máme všechny rámy pokroucený a místo 5-ti komorového systému máme jen 3 komorový.
Mysleli jsme jaká to je výhra, ale … okna sice těsní, zatejká v pokojíčku, zednické práce už nám 2 x dodělávali a dali nám nejspíš „dvojkový skla“
unitř vakua je prostě prach…už na ně nemám nervy, zatím okna slouží, jakmile naberu znova dech, dám se do další reklmace. ![]()
toť naše zkušenost. Jo a firma je z Karlových Varů, nebudu psát jaká, nevím, jestli to není napadnutelné jako pomluva. I když je to pravda…
Držím palce, aby to u vás bylo lepší.
K
Já mám zase zkušenost tu nejlepší, zcela náhodou, asi po 14 dnech jsem objevila na jednom skle škrábaneček tak 3cm dlouhý. Do týdne přijeli, dali nové sklo a to staré nám nechali, že prý oni by ho vyhodili a nám se třeba bude hodit, kdyby se někdy rozbilo jiné… bylo to samozřejmě zadarmiko.
Je, děkuji za odpovědi, no už zítra se uvidí co a jak. Takže u plastových oken lze vyměnit pouze sklo? To jsem netušila. Ještě dnes všechny skla prozkoumám ať vím jak na tom přesně jsou a zítra hurá do boje! U nás přece jen reklamace nejsou na takové úrovni jako třeba v Rakousku, ale doufám, že budou solidní.
Všem děkuji a přeji krásný den.
Olik
Díky tomu že budu chválit,tak napíšu i firmu-okna jsme měli od Vekry a zatím jen samá pozitiva.Okna-rámy-dva šrkábanečky,malinkaté,sotva viditelné.Zavolala jsem firmu,do několika dní přijeli,opravili.Ve výplni dveří jsem po roce objevila prasklinky.Přijeli,moc se omluvili /výplně kupují/ a vyměnili za novou.Technik co dělal montáž špatně namontoval kliku,ta vypadla a o dlaždičky se odřela.I toto uznaly jako reklamaci a dodaly novou kliku.Na mé doporučení si je nechali po dvou letech zhotovit i rodiče a firma pracuje stále ve stejné kvalitě.Takže přeji aby vše dobře dopadlo a sklo vyměnili bez problémů.
Tak já mám řekněme průměrnou zkušenost, ale vzhledem k tomu, že se měnili okna v celým baráku, byli dost slušný. I tak na pozdější reklamace nebrali zřetel, tak doufám, že ty tečky máte zapsaný v předávacím protokolu ![]()