Praní skvrn od příkrmů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
23.3.11 21:40
Martasaja píše:
momi33 píše:
jinak,když jsem použila vanish a podobné,tak mi vypadly patentky,a už se mi stalo,že to udělalo díru :cert: a to kupuju i na doma kvalitní bavlněné body :nevim:
Fakt??? 8-o
Mně teda nikdy a to jsem jednu dobu namáčela všechna bodyčka prakticky před každým praním :think:

jo,normálka vypadly,a to to body měl snad 1× na sobě :cert: myslím,že to byl Ariel Profesional.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
23.3.11 21:43

Nechci delat reklamu, ale kamaradka mi donesla sprej od Amway, byla mi tahle firma nesympaticka do doby, nez jsem zjistila, ze si u ni privydelava a ten mi vypral vsechno.. jen ne skvrny od Aktoferinu a kasi od Nutrilonu.. ale zeleninu zatim vsechnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
23.3.11 21:49

Amway spray mame, strikam jim a u nas teda moc nezabira. :nevim: Tak 20% fleku to vypere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
23.3.11 21:53

Určo kup v DM zlučové mýdlo!! Mají ho i tekuté. Doporučila mi ho kamarádka a fakt super…a hlavně stojí pár kaček :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
23.3.11 21:53

Nejlepší je flek IHNED vyprat jen v teplé vodě…

a potom před praním nastříkám Vanishem na fleky…
a peru v Batole nebo Persil Sensitive…

a fleky nemám…důležité je to IHNED !!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
23.3.11 22:01

Tak na bryndáky jsem přiznám lajdák a náhoda mi ukázala přímo zázrak: bryndáky jsem měla různé froté, samozřejmě jsme pokaždé neprala, takže po synovi na některých zůstaly naoranžovělé fleky po mrkvičce, která se nevyprala. Používala jsem opět u holek, co bryndák, o nic nejde, že.
No a po vyprání jsem ten již zapraný bryndák s oranžovými fleky pověsila na šňůru na přímé slunce /většinou suším v polostínu, aby nevyšisovaly barvy/, tohle byla ale vyvářka ručníků a bryndák se s tím svezl a šel na slunce - a zázrak: i mnohokrát zaprané fleky po mrkvi byly ty tam! 8-o Od té doby, mám-li na něčem flek od mrkve, hodím do pračky, vůbec nepředpírám, vesele s flekem vyndám vyprané, dám na slunce - a voilá… :mrgreen: Neplatí to samozřejmě na vše, nechápu jaká chem. reakce to je - něco jako reakce karotenu na UZ záření??? :nevim:
Jinak na ovoce obecně spíš než Vanish mi zabírá vymačkat citron - rajčata, broskve, borůvky - nepředpírám, vymačkám citron (stačí i obyč. chem. citronek za pár kč, měla jsem v létě nejlevnější přímo v koupelně u pračky, když byla sezóna ovoce) a vypere se to.
Ale souhlasím s vámi - je to boj.

• Citovat
  • Upravit
5091
23.3.11 22:06

diky

supr napad na diskusi…taky me to moc zajímalo…díky za tipy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
23.3.11 22:10

Ďáblík na skrvny (na zeleninu a ovocné šťávy), prodávají v každé drogerii.Pomohlo to i na velké skvrny od borůvek :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
23.3.11 22:15

ahoj, nečetla jsem vše, ale Ariel Prof. na skvrny. Nalít a nechat působit, já nechávala dýl než je uváděný, pak jsem na to nalila ještě vodu a nechala přes noc. Jinak jsem bryndák nedávala, dávala jsem raději plínu, rohy jsem svázala za krkem a rozprostřela po dítěti, takže díky velikosti plíny jsem dítě neměla tak špinavý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
26.3.11 17:08

Vanish už mi taky udělal díru do trika. Nastříkala jsem sprey a nechala několik hodin. to bylo asi moc. Po vyprání bylo místo jaksi „vyžraté“ :roll: :cert: 8-o Když nastříkám těsně před praním, je to v pohodě, hned hodím do pračky a flek je pryč.
Jo - a u bryndáků fleky neřeším. To bych se z toho zbláznila. je to JEN bryndák!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
4.4.11 22:04

Ahoj holky, koupila jsem žlučové mýdlo, které jste mi doporučily a můžu říct, že fakt funguje.Zatím jsem všechno vyprala.Dík za tip!!!!!!!!!!!!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
20.4.11 00:03

Ahoj narazila jsem na tuto diskuzi a já peru v savu perex.Když máte kvalitní prádýlko ne vietnamské tak se nemusíte bát vyprat v něm i barevné věci-příklad bílá mikinka od nike s modrou fajfkou a modrými lemi,na ní flek jak krá..,od příkrmu,dala sem jí do pračky na 90 stupnu a je po fleku,dělám to se všemi věcmi kde sou fleky,a také jsem si už mockrát všimla že mám zaprané utěrky a trička a vyperu to v savu perex a ono to ty barvy oživí a vypadá jak nový,je to supr,zatím mi to vypralo všecky fleky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.4.11 08:06

„skvrnu pořídíme lehce, ale jak se jí zbavíme? Naším čistidlem! Lehce potřeme, pofoukáme a hle, skvrna zmizela“ … http://www.youtube.com/watch?… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
21.4.11 08:28

ahoj…já používám na radu kamarádky Fleckito od Dedry, funguje i na zaschlé skvrny (jen se musí prádlo před postříkáním namočit)…třeba mrkev šla dolů až po druhém vyprání, ale šla :-)…dokonce jsem to zkusila na bílá bodyna newborn, která jsem měla zažloutlá od olejíčku, tak se to taky vypralo, takže spokojenost…žlužové mýdlo mi bohužel nezabralo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5091
21.4.11 22:24

tak mě to žlučove tekute mydlo z DM nepomohlo 8-o
ani Ariel na skvrny.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...