Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Martasaja píše:momi33 píše:Fakt???
jinak,když jsem použila vanish a podobné,tak mi vypadly patentky,a už se mi stalo,že to udělalo dírua to kupuju i na doma kvalitní bavlněné body
Mně teda nikdy a to jsem jednu dobu namáčela všechna bodyčka prakticky před každým praním
jo,normálka vypadly,a to to body měl snad 1× na sobě
myslím,že to byl Ariel Profesional.
Nechci delat reklamu, ale kamaradka mi donesla sprej od Amway, byla mi tahle firma nesympaticka do doby, nez jsem zjistila, ze si u ni privydelava a ten mi vypral vsechno.. jen ne skvrny od Aktoferinu a kasi od Nutrilonu.. ale zeleninu zatim vsechnu..
Amway spray mame, strikam jim a u nas teda moc nezabira.
Tak 20% fleku to vypere.
Určo kup v DM zlučové mýdlo!! Mají ho i tekuté. Doporučila mi ho kamarádka a fakt super…a hlavně stojí pár kaček ![]()
Nejlepší je flek IHNED vyprat jen v teplé vodě…
a potom před praním nastříkám Vanishem na fleky…
a peru v Batole nebo Persil Sensitive…
a fleky nemám…důležité je to IHNED !!! ![]()
Tak na bryndáky jsem přiznám lajdák a náhoda mi ukázala přímo zázrak: bryndáky jsem měla různé froté, samozřejmě jsme pokaždé neprala, takže po synovi na některých zůstaly naoranžovělé fleky po mrkvičce, která se nevyprala. Používala jsem opět u holek, co bryndák, o nic nejde, že.
No a po vyprání jsem ten již zapraný bryndák s oranžovými fleky pověsila na šňůru na přímé slunce /většinou suším v polostínu, aby nevyšisovaly barvy/, tohle byla ale vyvářka ručníků a bryndák se s tím svezl a šel na slunce - a zázrak: i mnohokrát zaprané fleky po mrkvi byly ty tam!
Od té doby, mám-li na něčem flek od mrkve, hodím do pračky, vůbec nepředpírám, vesele s flekem vyndám vyprané, dám na slunce - a voilá…
Neplatí to samozřejmě na vše, nechápu jaká chem. reakce to je - něco jako reakce karotenu na UZ záření??? ![]()
Jinak na ovoce obecně spíš než Vanish mi zabírá vymačkat citron - rajčata, broskve, borůvky - nepředpírám, vymačkám citron (stačí i obyč. chem. citronek za pár kč, měla jsem v létě nejlevnější přímo v koupelně u pračky, když byla sezóna ovoce) a vypere se to.
Ale souhlasím s vámi - je to boj.
supr napad na diskusi…taky me to moc zajímalo…díky za tipy ![]()
Ďáblík na skrvny (na zeleninu a ovocné šťávy), prodávají v každé drogerii.Pomohlo to i na velké skvrny od borůvek ![]()
ahoj, nečetla jsem vše, ale Ariel Prof. na skvrny. Nalít a nechat působit, já nechávala dýl než je uváděný, pak jsem na to nalila ještě vodu a nechala přes noc. Jinak jsem bryndák nedávala, dávala jsem raději plínu, rohy jsem svázala za krkem a rozprostřela po dítěti, takže díky velikosti plíny jsem dítě neměla tak špinavý ![]()
Vanish už mi taky udělal díru do trika. Nastříkala jsem sprey a nechala několik hodin. to bylo asi moc. Po vyprání bylo místo jaksi „vyžraté“
Když nastříkám těsně před praním, je to v pohodě, hned hodím do pračky a flek je pryč.
Jo - a u bryndáků fleky neřeším. To bych se z toho zbláznila. je to JEN bryndák!
Ahoj holky, koupila jsem žlučové mýdlo, které jste mi doporučily a můžu říct, že fakt funguje.Zatím jsem všechno vyprala.Dík za tip!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Ahoj narazila jsem na tuto diskuzi a já peru v savu perex.Když máte kvalitní prádýlko ne vietnamské tak se nemusíte bát vyprat v něm i barevné věci-příklad bílá mikinka od nike s modrou fajfkou a modrými lemi,na ní flek jak krá..,od příkrmu,dala sem jí do pračky na 90 stupnu a je po fleku,dělám to se všemi věcmi kde sou fleky,a také jsem si už mockrát všimla že mám zaprané utěrky a trička a vyperu to v savu perex a ono to ty barvy oživí a vypadá jak nový,je to supr,zatím mi to vypralo všecky fleky. ![]()
„skvrnu pořídíme lehce, ale jak se jí zbavíme? Naším čistidlem! Lehce potřeme, pofoukáme a hle, skvrna zmizela“ … http://www.youtube.com/watch?… ![]()
ahoj…já používám na radu kamarádky Fleckito od Dedry, funguje i na zaschlé skvrny (jen se musí prádlo před postříkáním namočit)…třeba mrkev šla dolů až po druhém vyprání, ale šla
…dokonce jsem to zkusila na bílá bodyna newborn, která jsem měla zažloutlá od olejíčku, tak se to taky vypralo, takže spokojenost…žlužové mýdlo mi bohužel nezabralo ![]()
tak mě to žlučove tekute mydlo z DM nepomohlo ![]()
ani Ariel na skvrny.. ![]()