Praní punčoch

13
20.1.14 00:00

praní punčoch

Ahoj holky,
Asi to není klasické téma, ale mám dotaz jak perete dětské punčochy. Poslední dobou zjišťuji, že jedna nohavice je často delší. Tak nevím zda je nutné prát v pracím sáčku. Ale já mám 3 děti a to bych musela mít někdy mega pytel. A taky by mě zajímalo zda máte někdo radu jak prát, nebo co dělat, aby nežmolkovatěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
20.1.14 00:19

Jako vse. Na 30

• Citovat
  • Upravit
23847
20.1.14 00:32

Já teda peru na 40 spolu s ostatním prádlem, ale jedna kratší nohavice - to se mi nestalo nikdy. Žmolkovatí jen ty plastové punčocháče, bavlněné ne. A buhví jestli je to praním - žmolky jsou na ťapkách a na kolenou, jak dítka vymetaj kdeco, s tím prostě nic neudělám :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
20.1.14 00:33

Neperu je nijak zvlášť, normálně s ostatním prádlem, podle barvy. Žmolky se buď udělají nebo ne, ale to podle mě není praním, ale prádlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
20.1.14 08:15

Peru klasicky na 40°C s ostatním oblečením. Žmolky nejdou ovlivnit, je to způsobené materiálem(jedině snad zkusit prát naruby). S délkou problémy nemáme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.1.14 21:04

Holky dík za odpověď. Říkala jsem si jen zda na to nemá někdo nějaký fígl. Takto si aspoň připadám normálně. Jako dítě jsem punčochy nesnášela a tak mi nějakou dobu trvalo než jsem je navlékla na své děti. Samozřejmě jsem zjistila, že dnešní kvalita punčoch je mnohem jinde než za mých dob. A tak teď nejoblíbenější kus oblečení při blbém počasí jsou punčocháče.(A to hlavně u dětí :lol: ).Pod stromeček jsme jich hodně dostali a dost krásných tak mě zajímalo jak je nezničit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
20.1.14 21:12

Svoje silonky peru v síťce na prádlo společně s černým prádlem na 40. Dceřiny punčocháčky (bambusové i bavlněné) peru bez síťky, občas je nějaká to nohavice delší. Je to kvůli tomu, že se to zamotá do ostatního prádla a nohavice se tím vytahá. Naše nová pračka neuvěřitelně zamotává nohavice a rukávy. Žmolkování je mechanickým opotřebováním. Asi záleží i na způsobu tkaní. Na bavlněných větší žmolky než na těch bambusových, i když je dceři moc nedávám. Bambusové jsou na dotek daleko měkčí, žmolky nejsou až tak patrné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
20.1.14 21:16

@zkoumálek Taky jsem měla blok a trauma z punčocháčů. Má to dokonce i můj manžel. Jsem ráda, že nejsme rarita a je nás víc psychicky poznamenaných :lol: Proto taky dceři kupuji hlavně bambusové. Jsou měkčí, přirozeně antibakteriální a i trochu termoregulační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný