Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já normálně kartáčem. Do kýble namíchám vodu a čistič na koberce, vydrbu, nechám chvíli působit a vyluxuju. Nebo si můžeš půjčit přímo čistič na koberce a přejet to tím
Ach ne, akorát jsi mi připomněla, že bych ten náš koberec v obýváku taky měla konečně vyčistit. Dělám to stejně jako Jemys - ručo kartáčem, jsem na to tak zvyklá a zatím se mi to osvědčilo - až na ty bolavý ruce teda ![]()
Před Vánocemi jsem jsem koupila v Kauflandu nějakej čistič nebyl to vanish a ten jsem naředila do kýble s vodou a kartáčem vydrbala a vysavačem na koberce vysála a kobereček pod konferenčákem je jak novej
My jsme čistili koberec v obýváku před týdnem. Do tepovače (klasický tepovač, který mají babička s dědečkem snad 30 let) jsme dali přípravek na čištění koberce (nevím, jak se jmenoval, ale Vanish to nebyl) a celý koberec jsme vytepovali. Dokonce to vytepovalo i skvrny od štávy a takové ty vyšlapané cestičky. Jsem velice spokojená.
Prosím o radu… Potřebuju v dětském pokoji vyčistit pořádně koberec(skvrny typu fix, lak na nehty, sem tam něco polite), jde o starší koberec s krátkým vlascem, barevný, zelený a takovým barevnýma carkama… Nechci kupovat zatím nový dokud děti trošku nepovyrostou… Asi teda mokrou metodou(teď budeme malovat tak ho můžu vytáhnout klidně celý ven)… Poradíte co na tyhle různé skvrny? Nějaký osvědčeny přípravek?
@kavulenka tak lak na nehty jedině odlakovačem a stejně to asi nechá fleky. Fixy záleží na druhu, některé jsou dobře, některé vůbec. Nejčistější koberec jsem měla po vyčištění tekutým Persilem i nejlépe voněl. Ale mám vysavač na odsátí vody a dělala jsme to opakovaně, takze se dostala ven i ta špína z hloubky.
Já vím že teta kdysi cistila myslím brillem na trouby ty největší fleky a nezůstala mapa po tom nebo flek, tak asi zkusím ještě to… Ten lak udělala malá včera..
a zrovna to jde vidět hned od vstupu
My si půjčovali karcher na koberce, to bylo super. A ještě jsem drhla kartáčkem k tomu, kde byli fleky.
@Veru1987 karcher si kdyztak půjčím ale mi přijde že to spíš jako namoci, oživí ale pořádně to moc ne cs čistí jako kartáč… Takže asi budu něco drhnout ručně a pak dodělávat karechrem taky
@kavulenka píše:
@Veru1987 karcher si kdyztak půjčím ale mi přijde že to spíš jako namoci, oživí ale pořádně to moc ne cs čistí jako kartáč… Takže asi budu něco drhnout ručně a pak dodělávat karechrem taky
Dcera mi rozlila oranžovou temperku do světlého koberce…vyčistili jsme to tím karchrem.
Ahoj holky, mám na chodbě a verandě průmyslový koberec, ted jsme renovovali obývák a koberec asi chce vyčistit, chci ho vyčistit sama, jak na to? Kartáčem vydrhnout? Jak čistíte vy? KOberec je položený napevno. Děkuju moc