Praní v měkké vodě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21091
7.6.19 08:34

Já peru. Dávám mnohem míň prášku. Na máchání dávám i ocet. Může to taky být tím, že je potřeba vyvětrat a vymýt pračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
556
7.6.19 08:35

I na obale píši množství prášku podle tvrdosti vody, (čím tvrdší voda, tím víc prášku) takže určitě tvrdost vody má vliv na množství prášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
7.6.19 08:38

To je zajímavý, jak každá voda, měkká i tvrdá má své výhody i nevýhody :)

za mne, měkká určitě potřebuje daleko méně prášku než tvrdá. A daleko blběji se máchá- takže ta zatuchlina by mohla být ze špatně vymáchaného prádla, to určitě. Jka dlouhý používáš program? Možná i stačilo přidávat extra máchání na konec. Ale pokud funguje míň prášku, tak proč ne.
Já v místě, kde peru v měkké vodě, nemám automatickou pračku. Výhoda je, že je prádlo měkoučké a heboučké (tvrdá voda je zas v tomhle na houby), ale než to člověk vymáchá. už jsem se naučila hodně ždímat, pak máchat, pak zas hodně ždímat. pak nechat chvíli máčet, aby se z toho zbytky prášku dostaly… Taky občas přidávám ocet. No, je to alchymie :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
7.6.19 09:01

@harpyje jen skoda ze jsem na to prisla asi az po 6ti letech co tu bydlím :zed: :mrgreen: ocet jsem take zacala davat. Zajimave ale je ze vsude pisou jak prat v tvrde vode o mekke jsem nrnasla vubec nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
7.6.19 09:02

@Martanka92 to ano pisou to, ja mam prave psane 100ml na mekkou vodu ale my ji mame asi extreme mekkou protoze u tohle je moc a ja nemam sanci to pak vymachat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
7.6.19 09:03

@harpyje a machani bych jinak musela davat asi 3navic kdybych davala prasku jak pise vyrobce. A to mi prijde uz jako dost velke plitvani vody a elektriny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.6.19 09:07

Babička má měkkou vodu a prádlo naprosto luxusní. Nevím jak to dělá, práškem nešetří.
Určitě dávej málo prášků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
7.6.19 09:09

@g.sandova tak to se mi prosimte babicky zeptej jak to dela :) ja teda doufam ze uz jsem to vychytala ale treba ma na to babicka nejake figle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.6.19 09:13

@maminka2014 babička má sice luxusní pračku, ale prádlo před přáním nemáci, s práškem.
Na všechno dává avivaz. Prádlo má čistě, měkké, takové nemám ani ze susicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
7.6.19 09:13

Měkká voda potřebuje min prášku no, v té tvrdé celkově všechno hůř pění (zkus to třeba i u šamponu). Jinak zatuchlina, zkusila bych vyčistit pračku, taky záleží kde pak to prádlo susis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.6.19 09:14

@maminka2014 já teda čistil pračku i myčku kyselinu citrónovou, dám jeden oytlicek a pustím na prázdno. Do pračky dám aspoň nakej hadr. Ms rádi prodejce a opravare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
7.6.19 09:49

A není problém s prackou? Jak ji máš dlouho? Ta zatuchlina je divná. Zkusilas pračku protáhnout nějakým čističem, jestli třeba neplesnivi?

• Citovat
  • Upravit
21091
7.6.19 09:51
@maminka2014 píše:
@harpyje jen skoda ze jsem na to prisla asi az po 6ti letech co tu bydlím :zed: :mrgreen: ocet jsem take zacala davat. Zajimave ale je ze vsude pisou jak prat v tvrde vode o mekke jsem nrnasla vubec nic :roll:

No měkká voda je fajn, protože nemusíš dávat nic na vodní kámen a je fajn i na myčku, varnou konvicí atd. My jí máme taky a zase má málo minerálů, takže vím, že musím občas koupit Magnesii a nebo třeba Vincentku.

Jinak mně pomáhá ten ocet a jednou za čas vyčistit pračku čističem, používám W5 z Lidlu. A taky pořádně větrat jak pračku tak v koupelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
7.6.19 09:58

@maminka2014 - jako určitě dávej míň prášku, o tom žádná, já bez té automatky používám taky co nejmíň pracího prostředku, bo to máchání je opruz. Občas stačí i jen mýdlový kamen. když jsem prala pleny, to bylo něco jinýho, to prostě prášek chtělo- ale zas jsem používala na jemné prádlo, a ten se vymáchává docela dobře.
Měkká voda má spousty výhod, o tom žádná :) S tvrdou jsou problémy spíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný