Praní věcí pro novorozence

235
7.8.15 10:00

Prani veci pro novorozence

Ahoj, mam dotaz ohledne prani komplet novych věcí. Nevim, zda mam vyprat uplne vse a taky jak pred porodem to mam vyprat, mesic pred je ok?

Nez se mi narodi miminko, mam vse komplet vyprat -nove oblečení, cepicky..?
A co zavinovacka nova- take ji mam vyprat pred prvnim pouzivanim?

Predem dekuji nektere z vas, ze mi poradíte. Bude se i pred porodem stehovat, cca 1,5mesice pred, tak vahsm zda to vyprat jeste na puvodnim miste a nebo az v novem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1301
7.8.15 10:04

Asi bych prala až po přestěhování. Věci uložit do skříně a nechat připravený. Já teda prala i nové věci. I když je to na mimčo, tak nikdy nevíš kde to leželo, komu to prošlo rukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964

Určitě všechno vyprat, v obchodech oblečení napouští kde čím, aby vydrželo. Ale myslím, že klidně stačí až v novém.
Já jsem oblečení prala průběžně, jak jsem je pořizovalal a schovávala do vakuových pytlů. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227

Pro mimčo určo vyprat vše, i zavinovačku. Měsíc před porodem klidně, já to prala ještě dřív. Jen pozor na prací prášek. Některá mimnka se můžou opupínkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
simanska
7.8.15 10:05

Ahoj.. všetko určite vyper.. a určite až po sťahovaní..

• Citovat
  • Upravit
1276
7.8.15 10:05

@Makyna K. stěhování to znám moc dobře, já mám termín září/říjen a ještě nemám nic vypraného ani vyžehleného nechávám to na začátek září ať nestojím celý den u prkna.
Být tebou si vyperu pro prcka až se přestěhuješ a potom rovnou šupat do skřínky :)

a co se týká prání zavinovačky tak si ráda počtu rady co ti tu zkušené mamče poradí, jsem prvorodička a taky toho moc nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
7.8.15 10:06

Prala jsem úplně všechno, ať to bylo nové nebo od někoho.
Taky jsem se měsíc před porodem stěhovala a prala jsem až v novém. Jen jsem si ve starém už sbalila tašku do porodnice a tu jsem pořád musela mít někde na dosah co kdyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
7.8.15 10:06

…

Příspěvek upraven 20.05.22 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.8.15 10:07

Vyprat určitě všechno. Stačí klidně měsíc před porodem. Prala bych až po stěhování.
Já prala od nějakého 30tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964

Pokud to není nějaká spešl zavinovačka co nesmí do pračky, tak vyprat.
Já jsem měla asi nějakou mánii, ale já prala úplně všechno, co šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats

Také bych vše vyprala. Co se týká prášku - můžeš použít i nějaký obyčejný, ale nechat alespoň dvakrát vymáchat a nedávat aviváž - na tu miminka dost často reagují.

• Citovat
  • Upravit
1768
7.8.15 10:08

Vyprat po přestěhování, určitě. Každopádně bych to pak už moc neoddalovala. Já se stěhovala ze zahraničí zpátky do čech ve 34.tt. Museli jsme doma koupit nové skříně, abychom se vešli, takže to ještě pár dní trvalo, než jsem se na všechno vrhla a měla jsem to nakonec jen tak tak, protože si malž vzpomněl 37+2 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
7.8.15 10:09

Vyprat vsechno. Prala jsem i zavinovacku, deky, proste vse pred prvnim pouzitim. Neco jen v ruce nebo na šetrný program kvuli riziku poničení. Kup si dětský prací prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
7.8.15 10:10

Vyprat bys měla všechno co příjde do styku s pokožkou miminka. To je samozřejmost.
Vyprala bych to až po stěhování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.8.15 10:10

@Makyna K. Vše, co lze vyprat, rozhodně vyper.
A prala bych až po přestěhování, dřív je to nesmysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí