Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat - sedmimesicni miminko ma v nositku fialove nozicky. Neprikladala jsem tomu velkou vahu, ma fialove nozicky, i kdyz ho drzim na rukach v klubicku, ale dnes se me na to jedna pani ptala, tak radsi googluju, jestli s tim nekdo nemate zkusenost?
A nemá ty nožičky studené? Já vím, že je teplo jak blázen, ale moje dvouletá když v nosítku usla minulý týden měla nožky chladné a to už je velká holka.
Nehledala bych odpověď na emiminu, ani na googlu a zeptala se lekare…
@zupe Co máš za nosítko? zkontroluj, jestli se jí nosítko do nožiček nezařezává, jestli to nemáš moc utažené, jestli je látka sedáku dost široká od kolínka ke kolínku. Jinak jestli mívá fialové nožičky i jinak, tak by to mohlo znamenat, že se jí končetiny špatně prokrvují a určitě bych se v tom případě zmínila doktorce.
@Hoa Mai píše:
@zupe Co máš za nosítko? zkontroluj, jestli se jí nosítko do nožiček nezařezává, jestli to nemáš moc utažené, jestli je látka sedáku dost široká od kolínka ke kolínku. Jinak jestli mívá fialové nožičky i jinak, tak by to mohlo znamenat, že se jí končetiny špatně prokrvují a určitě bych se v tom případě zmínila doktorce.
Taky me tohle napadlo. Nedokrvene nozicky nebo studene, ma v nositku aspon ponozky? Jinak by me teda nenapadlo fialove nozicky neresit
nic to byt nemusi, ale urcite se zminit doktorovi.
@Hoa Mai Mám Kibi, má od kolínka ke kolínku, ale je pravda, že to má dost utažené, aby měla kolínka co nejvíc. Ale dělá mu to i v šátku, v Manduce, a hlavně i když ho držím v tom klubíčku, kdy mi přijde, že to fakt nemůže mít otlačené…
@Pomka @Romily Zima mu asi neni, on je dost chladomilec… Asi se teda doktorky zeptam, me to prislo normalni, ale radsi, ze jo.
@zupe Aha, to by teda řezat nemělo. Zkus možná povolit ty popruhy na boku, ale tím to asi nebude. Jinak bych se určitě doktorce zmínila, ale asi to nic nebude. Mě se to stává taky, mám nižší tlak a hůř se mi prokrvují končetiny, ale není to nic závadného
.
@zupe zeptej se na to u doktora. U nás většina banalit, na který jsem se nechtěla a ni ptát měla svůj důvod. Třeba před 14ti dny měla horečky a pupínky, já to vůbec nespojila a nakonec taková banalita a byla asi týden infekční.