Praní výbavičky pro mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33
26.2.13 09:19

Praní výbavičky pro mimi

Ahoj, mám takový dotaz.

Už nějaký ten rok peru oblečení v mýdlu Lanza, mýdlo strouhám a vždy do bubnu dám hrst místo pracího prášku. Máme dost tvrdou a kamenou vodu na vesnici, a po té Lanze není prádlo tvrdé a je krásně čisté. Aviváž nepoužívám, dávám ocet.

Zajímá mě. Chystám se prát výbavičku pro novorozeně a nevím, zda můžu vyprat v té Lanze… myslíte že to nečemu bude vadit? když dám dvakrát máchání? Vsudě čtu že používáte prášky sensitive atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
26.2.13 09:22

No ja bych aspon na ty prvni prani dala prostredek primo pro miminka, nejlip gel, ten se vymacha lip nez prasek.
Stejne se vsechno jeste zehli, tak to pradlo by tvrde byt pak nemelo…
Pozdeji zkus, vetsina miminek snese hodne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
26.2.13 09:22

Osobně nevím. prala jsem v Lovele nebo Arielu Sensitiv. Upřímě si ale myslím, že když to pořádně vymácháš, tak je to celkem jedno. nebo to vyoer nadvakrát, a podruhý už bez prášku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
26.2.13 09:24

To uvidíš až do toho pak prcka oblékneš… Ale radši bych šla do toho prášku sensitive. Já se zrovna dnes chystám vyprat věci pro mimčo, mám koupený Denk Mit prášek z DM drogerie :palec: Aviváž mám Silan Sensitive, ale asi ji nepoužiju…

Promiň, že se zeptám, ale jakou „vůni“ má pak to prádlo, když ho pereš v mýdlu a octu 8o? Nějak si to neumím vybavit… Taky bojujeme s tvrdou vodou, ale já teda potřebuji mít echt voňavé prádlo, tak používám aviváž nebo tekuté prášky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
26.2.13 09:26

Takhle předem to asi nikdo neodhadne. Pokud nebude mimčo nijak přecitlivělé, tak mu to rozhodně vadit nebude, ale to zjistíš až po prvním použití.
Já jsem se u prvního dítěte nejdříve snažila prát v Lovele, ale prádlo bylo nevyprané, hnusné, zvláště při tvrdé vodě je to absolutně bezpředmětné. Ani jsem nedobrala jedno balení a přešla jsem na normální prášek. A u druhého prcka už jsem ani žádné takové experimenty nezkoušela a rovnou jsem prala v normálním gelu.
Já bych v tvém případě vyprala v Lanze a pokud by byl problém, přešla bych na něco jiného. Ale já jsem asi krkavčí matka, která spoustu věcí nepřehání a neřeší, takže se mnou možná nebude dost maminek souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
26.2.13 09:30

@majkyn Klidně to vyper tak jak pereš, kombinace mýdla od Lanzy a octa mi přijde podstatně šetrnější než všechny prášky, co si hrajou na baby sensitive 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
26.2.13 09:36

Ahoj, já pro miminko prala v nastrouhanem mydle Jelen + avivaz sensitiv, už první věci jsem v tom vyprala. Pere to mnohem lépe než gelu a prášky, jen Ho teď nemůžu nikde sehnat. Jestli je ta Lanza bez parfemace, tak bych v ní vyprala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
26.2.13 09:36

Ja prala v tekutym persilu sensitiv a nebo v lovele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.2.13 09:39

No, ono právě co si budeme povídat aviváž je pro kůži úplně nejhorší, a mě kolikrát stačí přičuchnout k nějakému pracímu gelu a tak to zaštípe do nosu že je to samá chemie…

Ta mýdlová Lanza je taková příjemná vůně, takže prádlo je voňavé, ten ocet se používá docela často. A finančně to vyjde skoro nastejno jako prací gel. Malá kostka stojí 35kč, a mám to tak na 4 pračky.

No já to zkusím v té Lanze, myslím, že když se miminko osype tak můžu vyprat rychle v něčem jiném.. Já právě nechci malého zvykat na něco jiného než jsme my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.2.13 09:40

@GianaS ty jo, já právě jelena taky nemůžu nikde sehnat, tak jsem sáhla po Lanze a je to skoro stejné, akorát ta menší parfemace tam je, ale není to nijak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
26.2.13 09:45

@majkyn to musím někdy vyzkoušet… :think: Hlavně i kvůli pračce, protože ta voda ji ničí. Čistím jí tak, že do ní naleju 3l octa a nechám proběhnout program na 90st. Aspoň něco no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25099
26.2.13 09:46

To zjištíš, až miminko budeš mít :) Někdo v dětském nepral ani novorozeněti, někdo musí prát i sobě…
Ale jestli dáš dvě máchání, jak píšeš a vyžehlíš, tak je podle mě jedno, jaký použiješ prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.2.13 09:47

Je pravda že já mám pračku v pořádku, a právě si myslím, že je to díky tomu, že při každém praní používám ocet, je to zhruba tak 1dcl na buben, když mám prádla hodně dám 1,dcl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.2.13 10:13

Podle me muzes, mydlo lanzu nepovazuju za neco agresivniho :nevim:

ja jsem prala druhemu synovi prala docela hned v normalnim fialovym arielu, mozna prvnich par pracek bylo v nejakem ekologickem prostredku…kdyz by se pak osypal, tak budes stejne vsechno muset preprat znova v necem setrnym - i vase, ted to co nejvic jde do styku s miminkem - tricka, nocni kosile a tak.

ja jsem taky zvykla na svuj prasek a nicemu to nevadilo, uz ani to machani navic nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4013
26.2.13 12:49

@majkyn Ahoj, můžu se zeptat, kam leješ ten ocet? Tam co pràšek nebo aviváž nebo do bubnu a kdy? Hned nebo až při máchání? A pouźíváš náš kvasný ocet? Mám taky tvrdou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí