Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já si naopak říkám, že by neškodilo prodělat to teď, v té mírnější vlně, abychom na podzim byli chránění proti té horší…strach mám, možná se to tady nikomu nechce řešit, stejně se s tím moc neudělá a je to jen další z mnoha strachů. ![]()
Já jsem hysterická matka,ale panika z PCH mě zatím nechytila.
Nedělám nic,mohu jen doufat že nás to nepotká.
Do krámu chodím normálně,malej vše ošahá atd.. občas i něco vocucá
(třeba když má chut na sušenku tak si jí veme z regálu a chce prokousnout obal)
.
Také jezdíme hodně na výlety kde se vyskytujou i cizinci.Jíme v restauracích atd..
Držím všem palce aby nás to nepotkalo a když ano v mírném pruběhu
.
Dokonce jsem ani ještě neštudovala pruběh a příznaky což je u mě divné ![]()
Také musíte opsat kontrolní kod aby jste vložily příspěvek??
Pokud to prodelat tak asi jak pise Judycum v mirnejsi vlne nez az se to rozleze.
Strach mam ale co delat?Nakupovat musim,s malou chodim vsude,take mi vsechno osaha,ocumla.....
Já z médií pochopila, že prasečí je jedna z nejmírnějších chřipek, co kdy byla. Jak zmutuje na podzim uvidíme. Zatím se ale není čeho bát.
No a my k tomu všemu jedeme s malou v září do Anglie za babičkou a dědou, kde je největší výskyt v Evropě. Ale taky jsem tak nějak pochopila, že každoročně má komplikace s běžnou chřipkou daleko víc lidí…jedem autem takže nebudem cestovat s více lidmi a samo, že kdyby se to nějak dramaticky zhoršilo, tak nepojedem…
Já mám oba kluky s alergiemi, jeden má astma, oba oslabenou imunitu. Prasečí chřipky se bojím asi tak, jako bych se bála jakékoliv jiné sezónní chřipky - protože kluci chřipku ještě nikdy neměli, tak nevím, co to s nimi udělá. Opatření žádná nedělám.
Katka
Já akorát zahnala všechny myšlenky na leteckou zahraniční dovolenou v září. Bojím se, že v letadle dík klimošce nastoupí jeden nakažený a vylezou nakažení všichni. To je jen taková moje soukromá hysterie, třeba to až tak strašné nebude, aly my nikam neletíme.
Bojím se, čtu zprávy a některý zní děsivě.
Nic konkrétního ndělám. Cestujeme, nakupujeme, vitamínama se necpeme.
Co z toho bude je ve hvězdách. Tajně doufám, že se nám to vyhne nebo bude probíhat jako každá jiná chřipka.
A díky zakladatelce, jsem ráda za vaše názory.
Ozdravný pobyt letos zatím absolvovaly holky s prarodiči (v květnu týden na Slovensku v termálech). Teď se tužíme pobytem v přírodě, plaváním a konzumací postupně dozrávajících darů přírody. Když to vyjde podpoříme to pobytem u moře (pokud MŽP vyplatí inzerovanou dotaci na ekologizaci topení, žádost je tam teprve od března, tak nevím).
Na podzim se necháme všichni naočkovat proti sezónní chřipce (když zbude vakcína i na nás).
A pak normální zimní provoz: plavčo, solná jeskyně, turistika…
Snad to zvládnem.
Možná jsem divná, ale tohle rozhodně neřeším… Jsou věci, které můžu ovlivnit - např. to, zda moje dcera dostává ovoce, zeleninu, v zimě občas nějaký ten vitamínek, zda dost pije a je přiměřeně oblečená - ale naproti tomu něco prostě neovlivním, třeba to, jestli na nás jednou někdo prskne nějaký bacil. To se může stát kdykoli, kdekoli a tím, že se nad tím budu nervovat, tomu nezabráním… Do hypermarketů a podobných center skoro nechodíme (to odjakživa, nějak nemáme potřebu), ale mezi lidi prostě musíme, přece nemůžeme sedět zavřené doma. V tomhle věřím na osud - jestli se něco má stát, tak se to stane a budeme si s tím muset co nejlépe poradit…
Bohunka ______________
Helenka, 2 roky
TP 10.11.09
Zatím nepodnikám nic. Na podzim, až bude deštivo, se budu vyhýbat dětským koutkům. A nejen kvůli prasečí chřipce, ale všeobecně, tam se těch nemocí nasbírá.
Ahoj, manželovi dnes volal syn, že potřebuje aby odvezl bývalou manželku do nemocnice, že má všechny příznaky prasečí chřipky, už je tři dny v horečkách, tak jí tam teď vezl, je tu možnost že si jí tam nechají a kluci budou u nás, mám z toho strach, doufám že jestli to je ono, že se kluci nenakazili, za jak dlouho se projeví nějaké příznaky? Mám taky strach aby holky něco nechytly ![]()
Prasečí chřipka je přece letos skoro každá, nechápu tu paniku, tři dny horečky jsou přece normální. ![]()
@Cuarentena píše:
Prasečí chřipka je přece letos skoro každá, nechápu tu paniku, tři dny horečky jsou přece normální.
Mladej to hledal na internetu a podle něho má všechno jak to našel popsané, Horečky přes 40,strašnej kašel, křeče, zvracení, průjem a já nevím co všechno ještě, chápu ho, bojí se o mámu.
Docela se divim, ze jsem nikde nenasla tema „praseci chripka“ - nebo jsem se spatne koukala.
Ja se toho tedy docela bojim, mam 3mes mimi. Zacalo se to v Cesku docela rozlejzat. Delate nejaka opatreni ? Myslim jestli se vyhybate s detmi treba nakup.centrum apod. Pry nejhorsi to bude na podzim. Ach jo. Jako by tech nemoci nemely deti uz tak dost.
Co Vy na to maminky ?
diky
nakukovatelka