Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den poslední dobou sem zaregistrovala že když otevřu pusu vlastně mi v tom kloubů dá se říct křoupe a pak vždy lupne říkala sem si že to přejde ale dnes se to objevilo na druhé straně mám obrovský strach že je to něco vážného ale zároveň mám strach jít k lékaři někde sem četla že je to u zuby moudrosti ty sice mám ale nevím čí by to nemohlo být tím nepotkal se s tímto taky někdo?
Uz tu jsou diskuse, pohledej. Pri pristi kontrole se domluv se zubarkou, muze te poslat do kloubni poradny.
Me krupe jen jeden.. ale uz vic jak pul roku.. Neboli to, jen proste krupe. Kdyz jim, cistim si zuby, nekdy i jen tak.. Byla jsem na stomatochire. Mam zmenenou polohu kloubu, zadna vyhra… Napsal mi masaze, ukazal jak,,zastrkavat hlavu" dozadu… a mozna mi na noc budou delat nejaky chranic zubu, ze je v noci mozna moc zatinam.. Zatim se to nezmenilo, krupu porad stejne..
@Konys píše:
Me krupe jen jeden.. ale uz vic jak pul roku.. Neboli to, jen proste krupe. Kdyz jim, cistim si zuby, nekdy i jen tak.. Byla jsem na stomatochire. Mam zmenenou polohu kloubu, zadna vyhra… Napsal mi masaze, ukazal jak,,zastrkavat hlavu" dozadu… a mozna mi na noc budou delat nejaky chranic zubu, ze je v noci mozna moc zatinam.. Zatim se to nezmenilo, krupu porad stejne..
Jo, ja mela taky ta cvičení, krupalo mi v obou klouvech, pak prestalo, tak jsem si rikala, ze je to uz dovry. Vyvedli mě z omylu, kdyz to prestalo a poboliva nekdy pri otevirani, tak je to horší varianta. Jsem uz dost stara a poprve mi v te kloubni poradne (taky na stomatochir ) rekli, ze mam generickou „vadu“. Spodni celist je trochu menší, proto mi nesedi zuby na sebe.
@Konys no mě právě taky krupal jen jeden taky bez bolesti a to neni to ani každý den je to třeba obden nebo třeba za týden ale jako dost mě to děsí jestli to není něco vážného
@vokishka myslíte že jako že půjdu třeba až za čtvrt roku že se to jako může zhoršit? Jako je to něco vážného mě právě není to každý den je to třeba obden nebo až třeba o týden
@Daniela 42023 píše:
@Konys no mě právě taky krupal jen jeden taky bez bolesti a to neni to ani každý den je to třeba obden nebo třeba za týden ale jako dost mě to děsí jestli to není něco vážného
Hele zjisti si kdo u vas v okoli dela celistni chirurgii.. Zubar ti s tim stejne nic neudela. A objednej se co nejdriv, cekaci doby objednani jsou nejmin 2-3mesice..
Me to taky ze zacatku krupalo jen obcas, ted uz je to tak caste, ze uz to vlastne asi ani nevnimam..
@Konys no a má to vlastně cenu když už si o ty řešil a vlastně ti nic nepomohlo
@Konys píše:
Hele zjisti si kdo u vas v okoli dela celistni chirurgii.. Zubar ti s tim stejne nic neudela. A objednej se co nejdriv, cekaci doby objednani jsou nejmin 2-3mesice..
Me to taky ze zacatku krupalo jen obcas, ted uz je to tak caste, ze uz to vlastne asi ani nevnimam..
u nás chtěli žádanku od zubařky
@Daniela 42023 píše:
@vokishka myslíte že jako že půjdu třeba až za čtvrt roku že se to jako může zhoršit? Jako je to něco vážného mě právě není to každý den je to třeba obden nebo až třeba o týden
ne, nic se nestane
@vokishka píše:
u nás chtěli žádanku od zubařky
U nas ne. Objednala jsem se rovnou na stomatochiru.
@Daniela 42023 píše:
@Konys no a má to vlastně cenu když už si o ty řešil a vlastně ti nic nepomohlo
Ono to jako pripadne reseni ma.. operativne. Ale zatim se zkousi od ceho to je.. u me to ma souvislost s krcni pateri. Rozhodne bych zrovna celistni kloub nechtela zanedbat.. Jeste nevis co s tim mas, tak nevis co je zbytecne..
@vokishka já sem taky přemýšlela oni říkají že to může být od moudrych zubů a mě valstne nahoře rostou nemám je celé venku přirovnam si to k tomu jestli to nemůže být tím
@Daniela 42023 píše:
@vokishka já sem taky přemýšlela oni říkají že to může být od moudrych zubů a mě valstne nahoře rostou nemám je celé venku přirovnam si to k tomu jestli to nemůže být tím
Muze a nemusi. Chapes, ze ti to tu nikdo nerekne ani ty to nepoznas.
@Daniela 42023 píše:
Ja na te strane kde mi lupe pant mam nahore taky jeste nevyrostly moudrak uplne. A souvislost s nim to neni. Ocividne strach mas, ale snazis se s tim nikam nejit.. Tva vec, ale zrovna ustni kloub bych osobne radsi resila.. To vysetreni fakt neboli.
Dobrý den poslední dobou sem zaregistrovala že když otevřu pusu vlastně mi v tom kloubů dá se říct křoupe a pak vždy lupne říkala sem si že to přejde ale dnes se to objevilo na druhé straně mám obrovský strach že je to něco vážného ale zároveň mám strach jít k lékaři někde sem četla že je to u zuby moudrosti ty sice mám ale nevím čí by to nemohlo být tím nepotkal se s tímto taky někdo?