Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky lidičky. Prosím vás, Dneska se nám s přítelem stalo, že při pohlavním styku nám praskl kondom (Durex extra safe- docela mě to odrovnalo, když to prasklo😂)… Prý nebyl a „neudělal se“. Kondom jsem pak kontrolovala i po prasknutí.. nejspíš nic. Přítel samozřejmě na nervy, že i když se neudělal, tak že má strach a já také a tak jsem si vzala pilulku „po“ (escapelle asi po 20minutach styku). Mám den po ovulaci. Myslíte, že bych mohla i v tomhle případě otěhotnět? Děkuji
Tak stane se
Jestli jsi to pořešila pilulkou proti otěhotnění, pak bych se nebála ![]()
Nejdřív musím napsat, ze své zkušenosti, kdy jsme vyzkoušeli hrozně moc značek kondomů nám v průběhu dvou let praskli jen dva (oba od Durex) a mám známou, která mi říkala, že u kondomů Durex extra safe jim praská snad každý třetí
Jinak pokud sis vzala pilulku po, tak bys těhotná být neměla. Ještě napíšu, že po použití pilulky po, se ti může začít něco jako menstruace a také, že tvůj cyklus se může posunout a klidně i měsíc nebo víc vynechat. Známá neměla po užití této pilulky MS přes tři měsíce a těhotná nebyla. ![]()
Měla jsem před několika lety stejný problém. Tehdejší přítel vyvrcholil a kondom nám z nějakého důvodu praskl (ať už špatně nasazený nebo chyba ve výrobě) a já si druhý den jela do lékárny pro tabletu po.
Upřímně doufám, že už se nikdy taková nehoda nestane, protože mi to hodně rozházelo organismus. Další 3 měsíce jsem měla nepravidelnou a různě silnou menstruaci. Ale těhotná jsem nebyla, takže ve finále s problémy, ale účel to splnilo.
Taky nám Durexy párkrát praskly, od té doby objednávám z netu silnější (myslím 0,1mm, běžné kondomy mají 0,01 nebo tak nějak).
Take nám jeden čas praskaly kondomy. Doporučuji kombinovat kondomy s pharmatexem, spermicidni cipky
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli mužů byt těhotná, když jsem nasazovala příteli kondom tak měl na penisu trochu spermatu
a nevím jestli se sperma nemohlo dostat na kondom při srolovani kondomu a tím, ze jsme potom měli sex tak bych otěhotněla?