Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Dotaz směřuji hlavně na ty, které mají PCOS. Pokud jste začaly brát antikoncepci, začaly jste spíš nabírat, nebo vám to naopak pomohlo u hubnutí? Snažím se už přes rok. Docela drastikou pytlíkovou dietou jsem dala 10kg. Od 1. 11 jsem najela na zdravou stravu (vařím si podle keto kuchařky, hodně zeleniny, masa) + 7× týdně cvičím a mám dole kilo.. Kamarádka, co šla semnou z nižší váhy má dole 9kg.. Takže jsem z toho už docela na prášky. Nad anti přemýšlím i kvůli akné a nepravidelné a dlouhé menstruaci, ale názory se na to hrozně liší. Někdo to doporučuje, někdo naopak úplně zavrhuje. Tak pokud má některá vlastní zkušenost, sem s ní prosím. ![]()
Ahoj, taky mám PCOS.
Antikoncepce ti potenciálně může zhoršit inzulinovou rezistenci a pak můžeš mít větší hlady a přibrat, ale nemusí. To ti asi nikdo neřekne, bohužel.
Já beru NAC (po inositolu se mi strašně točí hlava po doporučené dávce, ale ještě to někdy chci zkusit po menších). To doporučuju aspoň zkusit.
Jo vlastně jsem zapomněla
Antikoncepci jsem úplně na začátku brala, na váhu to nijak význam nemělo.. ale já nikdy neměla ten symptom dlouhé mesntruace, takže vlastně tenhle důvod mi nevznikl.