Prasklá pochva

Anonymní
11.3.23 11:38

Prasklá pochva

Zdravím vás, chata jsem se zeptat, užívala jsem antibiotika 14dni klacid a do toho týden augmentin, včera byl poslední prášek, a asi 4 dny mám problémy tam dole, že mi jakoby praská kůžička, první den to bylo jakoby od hráze, a včera hned vedle klitorisu.
Nemáte někdo zkušenosti a nemůže to souviset s těmi antibiotiky?
Případně co na to.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9025
11.3.23 11:43

Jo. Je to tím. Kup gynekologické probiotika. Kup Bio jogurt Holandia. Na noc zaveď dovnitř a potři tím i všechny sliznice okolo. Já ho teď beru na angínu a v prosinci jsem měla z toho pěkné peklo, takže od prvního dne brání, jedu tuhle kůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.3.23 12:18

Zajdi na gynekologii, máš kvasinkovou infekci z antibiotik, měla by to vidět lékařka a napsat ti správnou léčbu. Po léčbě pak probiotika na zavádění. Hlavně si tam necpi jogurt, musí se to přeléčit, jinak si zaděláš na chronickou infekci a budeš s tím mít dlouhodobý potíže.

• Citovat
  • Upravit
2775
11.3.23 13:32

Neboj se, po antibiotikách je normální, že se přemnoží kvasinky. Kup si mastičku na kvasinky, je toho dost na výběr. Vynechej sladké a užívej probiotika, ty je potřeba po antibioticích doplnit.
Jo a neříká se tomu prasklá pochva, to mě celkem vyděsilo, je to normální vaginální infekce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.3.23 15:22

@safina Při výrazu prasklá pochva jsem myslela, že bude řeč o ruptuře při porodu. :mrgreen:

Trhlinky budou mít na svědomí kvasinky. Kromě mastičky by bylo dobré zjistit, jestli není potřeba léčba i zevnitř. Živý jogurt je sice babská rada, ale není všehospásný, ten raději sněz a na intimní partie kup vhodná léčiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí