Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Už asi dva roky mám potíže s tím, že při úplně každém sexu dojde k prasknutí poševního vchodu, pálí to a je to dost nepříjemné, podotýkám, že sex skrz to trvá asi tak 5 minut a není nijak divoký. Než se vchod zahojí, trvá to tak 10 dní a takhle to jde pořád dokola (s vlhkostí problém nemám). S praklinami mám ale problém i na řitním otvoru, vždycky po stolici vidím na toaletním papíru dost krve a mám tam i takovou modrou žilku a prasklinu, ale podle vyšetřen se prý nejedná o hemeroidy. A podobný problém mám i mezi půlkami, že tam mám takové jakési prasklinky, které štípou. Už si s tím nevím rady, byla jsem s tím všude možně. Třeba na kožním mi paní doktorka hned řekla, že s tímhle mi nepomůžou a to se na to ani nepodívala, že prý můžu zkusit třeba nějakou fakultní nemocnici, no opravdu rada nad zlato
, přitom mi přijde, že tenhle problém má teda s kůži opravdu hodně společného… Prosím poraďte mi, vím že je to dost choulostivé téma, ale budu vděčná za každou vaši zkušenost
@Tmara problém není s kůží. S největší pravděpodobností máš kvasinky. To se totiž takhle projevuje. Mazat týden canestenem nebo clotrimazolem. A partner to samé. K Dr na testy a oba přeléčit ![]()
@Anonymní píše:
@Tmara Googli lichen sclerosus.
Tohle mě taky napadlo.
Než to začneš řešit, tak aspoň jako první pomoc to promazávej - u nás doma jsme používali modrou indulonu nebo vazelínu.
@Evkad píše:
Tohle mě taky napadlo.
Než to začneš řešit, tak aspoň jako první pomoc to promazávej - u nás doma jsme používali modrou indulonu nebo vazelínu.
Mně na akutní fázi pomáhá imacort na předpis. A ano, mazat, mazat, mazat.
@Tmara Tohle řeší gynekolog - já kvůli tomu lékaře změnila. Pokud jde opravdu o lichen, nedá se vyléčit definitivně, jde o autoimunitni onemocnění. Zmírňují se projevy a zpomaluje postup. Kortikoidy, bylinky.