Prasklý ušní bubínek - dcera 3,5 let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2404
11.1.24 08:30

Prasklý ušní bubínek dcera 3,5 let

Ahoj,

dcera má 3,5 let. S ušima má problém, na konci roku 2022 měla i obě uší píchané a uši občas zlobí. V nedeli šla spát a pak se vzbudila s horeckou a silenou bolestí a tekli ji i z očí a ucpana.

V utery u doktorky prasklý bubínek a krev tam, tak jsme šli na orl a dostala atb. Ja teda pochopila atb na 10 dní, protože říkali, že deset dní a pak může do školky a v lekarne mi ho naředili amoksiklav a ze je to jen na sedm dní. Mám ji teda nechat doma radši těch deset dní? Ona i říkala že nesmí ven, nic do ucha tak se tu dohadujeme s manželem jak to teda je.

Je lepší dodržet i po dobrání atb těch deset dní? když to měla píchaný tak to bylo taky tak nejak, ale jak to prasklo samo tak nevím, kort kdyz mam před sebou jak se chudak klepala bolestí a nechtela ani pochovat nic a jen brecela chudak. Ted ji uz otrnulo tak jsme radi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2727
11.1.24 08:37

Určitě nech minimálně těch 10 dní. Když to praskne, je to vždycky horší. Hůř se to hojí, taky kvůli infekci. A hlídejte, ať jí tam nenateče voda při mytí.
Mně v dětství ucho 3 x píchali, doteď pamatuji tu bolest, tohle si už vůbec nedovedu představit. Nejde potom na kontrolu?
Chudák malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41765
11.1.24 08:41

Minimálně 10 dní doma. Opatrně umývat, aby jí tam nenateklo. Já pro jistotu dávala při mytí vlasů špunt. Když bude hezky a vypravíte se ven, čepici přes uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
11.1.24 08:42

@Sylvania 333 dobře díky, já mu to říkala právě že i po dobrání těch deset dní, ona mě zmátla, že 10 dní atb a pak muže hned a v lekarne to naredeni jen sedm dní. Tak prostě bude doma deset dní to je do přístího pátka a kontrolu máme hned po tom víkendu v pondělí dopoledne.

Ona právě na to trpní, ale nečekali jsme, že zrovna praskl bubínek, protože ona ani v tu nedeli neříkala co přesne ji bolí, jen rvala a pak zaklanela tu hlavu na stranu tak me napadlo to ucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
11.1.24 08:45

Ja bych napsala/zavolala doktorce a ujistila se, jak to je. Jednou to totiz v lekarne spletli a dali mi atb na mene dni nez dr chtela a byl z toho prusvih. Rovnou se muzes i zeptat, jak dlouho ji nechat doma.

• Citovat
  • Upravit
53190
11.1.24 08:46

Asi bych tam taky zavolala, na to ORL. A zeptala se, jestli pak máte přijít na kontrolu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.1.24 08:55

Tak stejne bych ji nedavala do kolektivu před kontrolou u lékaře. Takže bych neřešila dobu antibiotik, ale vyckala normálně na prohlidku u lékaře a az poté ji pripadne dala do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.1.24 08:58

@Tichošlápek Ono je taky možné, že na žádnou kontrolu jít nemá. Když měl syn zánět zvukovodu, dali mu drén, antibiotika, pokyny a nazdar. Pokud nebudou komplikace, už sem nelezte :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41765
11.1.24 09:12
@unuděná píše:
@Tichošlápek Ono je taky možné, že na žádnou kontrolu jít nemá. Když měl syn zánět zvukovodu, dali mu drén, antibiotika, pokyny a nazdar. Pokud nebudou komplikace, už sem nelezte :P

Vždyť psala, že kontrolu mají v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.1.24 09:16
@Havlova píše:
Vždyť psala, že kontrolu mají v pondělí.

Ajo, pardon, nedočetla jsem její další příspěvek. Tak to není co řešit. Po dobrání v pondělí jdou na kontrolu, pokud vše ok, v úterý může do školky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
11.1.24 13:59

Jj mame jit az 22 v pondeli na kontrolu prave, jen ty atb ma do 15.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41765
11.1.24 14:37

Amoksiklav je hrozná palba. Je to dost „silné“ antibiotikum. Bere probiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
11.1.24 17:52

@Havlova ano bere Bioprom baby máme. My povídej, měla dnes i průjem, do toho bere sinupret, kapky do očí a do nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41765
11.1.24 18:07
@terisek21 píše:
@Havlova ano bere Bioprom baby máme. My povídej, měla dnes i průjem, do toho bere sinupret, kapky do očí a do nosu

Bere ho v dostatečném časovém rozestupu od těch ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
11.1.24 19:53

@Havlova a jak casove by to melo byt od sebe? ja nedavam hned po uziti atb, ale bere v pul 11 dopo a v noci. Ja davam bud kolem 3 - 4,ale dnes jsme zapomeli tak dostala v 6 ted, byl frmol se synem - škola a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí