Prasknutý absces

21.7.23 18:57

Prasknutí absces

Ahojky v středu se mi nad zadkem mezi půlky udělal hnisavý absces hodně to bolelo a dneska prasknul hnis všechen vytekl ale furt teče krev co myslíte mám s tím jet nebo dávat je obklady :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
243
21.7.23 19:11

Já jsem s tim byla s dcerou v nemocnici.Chce to pořádně vyčistit a jezdili jsme na převazy. Já bych jela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
21.7.23 19:18

Zahráváš si s infekcí, pokud to je nějaké velké. Chtělo to zajít ještě v normální pracovní den na chirurgii na vyčištění. Teď bych se to primárně snažila pořádně vydezinfikovat. A podle vzhledu a stavu to buď vydržet a nebo jet na pohotovost. Ale radost z tebe mít nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
21.7.23 19:20
@nozu píše:
Zahráváš si s infekcí, pokud to je nějaké velké. Chtělo to zajít ještě v normální pracovní den na chirurgii na vyčištění. Teď bych se to primárně snažila pořádně vydezinfikovat. A podle vzhledu a stavu to buď vydržet a nebo jet na pohotovost. Ale radost z tebe mít nebudou…

proč by „z ní neměli mít radost“?
prasklo jí to teď a krvácí to

• ty chodíš s každým abscesem na chirurgii? to z tebe musí mít radost,

já jsem s tím na chirurgii nikdy neobtěžovala, ale netekla mi krev po prasknutí, lépe řečeno maličko a hned to ustalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
21.7.23 19:29

@stinga já na tyto problémy netrpim. A když měl problém syn, tak jsme jednou byli na kožním a podruhé u dětské doktorky. Se zánětem v těle, který se může potenciálně nebezpečně rozšířit do okolní tkáně, si nezahrávám. No a nenechala bych to zajít do fáze prasknutí, kor před víkendem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
21.7.23 19:34
@nozu píše:
@stinga já na tyto problémy netrpim. A když měl problém syn, tak jsme jednou byli na kožním a podruhé u dětské doktorky. Se zánětem v těle, který se může potenciálně nebezpečně rozšířit do okolní tkáně, si nezahrávám. No a nenechala bych to zajít do fáze prasknutí, kor před víkendem. :roll:

tak s dítětem chápu, že jdeš k lékaři,
já občas abscesy mívám a opravdu to není důvod chodit na chirurgii, v 99 % to praskne samo, vyteče hnis a trochu krve - vydesinfikuji a hotovo, nedovedu si představit, že bych s tím čekala 3 hodiny na chirurgii, a v podstatě by mě ani nenapadlo tam s tím otravovat - to je stejné jako jít na pohotovost s klíštětem,
ale zakladatelce pořád teče krev a to je jiná situace, na tu pohotovost by měla jít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.7.23 19:36

Za chvilku se bude chodit k lekari s kazdym bedarem…

Pokud se udela absces, dam vrstvu Betadine masti, zalepim a je to.
Pokud to predtim praskne, tak prolit kyslicnikem a potom dtto.

Krasne se to zahoji. Dcera je atopik, zacervena ji kazda druha oderka. Tohle funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.7.23 19:39

Pokud to tece, existuje Septonex zasyp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.23 19:54

Chápu to tak, že jde o sinus pilonidalis. Zašla bych zítra ráno do chirurgické ambulance, ať se na to mrknou a uvidíš, třeba doporučí operaci, kdy se to celé odstraní, ať to už nedělá problémy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex