Prášky jako jediná forma antikoncepce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
1.12.22 12:08

Prášky jako jediná forma antikoncepce?

Ahoj holky,
dneska jsem byla na gyndě protože jsem to dlouho nedostala a tak jsem si říkala že bych tam měla radši zajít kdyby něco. Těhotná nejsem, test jsem si dělala a beru prášky.

A teď k věci. Od paní doktorky jsem dostala „vynadáno“ že s přítelem nepoužíváme prezervativ a že se spoléhám jenom na prášky, že ty mají být jenom jako „pojistka“ kdyby kondom prasknul.

Upřímně jsem z toho zmatená, prášky beru každý den, mám nastavený budík abych nezapomněla, příteli věřím, se svojí jedinou bývalou měl sex jenom s kondomem takže že bych od něho něco chytla opravdu nehrozí. Vždycky jsem měla za to že prášky jsou normální spolehlivá antikoncepe když se berou správně (ano je tam malé riziko že účinná nebude ale to je dost malé když se bere správně) a že nemusím ještě k tomu používat s přítelem kondom, to ty prášky můžu jako rovnou vysadit a nevyhazovat 500 každý tři měsíce… :zed: :zed: jinak mi je 16, s přítelem jsem půl roku.

Co si o tom myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
shadowbabe
1.12.22 12:16

Tohle sem nikdy neslyšela ☺️️ Já aktuálně beru taky jenom prášky, měla sem tělísko. Otěhotněla s ním a jak to půjde, tak bych dala jiné. Pochopila bych vzít si kondom, kdybys třeba marodila a mohla mít sníženou funkci prášků. Ale naopak 🤔

• Citovat
  • Upravit
264
1.12.22 12:21

Neboj prášky jsou spolehlivá ochrana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
1.12.22 12:26

Nikdy jsem nic takového neslyšela. Ale měla by sis rozmyslet, jestli ti to za to stojí, huntovat si tělo prášky, když můžete v pohodě používat kondomy (nehledě na to, kdo ty prášky platí). Měla jsem za to, že doby, kdy to do sebe slečny ládovaly od puberty jsou dávno pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
1.12.22 12:45

Prášky jsou nejspolehlivější ochrana. Ty co tvrdí že přes prášky otěhotněly z 99%lžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10629
1.12.22 12:54
@karkarka píše:
Prášky jsou nejspolehlivější ochrana. Ty co tvrdí že přes prášky otěhotněly z 99%lžou.

Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10629
1.12.22 12:54
@Sisika9 píše:
Nikdy jsem nic takového neslyšela. Ale měla by sis rozmyslet, jestli ti to za to stojí, huntovat si tělo prášky, když můžete v pohodě používat kondomy (nehledě na to, kdo ty prášky platí). Měla jsem za to, že doby, kdy to do sebe slečny ládovaly od puberty jsou dávno pryč…

Já teda zhuntovaná rozhodně nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
1.12.22 13:03
@Bytsamsebou píše:
Já teda zhuntovaná rozhodně nejsem.

No, já brala HAK 15 let a taky jsem vždycky troufale tvrdila, že to nijak tělo nehuntuje, dokud se mi neudělala obří trombóza a málem jsem zhebla. Na tato tvrzení bych byla opatrná. A zpětně bych se nechala pořádně vyšetřit, než bych to brala. Brala jsem to dost na lehkou váhu a po 15 letech užívání jsem zjistila, že mám dvě mutace a vůbec bych brát antikoncepci neměla. Samozřejmě že to ale nebyl jedinej důvod, proč se trombóza udělala. Ale věřím, že to k tomu přispělo. I tak jsem zastáncem HAK a kdybych mohla, beru jí dál. Je to pohodlný. Jen je potřeba být opravdu stoprocentně zdravá a dle mýho názoru na rizika doktoři poměrně dost se.rou. Mi řekl, že se nemám bát a žádný vyšetření na mutace mi dělat nebude.

Pro zakladatelku - je to spolehlivý, neboj se. Doktorka ti to asi řekla proto, že jsi hodně mladá a s gumou by to byla jistota. Takhle je ale taky. Nebála bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
1.12.22 13:09

Už jsem chtěl poradit, jenže jsem dočetl do konce a když jsem zjistil, že zakladatelka má teprve 16 roků, tak je radu zbytečné psát. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35492
1.12.22 13:11

Používala jsem vždy jen HA a nikdy jsem neotehotnela.
Ale v 16 bych se chránila ještě i kondomem.

Příspěvek upraven 01.12.22 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
1.12.22 13:11

Kdysi braly prášky mladé holky, které sex neměly nebo měly jednou za uherský rok. Braly to kvůli nepravidelné menstruaci, pupínkům a jiným blbostem.
Což podle mě nebylo normální. Prášky se berou, když máš trvalý vztah a ještě dítě neplánuješ.
S kondomem i s prášky jen tehdy, když může být HA méně účinná třeba při nemoci (některé léky ji můžou oslabit, třeba antibiotika), vše je v návodu.
HA je podle mě nejspolehlivější, pokud se užívá jak má. Osobně neznám žádnou kamarádku, která by přesto otěhotněla. I když sem třeba jednou zapomněla a vzala si prášek hned a ten samý den později druhý, tak se nikdy nic nestalo.
Neříkám, že je zdravé si hormony dávat do nekonečna, ale v mládí, kdy je menstruace jako na houpačce a žena nejplodnější, je těžké se spoléhat na výpočet plodných a neplodných dní a kondom (sice jsou prý české hodně kvalitní, ale taky to není 100%).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
1.12.22 13:13

Mne by prislo lito, ze s ex pouzivali kondomy (coz je pro zdravi lepsi varianta) a u tebe je nechce. Evidentne mu na tobe tolik nezalezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
1.12.22 13:38
@Tarena píše:
Mne by prislo lito, ze s ex pouzivali kondomy (coz je pro zdravi lepsi varianta) a u tebe je nechce. Evidentne mu na tobe tolik nezalezi.

A to, že nechce, si vyčetla kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
1.12.22 13:45
@johanka.1987 píše:
A to, že nechce, si vyčetla kde?

No mam kristalovou kouli prece :mrgreen:
Ok, tak v tom pripade bych presla na kondomy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
1.12.22 13:47
@JancaS84 píše:
Používala jsem vždy jen HA a nikdy jsem neotehotnela.
Ale v 16 bych se chránila ještě i kondomem.
Příspěvek upraven 01.12.22 v 13:14

to mě připomíná ten vtip o jeptišce, která si na svíčku nasazovala kondomy dva. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí