Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sla bych do teliska zase. Penize podobne jako u HA a necpes do sebe hormony. Pokud mas nehormonalni. Zavadeni ani vyndani jsem necitila.
@Vichrice Necpes do sebe sice hormony, ale kovy. Těžko říct, jaka varianta je pro telo horší. ![]()
Já osobně už jedině HA, s tělískem bohužel dvakrát špatná zkušenost. První tělísko mi způsobilo zánět dělohy, kdy mi hrozilo odebrání dělohy, pan doktor bojoval, bylo mi 24 let, po vyléčení jsem se opět nechala do tělíska ukecat, ale do jiného (prý šetrnějšího), šetrné možná bylo, ale k čemu mi to bylo, když jsem přes něj otěhotněla, podotýkám otěhotněla zcela přirozenou cestou, žádné mimoděložní těhotenství ani nic podobného, bohužel se špatným koncem, dodnes mi to žádný z doktorů nedokázal vysvětlit, ale plod byl umístěný v děloze na tělísku, takže potrat, bez šance, že by to miminko přežilo. Nikomu bych nepřála si toto zažít. Dnes mám HA, která mi naprosto spravila menstruaci, na den a hodinu přesně mi chodí menstruace, trvá tři dny, nevím co to je bolest břicha a sexuální apetit mi rozhodně nechybí. Takže za mě HA. Podotýkám, že od puberty je to sice moje 5. antikoncepce, než jsem našla tu pravou, ale nelituji toho, lituji těch tělísek, za které jsem vyhodila peníze a ještě mi to zanechalo smutný příběh do konce života ![]()
Ahoj,
právě řeším volbu antikoncepce. Rozhoduji se mezi hormonálním tělískem a prášky. Více se přikláním k tělísku. Myslím si, že to není takový zásah hormonů do těla. U prášků se bojím příbytku váhy, změn nálady a následného vysazení. Budu velmi ráda pokud mi sdělíte vaše zkušenosti. Děkuju!