Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ZDRAVÍM MUŽU VYPRAT MIMČU 4-5 MĚSÍCŮ V PRÁŠKU Z RAKOUSKA NÁZEV JE Weisse Riese?? DĚTSKOU AVIVÁŽ MÁM, DÍKY
ZDRAVÍM MUŽU VYPRAT MIMČU 4-5 MĚSÍCŮ V PRÁŠKU Z RAKOUSKA NÁZEV JE Weisse Riese?? DĚTSKOU AVIVÁŽ MÁM, DÍKY
Tak nikdo te za to nezastreli, jen je tam urcite riziko, ze muze mit mimco kozni reakci na prasek.
Pridala bych machani a misto avivaze bych nalila ocet k neutralizaci pripadnych zbytku prasku.
Já taky začala prát v normálním prášku v dceřiných cca 3 měsících a v pohodě. Teď jsem ale změnila prášek a dcera se furt drbe
a to jí budou tři
Holt jí tento nesedl, takže zkus a uvidíš.
Peru od narození v čemkoliv a je mu to jedno, ale to má každé dítě jinak. ![]()
A to dávám i „nedětskou“ aviváž ![]()
Můžeš, proč by ne… já peru od 6 týdnů v normálním a no problem. Aviváž nepoužívám
Podle mě jsou „dětské prášky“ jen marketingový tah. Moc tomu nevěřím. Peru všem dětem od narození v normálním prášku, a aviváž nepoužívám (vadí mi ta umělá vůně - lépe řečeno smrad), místo aviváže dávám ocet a přidávám máchání. Každé dítě je jiné, moje děti nemají citlivou kůži takže jim je to fakt jedno, ale může se stát, že se ti mimčo po tom osype, pak bych to používat přestala.
Koukám že jsem pěkně ujetá
já peru v Arielu dětským a k tomu musí být Lenor dětský s vůní mandliček…kluci krásně vonííí ale to bude asi můj problém
![]()
Ja peru v detskem eko prasku i sobe, ale to uz je moje osobni presvedceni, ze bezne komercni prasky bez mydloveho zakladu jsou chemicky hnuj, ktery doma nechci. Navic teda po letech prani v ekoprostredcich mi ty obyc prasky smrdi.
Ale chapu, ze jini lide to tak nevidi.
@miamama u prvorozenýho jsem prala v lovele snad do roka, no jo prvomatka.
U druhorozenýho jsem i koupila lovelu, protože miluju její vůni, vyprala první hadříky, vypoužívala a dál prala s náma v normálním prášku, co peru pro nás. Někdy od cca 3 měsíců. Kdyby se osypal, peru dále v dětském prášku.
DĚKUJI ZA RADY, MALÝ SE MI „DĚKUJI BOHU“ Z NIČEHO NEOSYPAL DOTEĎ A NĚMECKÉ PRÁŠKY JSOU DOST KVALITNÍ A JÁ PŘIDALA DO PRANÍ TEDA RADĚJI I TEN OCET A DÁM TO JEŠTĚ JEDNOU VYMÁCHAT I S AVIVÁŽÍ, AŤ TO VONÍ.. CHTĚLA VĚDĚT JESTLI NĚKDO UŽ V TAKOVÉ PRÁŠKU PRAL MIMINKU A JAK TO DOPADLO.. JE TO WEISSE RIESER.. JINAK VŠEM MOC DĚKUJI ZA INFO PÁ ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@miamama u prvorozenýho jsem prala v lovele snad do roka, no jo prvomatka.
U druhorozenýho jsem i koupila lovelu, protože miluju její vůni, vyprala první hadříky, vypoužívala a dál prala s náma v normálním prášku, co peru pro nás. Někdy od cca 3 měsíců. Kdyby se osypal, peru dále v dětském prášku.
Měla jsem to naprosto stejně jak popisuješ
u prvního jen Lovela a u druhého jsem vypotřebovala jedno balení Lovely a už jsem prala v normálním prášku spolu s našimi věcmi…