Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
I kdyby se zkrátil ze dne na den, tak to zjistí na další kontrole. Zkrácený čípek znamená riziko předčasnýho porodu, ne že začneš hned rodit. Myslím, že je to hodně nadstandardní přístup, to by tě mělo spíš uklidňovat, ale chápu, že furt něco čteš.
@Mariambiska píše:
I kdyby se zkrátil ze dne na den, tak to zjistí na další kontrole. Zkrácený čípek znamená riziko předčasnýho porodu, ne že začneš hned rodit. Myslím, že je to hodně nadstandardní přístup, to by tě mělo spíš uklidňovat, ale chápu, že furt něco čteš.
Moc díky, mám za sebou dvě těhotenský ztráty právě ve 2.trimestru, jedna těsně pod hranicí záchrany, proto ten nadstandard, jsem za to moc ráda, ale zároveň i nervózní ![]()
Jestli tě to uklidní. V prvním těhu mi. Praskla voda v 32 tt. Od 30tt mi sákla ven.
Druhé hlídané, od 23 tt se mi zkracoval čísel. Ležela jsem doma do 32 tt, měla jsem čípek 4,8 cm. Po dosažení 32tt byly Vánoce. Víc jsem seděla, ale žádné vánoční přípravy. Po týdnu kontrola, čípek 1 cm, volně přístupný pro prst. O týden čípek 0 cm, otevřený pořád stejně. S tímto nálezem jsem chodila 5 týdnů!! Nakonec se 14 před termínem vyvolávalo. Syn vůbec nechtěl ven. Neměl tam na čem držet a držel. ![]()
@alisekR píše:
Jestli tě to uklidní. V prvním těhu mi. Praskla voda v 32 tt. Od 30tt mi sákla ven.
Druhé hlídané, od 23 tt se mi zkracoval čísel. Ležela jsem doma do 32 tt, měla jsem čípek 4,8 cm. Po dosažení 32tt byly Vánoce. Víc jsem seděla, ale žádné vánoční přípravy. Po týdnu kontrola, čípek 1 cm, volně přístupný pro prst. O týden čípek 0 cm, otevřený pořád stejně. S tímto nálezem jsem chodila 5 týdnů!! Nakonec se 14 před termínem vyvolávalo. Syn vůbec nechtěl ven. Neměl tam na čem držet a držel.
Trochu jsi mě uklidnila, díky
Mně prvně praskla voda zničehonic ve 20tt, podruhé se mi rozjel porod a už nešel zastavit
Teď v 19tt mám čípek 4 cm a to je prý hodně dobrý, ale pořád si něco hledám, protože nikdo neuvedl nějakou jasnou příčinu, proč k tomu došlo, takže jsem ve stresu, že se to zase podělá ![]()
@Anonymní píše:
Trochu jsi mě uklidnila, díkyMně prvně praskla voda zničehonic ve 20tt, podruhé se mi rozjel porod a už nešel zastavit
Teď v 19tt mám čípek 4 cm a to je prý hodně dobrý, ale pořád si něco hledám, protože nikdo neuvedl nějakou jasnou příčinu, proč k tomu došlo, takže jsem ve stresu, že se to zase podělá
Já tě chápu. Já si oddychla až v tom 32 tt, protože takto už jsem vypiplala dceru, tak jsem věděla, že když to přijde znova, tak to zvládnu.
Drž se
Bude to dobré.
@alisekR píše:
Já tě chápu. Já si oddychla až v tom 32 tt, protože takto už jsem vypiplala dceru, tak jsem věděla, že když to přijde znova, tak to zvládnu.
Drž seBude to dobré.
Díky, ukrajuju každý den a přemlouvám, aby s náma zůstalo, že se na něj moc těšíme, ale bude to ještě boj ![]()
Chodím od začátku druhého trimestru na kontroly po týdnu, kde mi provádí cervikometrii a vím, že bych neměla, ale pořád si něco čtu a hledám, no a našla jsem informaci, že čípek se může zkrátit ze dne na den, takže moje kontroly tím tak nějak pozbývají smysl
Docházela jste některá takhle pravidelně a bylo to k něčemu?
Moc díky za rady a zkušenosti