Jaká práva má otec nenarozeného dítěte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lama Lama píše: Více
No, spíš to špatně pochopila, ale nechtěla jsem ji to psát ani nějak víc objasňovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama ano, @Černá Madonna má pravdu, omlouvám se, špatně jsem to pochopila, už jsem si to přečetla znovu. Pardon.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hlavně bys měla myslet i na právo dítěte znát svoje rodiče, jejich zdravotní stav, svoje kořeny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní (druhá), vhodnou a dokonce stanovenou dobu už jste prošvihli
§ 836 občanského zákoníku: Osvojitel je povinen informovat osvojence o skutečnosti osvojení, jakmile se to bude jevit vhodným, nejpozději však do zahájení školní docházky. Tu dobu stanovili asi s tím, že ty menší děti ty věci líp pobírají, než když je dítě v pubertě, takže radši moc dlouho neotálejte.
Příspěvek upraven 17.10.24 v 12:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Název moc nechápu. Jakože by se otec „dosud nenarozeného dítěte“ mohl/ měl domáhat práva na návštěvy? A - nedej bože- na střídavku? Tím teda myslím „před slehnutím“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je složitá situace. V ČR má biologický otec právo vědět o svém dítěti, ale pokud nechceš, aby to věděl, můžeš se pokusit zůstat anonymní. Nejlepší by bylo konzultovat právníka, aby ti řekl, jaké jsou možnosti a jak postupovat. Hodně štěstí!
- Citovat
- Upravit
@Market Simkova @Machovae ségry Al-botky, píšete hovadiny obě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím, tak nějak bych se odpíchl od slovíčka nenarozeného a tím by se to asi dalo ukončit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Již jste porušila zákon, který to určuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit