Jaká práva má otec nenarozeného dítěte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To je jeho problem, ze s „ponechanim si“ nesouhlasi. To neni jeho rozhodnuti.
Vuci diteti by mel plna rodicovska prava. Pokud bys nerodila vdana za jineho muze. To by mel smulu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že když ho nenecháš zapsat do rodného listu dítěte, tak žádná práva ani povinnosti jako otec nemá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Černá Madonna : ale kdyby to zjistil, může pak taky podat žalobu na určení, ne?
Jinak teda s ponechání souhlasit nemusí, ale má v tomto případě smůlu, to opravdu není jeho rozhodnutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Černá Madonna píše: Více
To nemá, ale pokud nebude otec ditete v RL, tak muue kdykoliv podat zalobu na určení otcovství a ty prava ziskat. Samozřejmě i s povinnostmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi si jistá, že nebudeš potřebovat alimenty nebo dávky, které se váží na otce v RL, tak ho nezapisuj a nic mu neříkej, ideálně se odstěhuj a pořiď nové telefonní číslo a pak se jen modli, ať na to nepřijde jinak. Protože samozřejmě, pokud na to přijde, může to dát na soud, budou nařízené testy otcovství a klidně dodatečný zápis do RL, stanovení výživného a styku. Pokud by o to stál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokud jseš těhotná, tak nic, rozhodně tě třeba nemůže nutit k potratu nebo tak něco.
Až porodíš, tak dokud není v rodném listu, tak taky nic.
Pokud by se dozvěděl, že máš jeho dítě, může se čistě teoreticky u soudu domahat určení otcovství, soud nařídí testy a pokud bude dítě jeho, zapíše ho a on bude mít práva a povinnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj bývalý tedy o dítěti ví, zná jeho jméno, ale neví přesný datum narození. Já se pak odstěhovala, změnila číslo…ale stejně to byly celé ty roky nervy, jestli mu náhodou nehrábne a nebude se chtít kontaktovat.
Letos si syna adoptoval manžel, tak snad už můžu být klidná, dítě už chodí do školy.
Ještě najít vhodný okamžik, kdy to synovi oznámit. Toho se taky dost bojím ![]()
- Citovat
- Upravit
@PaníBovaryová píše: Více
Smůlu by nemel, pokud by to resil soudne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Jo, tak pokud bude žádat o určení otcovství a bude chtít být zapsan v RL, tak to tak samozřejmě je…
A i celé tyto náklady bude pak muset hradit matka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama chceš tím říct, že by soud nařídil potrat, protože otec to dítě nechce? To snad ne, ne? To nikdo po nikom chtít přece nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsi ty náhodou spisovatelka? Já jen že na téměř stejný příběh jsem teď narazila na seznamu. Celkem náhoda, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Platanka „může se čistě teoreticky u soudu domahat určení otcovství“ proč čistě teoreticky? V praxi se to přece děje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše: Více
No, protože jí píše, co by mohlo případně nastat…
Ale, prozatím se tak ještě nestalo.
A pokud by k tomu třeba někdy časem i došlo, tak to už potom bude tvrdá realita nikoliv jen „pouhé“ teoretizování. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, jdu si k vám pro radu či jakákoliv pomocná slova.
Měla jsem vztah, který se rozpadl. Naštěstí pro mě jsem zjistila, že čekám vytoužené miminko. Problém je v tom, že z hodně důvodů nechci aby se to otec dozvěděl.
Chci se proto optat, zda nemáte někdo zkušenosti s tím, jaké/jaká práva by měl on (vím, že pokud by se to dozvěděl, rozhodně by s ponecháním si nesouhlasil).
Jsem zajištěna a vím, že až na,,otcovskou lásku” jsem schopna se o něj postarat.
Děkuji vám.