Problematické dítě a svěření do péče otce

Jancci20
6.10.24 09:50

Problematické dítě a svěření do péče otce

Dobrý den už nějakou dobu jsou s dcerou problémy :( Špatné známky, krádeže doma i u rodinny, krádeže v obchodě, lhaní, neposlouchání, nedodržovaní zákazu na telefon a ven, hnusné chování ke mě, k otci, k sestře, sestru neustále bije a rozkazuje jí..No je to šílený :( Situaci sem samozřejmě řešila -psycholog, poradna, snažila jsem se aby si sní promluvil někdo cizí když odemne to nebere a absolutně mě nerespektuje jako matku, nakonec jsme skončili až u kurátora…Bylo mi doporučené dceru umístit do diagnostického ústavu, a to jak od psycholožky tak i od kurátora :( Teď už je to ale spíše horší a horší :( Dcera dostane zákaz na telefón a absolutně to nerespektuje, dostane zákaz ven a když jede pro sestru odejde ve 2h ale pro ni jede až ve 4!!Když je venku nerespektuje ani příchod domů, chodí věčně pozdě..Když to řeknu špatně dělá si co chce!!Samozřejmě pro mě byl diagnostický ústav poslední možnost, k otci jít nechtěla protože sním má problémy-absolutně se o děti nestará, nechává je doma samotné a chodí ven s kamarády, bere drogy, chlastá, dětem nedovolí si ani u něj čistit zuby jejich kartáčky co u něj mají dokud si nedovezou svoje z domů, mají si vozit i sprcháč a šampón, mladší dcera je od rána do rána na tabletu, nečeše jí, nečistí jí zuby, nečistí uši…prostě absolutně nic!!dcera k němu 3m nejezdila, stěžovala si že na ní jen řve, že je na ní hnusný a to po posledním soudě kde přiznala že jim otec vykládal co tam mají říkat!!S otcem jsou problémy pořád..Teď ale co dcera začala dělat problémy, dokonce lže svým kamarádům a to snad ve všem-četla jsme si zprávy kde opravdu sem nepochopila proč to dělá, vymyslela si že ji doma biju :,( Naposledy přijela od dědy, před domem sem jí řekla aby mi odevzdala telefón (jelikož na něj měla zákaz)a dcera utekla!!Teď se zase stalo to že za to že lže, dostala několik 5 a chodila pozdě ze školy jsem ji řekla že sní ráno půjdu do školy a odpo si jí vyzvednu, opět dcera ráno už nebyla v 6.45 doma, volala jsem jí ať jde domů, několikrát mi řekla že ne a tipla telefón, pak mi telefon nezvedala, tak jsem si pro dceru šla ke škole abych jí doprovodila. Dcera odmítla semnou jít, takže už sem fakt řvala ať okamžitě jde, na popud kamarádky( která už mi několikrát dceru prasklá že krade)utekla, kamarádka volala PČR prý že má o dceru strach protože ví že jí biju abych jí prý neublížila(řvu ale děti nebiji) a už to prostě jede, nahlášené na ospod, dcera si svojí lež že ji biju vymyslela i ve škole :( A já už opravdu nemohu…Najednou chtěla dcera k otci kterého tak nesnáší, řekla o něm vše hnusný na ospody, a všechno co se u něj děje když tam na víkend jsou.. A to vše protože jí hrozí diagnostický ústav za chování atd..ale jen aby tam nemusela tak na doporučení kamarádů radši půjde k němu. Já už sem stoho všeho vyřízená, mám další 2děti a nemůžu pořád jen řešit problémy nejstarší dcery, musím se věnovat i ostatním dětem. Teď mi přijde že veškeré boje o dcery, úsilí o to by dcera byla spokojená a nemusela k otci, návštěvy odborníků, promluvy s dcerou byli absolutně zbytečný promarněný čas!!Dcera mě tím vším zlomila a já i když vím že k otci chce jen proto aby nemusela někam do diagnosťáku a vím jaký je otec (feťák, alkoholik, neplatí výživné, neplatí ani u své matky doma elektřinu a plyn, už byl i odpojen, nemá ani na rohlík)sem už rozhodnutá mu dát dceru do péče protože dcera tam chce jít…Jsem zlomená, bolí to ale jsem rozhodnutá…Otec dcery si myslí že když se k němu dcera odstěhuje tak si veškeré věci co jsem nakoupila já a přítel vezme sebou a on jí nebude muset nic kupovat, že odměně bude dostávat 3200kč(jeho stanovené výživné které ani neplatí/je na něj exekuce ale i tak toto výživné nechodí).Nejde mu o dceru, ani neví jak se o dítě starat, jde mu jen o peníze které stejně neuvidí protože jsem na RD 9500kč a mám další 2děti, nájem 12tisic…Nevím proč sem píšu asi abych se vypovídala, uklidnila dušičku nebo abych dostala názor od někoho kdo si prošel něčím podobným…Kdo nezažil neví jaké je když se k vám dítě chová jak hulvát a dělá takové problémy, neví jaké je v sobě dusit tohle vše a dobrovolně se vzdát dítěte protože už na to vážně nemá :( Děkuji za každý názor

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
6.10.24 09:57

Je to vždycky strašně moc smutné, když dítě zaplatí svým zkaženým dětstvím, mládím a někdy i celým životem za špatné vzory a rodinné zázemí, které jim nachystali jejich rodiče. V tvém případě je diagnosťák možná poslední hnusná šance ze všech hnusných možností, aby jednou vedla relativně normální život a neskončila ve vězení nebo ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
6.10.24 09:59

Spíš než k otci bych zkusila asi spíš ten diagnostický ústav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12900
6.10.24 09:59

Trvala bych na umiístění do ústavu. Dcera má pravděpodobně po otci toli vlastností, že jí už nebude pomoci a svůj život promarní stejně ajko on, přesto mi přijde ústav jako lepší řešení.
V okamžiku, kdy bude právně dospělá, nechť se k němu odstěhuje(bez peněz jí to ale asi nedovolí) a žije jak chce.
Jsou okamžiky, kdy nic nenaděláš. Jsou prostě lidé, jejichž vlastnosti jsou i přes více či méně dokonalou výchovu takové, že se nezařadí.
Nezbývá ti, než zachránit sebe a ostatní děti a doufat. Mimochodem, ty jsi sama i s těmi dalšími?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
6.10.24 10:00

Kolik jí vlastně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
6.10.24 10:03
@Jancci20 píše: Více

Strašná situace :? Nedovolila bych aby šla k otci. Asi to bude znít krutě, ale ten diagnosták by byl v téhle situaci nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.24 10:21

A jak funguje u dědy? I tam jsou problémy? Tam by nemohla?
Nejspíš Vidi, že otci všechno prochází že si dělá co chce, nikoho neposlouchá, důsledky neřeší a tak se chová stejně.
A ten diagnosták ať jde. Pocítí alespoň. Důsledky svého chování. Otázkou ale je jestli ji to pomůže nebo naopak naučí jiné věci.

• Citovat
  • Upravit
Jancci20
6.10.24 10:34

@vokishka Ano já si budu stát za tím ústavem ale mám obavy že dá ospod na dceru a umístí jí k otci…Dle mého myšlení by si ale měli dát 5a 5 dohromady, jak dcera využívá jen situace aby tam nemusela a měla veškerou volnost u něj…Já sama jí tam dát nechtěla ale nic jiného mi na výběr nedala :( Nevím jak dál ale takhle to dál nejde, jsem zoufalá a nešťastná z toho že musím jít proti vlastní dceři ale nechci aby pak skončila někde v kriminálu, nebo jako nějaká feťačka. :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
65147
6.10.24 10:35
@Jancci20 píše: Více

kolik jí teda je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
6.10.24 10:38

U dědy

Dědu také neposlouchá..můj otec je různých a z ničím se nesere(pardón)nikdy by jí nedal ani facku i kdyby si vážně zasloužila, taky zařve ale ona si stoho nic nedělá..Dělá chvíli ublíženou a pak jako by nic. Respekt měla chvíli z přítele, ale pak ho začala mít stejně v zadnici jako nás všechny :( problémy jsou všude kde není po jejím a nemůže si dělat to co chce..K dědovi už moc nechce jelikož se děda dozvěděl vše co dělá, snažil se sní mluvit ale marně :(

• Citovat
  • Upravit
1060
6.10.24 10:46

Kolik jí je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
6.10.24 10:47
@Apolena05 píše: Více

ptala jsem se 2×, zatím neodpověděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
6.10.24 10:56

Sany80s Dcera je chováním celá její otec, bohužel ale i horší :( utekla sem od něj právě proto všechno aby v tohle děti nevyrůstali, ale teď vidím že je jako on a možná i horší..On je schopný udat a volat PČR na svojí vlastní matku, vyhrožovat atd..prostě když to řeknu blbě dcera po něm zdědila povahu :( tohohle jsem se chtěla vyhnout :( jenže otec se tak vhova i k ní když je u něj a já si myslím že dcera prostě jen pobrala tohle vše jako normální věc, ona tvrdí že nic nedělá ale přitom to nevidí nebo nechce vidět. Ve 12letech rozkazuje rodičům, u otce se neustále hádají…a chraň bůh jí sáhnout na telefón, to mi už psala že jak ji okamžitě neodblokuji telefon tak se dom nevrátí… Bolí to :,( všechno co jsem pro ni dělala snažila se pomoct, všechno to bylo zbytečné :(

• Citovat
  • Upravit
Jancci20
6.10.24 10:58

Omlouvám se píši sem poprvé a nějak se v komentářích nevyznám..Dceři je 12let :( tyto problémy ale řešíme už rok :( pořád další a další šance, promluvy, domluvy a nic :(

• Citovat
  • Upravit
24643
6.10.24 11:05

Určitě diagnosťák, třeba se něco dá ještě zachránit. Pochybuju, že by soud proti doporučení odborníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí