Problematické dítě a svěření do péče otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jancci20
6.10.24 23:02

@stinga problémy s chováním se sní táhnou rok, ale nebylo to nikdy takové až teď půl roku…jinak škola se sní táhne už delší dobu, je dyslektik a dysgrafik vše máme papírově ale až teď začala na školu kakat úplně a schválně :(

• Citovat
  • Upravit
76754
6.10.24 23:03
@Jancci20 píše: Více

tak to se ti podařilo :mrgreen:
ty jsi úplně mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.24 23:03

Vim cim prochazis, dite se ti riti do propasti a ty s tim nemuzes nic delat. Mne moje dcera v 17.zmlatila protoze mi vadilo ze nechodi do ucnaku. Sla jsem po dohode s kuratorkou na policii a nahlasila to takze ji odvezli do diagnostaku bez jejiho souhlasu predbezne opatreni soudu. Uplne na nic. Tam byla vzorna a s psychologem nespolupracovala. Vubec nechapali co tam ta hodna divka dela. Zase pak agrese vuci mr, kaslani total na skolu, dalsi silenosti a pak diagnoza schizofrenie. Oddechla jsem si, ze nemam psychopatku ale psychoticku. Tim chci rici, ze za me je diagnostak na dve veci, ale u tebe treba pomuze, drz se. Vim ze ta bezmoc je silena.

• Citovat
  • Upravit
76754
6.10.24 23:04

no a když nevyzvedne tu 8letou, tak se stane co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
6.10.24 23:04

@stinga ještě se nestalo že by nevyzvedla v tomhle jí zas plně důvěřuji protože ví že já nemohu

• Citovat
  • Upravit
Jancci20
6.10.24 23:22

@Pe.M.1 omlouvám se v komentářích se už strácím, dcera chtěla jet na víkend k otci kdy sem jí tedy svolila ať jede po jejím vystoupení v pátek…tudíž je dcera u otce a otec si stál za tím že dcera přece nic nedělá, je naprosto v pohodě a já mu lžu a ano dnes volal že to sní nedává…ano naše komunikace není nejlepší jelikož otec semnou nechce řešit nic co se týká dcer a nezajímáho to a ohrabuje se že v péči je mám já ne on!!Dcera není vůbec přetěžována, znám plno jiných dětí co mají na starost více domácích prací i já sama doma jako dítě měla seznam jak hrom a muselo být hotovo, máma chodila do práce od rána do večera a jak nebylo, bylo zle…Mě dokonce bylo doporučené jí nějaký povinosti doma přidat i tak sem to neudělala, její povinost umyté nádobí schovat a to ani neschovala vše a já šla a dodělala, sem tam vzít smetí a to bylo s proslovem "ale já nejdu předem " a teď týden vyzvedávala dceru ať nemusím s horečkama a nejmladší jezdit.. nic víc takže času na kamarády, ven atd…měla víc než dosti :)

• Citovat
  • Upravit
Jancci20
6.10.24 23:32

@stinga Protože je to jediná možná volba před napravným střediskem?!Protože on jí nechce pak jí chce (a to jen kvůli tomu aby nemusel platit výživné které ani neplatí, ale aby hlavně neměl povinnost ho platit)protože dcera chce k němu jelikož ví že doma už je průserů nad hlavu a šancí bylo nespočet?!jak už sem psala, mě on nevěřil co dcera dělá a po 3dnech to zjistil, pak volá a vypisuje že ju doma nechce? za 20min na to že mu naslibovala hory doly a tak že se domluvíme že on jí dá poslední šanci? Já vím že se dcera vrátí, udělá průser u něj a bude chtít domů (tak to totiž bylo vždycky když tam něco provedla, chtěla domů a už k němu nechtěla ani jet) a nebo on to nedá, vůbec totiž neví co obnáší starání o dítě, jaké on bude mít vůči ní povinnosti, co vše dítě stojí a jaké závazky bude vůči ní mít(když on chudák má dluhy všude)a hlavně když ho jeho vlastní matka nechává vystěhovat skrz dluhy…Je to zamotané a složité…Já prostě vím že se dcera vrátí domů i po tom všem co provedla co si navymýšlela a řekla nebo mi napsala, vím že ten den příjde a kór když to sní otec nezvládá po 3 dnech

• Citovat
  • Upravit
Jancci20
6.10.24 23:42

Anonym…tak to je šílené, já právě beru všechny strany…jestli ano ne, otec ano ne, zda by se tam nenaučila ještě něco co teď neumí, nebo zda by jí to napravilo…zda by pochopila že takhle se dítě k rodiči nechová, zda by se tam opravdu už po slibech chytla za nos a uznala že máma měla pravdu, máma mě má ráda a chtěla mi pomoct tak jako jí chtěli pomoct psycholožky, učitelé kteří jí ještě dávali šance které nemuseli…aby nebrala veškerou pomoc tak že jí chcou všichniublížit…Nechci aby to právě dopadlo tak že to bude ještě horší stim jejím sem pánem svého života a můžu si dělat co chci :(

Tohle mě ale nenapadlo…je pravda že dcera hodně zapomíná, buď to dělá schválně nebo prostě zapomíná, jednou se chová hezky jednou je jak cizí člověk, jednou sestru miluje
dělají blbosti, bordel, nemůžou bez sebe být a jednou je schopná jí říct ze ju nemá ráda, nesmí na ni sestra ani sáhnout, přítulit se nebo promluvit prostě jí to vadí, ale nikdy mě nenapadlo že by za tím mohla být nemoc :( myslím že jste mi teď dala brouka do hlavy :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
2261
6.10.24 23:45
@Liberalissima píše: Více

Reagovala jsem zpětně, po dočtení diskuze, hlavně na toto (vybrala jsem špatnou citaci): „Už jen to, že dvanáctiletá je plně zodpovědná za vyzvedávání sestry, je na pováženou.“

Opravdu si nemyslím, že výjimečné vyzvednutí mladšího sourozence ze školky nebo školy, dvanáctileté dítě nějak poškodí. Spíše naopak. Samozřejmě pokud by to bylo denně po celý školní rok, bylo by to špatně. Ale pokud se tak děje jeden týden z důvodu nemoci rodiče/rodičů, kvůli dočasnému problému v práci nebo z jiných závažných důvodů, nevidím v tom problém.

U druháků na pováženou je, pokud vyzvedávají sourozence ze školky, to ano.

Zakladatelka asi i po tom všem, co dcera provádí, pořád věří v to, že by mladší při cestě ze školy neublížila. Asi spolu nejdou někde černým lesem nebo místem, kde by nebyli další lidé. Na druhou stranu někteří druháci už chodí/jezdí ze školy domů sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
7.10.24 00:01

takže je v ní i cosi dobrého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
7.10.24 00:07

Psala jsem to jako zamyšlení a zároveň dotaz, jestli neexistuje nějaké zařízení nebo pobyt, který by nebyl přímo diagnostický ústav, ale místo, kde by byly ty hodnější ze zlobivých dětí, které potřebují pomoc a zároveň tu pomoc potřebují i rodiče. Kde by se jim líbilo a získaly by tam motivaci pro slušný život a ne místo, kde by se naučily ještě horší věci, než ty které už dělají. Asi tedy nic takového neexistuje, bohužel. :think:

Nemyslela jsem tím, aby šla dcerka k takovému otci. To je naprosto kontraproduktivní.

Nejspíš jsi už vyzkoušela všechno možné, ale oceňuješ dceru dostatečně za to, co udělá dobře - nemyslím finančně, ale slovní pochvala, poděkování…? I kdyby to byla kravinka, něco malého, co se jí povede? Za to, že v pořádku dovede mladší ze školy? Za to, že dostane lepší známku než 4 nebo 5? Aby viděla, že si vážíš její práce, že Ti na ní záleží, že jsi na ni hrdá. A motivovalo ji to do dalších činností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
7.10.24 00:25

@Prelesta Ano myslím že ano, vždycky jí za vše poděkuji i za to když to udělá dá se říct na prd dle mého…Vždycky se zasmějeme když jí řeknu že vidím že to jde když dokáže místo 5 donést za 3 nebo za 2..Něco dobrého v ní je ale zakopaného někde hluboko a vyleze to občas…Jak už sem psala je to sní jak na houpačce, jednou je všechno v pořádku, rozumíme si, zasměje mě se, jsme jak kamarády a jednou je to jak kdyby byla někdo jiný, někdo kdo nesnáší nikoho..Je to pro mě těžké, nevyznám se ve vlastní dceři, neznám důvod toho všeho…Vím že hodně jsme způsobili my jako rodiče, jelikož máme jít dítěti vzorem a kdo by chtěl za vzor otce který neustále nadává matce, vyhrožuje, nedokáže komunikovat jinak než slovním napadaním a urážky a snaží se nám úplně znepříjemnit život a kdo by chtěl za vzor matku která vlastně má spontáné ruce a nechá si vše líbit protože musí :( ale opravdu v dceři vidím otce, úplně stejné mám tě v…a to bude tak a tak, rozkazovaní, hraní na city atd..a lhaní o tom není snad ani pochyb bohužel…Otec dokázal zapřít aji výhrůžky psané z jeho čísla se slovy já sem to nepsal, dokázal zapřít sám sebe na fotce že on to není a dcera nevím zda to po něm zdědila a nebo to jen pochytila ale dokáže zalhat do očí že ona to nebyla i když ju člověk viděl na vlastní oči :( Je tam i něco dobrého jen mi přijde jako by dcera nechtěla být dobrá jako by nechtěla aby to dobré bylo na povrchu

• Citovat
  • Upravit
2261
7.10.24 00:29

Hm :think:, aby tam opravdu nebyla nějaká diagnóza. A otec ji nakonec neměl taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jancci20
7.10.24 00:48

@Markéta80 Dobrý večer její odpověď je „nevím“ a to na všechno. Naposled sem se snažila to sní vymačkat, proč ukradla parfém kterých máme doma dost a bez lítosti mi řekla že ona ho neukradla ona si ho pouze vzala a on to dělá každej!!Snažila sem se jí vysvětlit že se to nedělá, že je to krádež a kdyby jí chytli je průser jak pro ni tak pro mě ale absolutně ani náznak že by toho litovala :( že nemá žádný důvod krást a kor věci co doma má…S penězi je to stejné, vždycky ví že když dojde a chce na pití, kokino atd..nemám žádný důvod jí peníze nedat ale nesmí to být denně, že když už dostane peníze má si koupit tak aby jí třeba i zbylo na další den ale to ona neumí, dostane 50kč, řeknu šetři a ona si koupí pití za 35kč maličký a ještě si koupí tak aby vše utratila, že jí zbylo se stane málo kdy. Takže důvod proč krade doma peníze nechápu a ona neví „a to se stalo i to že sme jí koupila lístek na fesťák, dala jí 500 a ona ten stejný den doma ukradla 300 :( To stejný u babičky, babička jí vždycky nějakou korunu dá ať drobné nebo 100,200 a to i za to že jí třeba vynese koš, donese nákup vždycky dostane "na pití "jak říká babička přesto u ní už 2× ukradla peníze takže také nechápeme. To stejný děda, ten je teda šílenej :D tam si dcera ukáže na jakoukoliv blbost a ať to stojí co to stojí děda koupí (naposled to byla klec na osmáka za 1800kč a mě málem odvezli) takže tam taky nechápeme proč u něj vzala peníze :( pochopila bych to asi u otce kde jí otec opravdu nic nekoupí, peníze jí nedá a když něco dcera chce "běž si za matkou tá tě má v péči“a to ani základní věci jako kartáček na zuby, sprcháč, šampón to jí řekne že jsem povinná jim tyto věci zabalit (jak kdyby jezdili k cizímu) ale doma to opravdu nechápu :( Prostě "neví " a nechá mě pouze s touhle odpovědí, nepřizná to ani psycholožce tak taky "neví "…Jednou jedinkrát přiznala že vzala jakejsi řetízek protože věděla že jí ho nekoupím(jelikož sem jí řekla v obchodě že jí koupím pouze jednu věc ne všechno) a on se jí libil :( Dokonce když sem našla doma náramek který vím že sem jí nekoupila ale ona se na něj v obchodě dívala(opět jsem nekoupila vše na co si ukázala) tak bylo tolik pohádek že sem se nestačila divit jakého blba ze mě dělá :( 1.já sem to našla na zemi venku, když sem jí řekla že vím že je to ten náramek na který se tam dívala tak obrátila…2.že jí musel spadnout v obchodě do tašky, že tam byla paní a ona tam vším házela..3.že ho našla na zemi v tom obchodě.. prostě se ani nepřiznala, neuvažovala ani nad tím že to nemá ty lži ani hlavu ani patu a že já nejsem tak blbá abych věřila že jsou pohádky skutečný…Kdybych věděla proč tohle vše tak vím na co se zamířit, ale jelikož nic nevíme musela sem řešit situaci psychology jen bohužel to nepomohlo nedala ani na ně, nevzala si ani jejich slova k srdci :,(

• Citovat
  • Upravit
Jancci20
7.10.24 00:55

@Prelesta otec má rozdvojenou osobnost už hodně dlouho…ale tam jsme se shodli s policií už při jeho neustálém obtěžovaní a stolkingu že to způsobují drogy jednou tak podruhé tak…a je to pořád, jednou si myslím že to bude ok že se sním dá mluvit, chová se normálně, dokáže semnou věci řešit a konečně dostal rozum už kvůli dětem a pak to období najednou zas zmizí a je to opět ten stejný člověk jako vždycky…Ale paní co psala komentář skrz schizofrenii mi dala docela brouka do hlavy tak myslím nějaké ty příznaky rozdvojené osobnosti jsou asi by nebylo na škodu chtít vyšetření zaměřené přímo na to :( ale můžu se taky plést, může to prostě už být v dceři jako poznamenání z toho všeho čím jsme si prošli, co jsme prožili a jak jsme prožili :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí